• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

reminders stop playing sound

15 posts in this topic

Posted

OK - I have been all over the settings on this phone, but my reminders have stopped playing their sound to remind you of an appointment, etc.

I must be missing something real simple, but can't seem to find it anywhere...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Have a look at this post, hopefully it will help :D

http://smartphone.modaco.com/viewtopic.php...light=reminders

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

The link is broken. May I know what is the subject of this post so that I can search for it directly ? Thanks.

' date='Jun 25 2004, 07:29' post='418832']Have a look at this post, hopefully it will help :)

http://smartphone.modaco.com/viewtopic.php...light=reminders

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

abc123. have you manage to solve this ? May I know how ? Thanks.

OK - I have been all over the settings on this phone, but my reminders have stopped playing their sound to remind you of an appointment, etc.

I must be missing something real simple, but can't seem to find it anywhere...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

That's an old post you have dug out for your problem.

Try changing the system time on your phone by one minute, it's a known bug on 2002 and 2003.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Still does not work... what else can I do ?

That's an old post you have dug out for your problem.

Try changing the system time on your phone by one minute, it's a known bug on 2002 and 2003.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Leave the time altered and soft reset the device.

Also check you have not deleted the sound you use for reminders by mistake.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I'm very sure that I've not deleted the sound cause in Settings -> Sound... I can select the sound and then hear it being played.

I've tried:

- advancing the time by 1 hour and then take out the battery

- advancing the time by 1 hour and then use "quickreset" utility which I've found from the Modaco forum

However, it still gives me the doink. Have I soft reset it correctly ?

Leave the time altered and soft reset the device.

Also check you have not deleted the sound you use for reminders by mistake.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ahh so the there is a sound but only a doink, this is a completely different problem, normally a doink type sound indicates you have selected and incompatable sound format.

With reminders they need to be wav or midi0.

As for changing the time only 1 minute is needed not 1 hour :)

Try this sound file instead or select another standard tone. communi.wav

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I've downloaded and set it to reminder in Settings -> Sounds -> Reminders.... and still doink. What can I do next ?

Ahh so the there is a sound but only a doink, this is a completely different problem, normally a doink type sound indicates you have selected and incompatable sound format.

With reminders they need to be wav or midi0.

As for changing the time only 1 minute is needed not 1 hour :)

Try this sound file instead or select another standard tone. communi.wav

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Try one of the original system sounds that come with the phone, if that fails then a hard reset may be the only option.

What actually happened when the reminders stopped sounding correctly ie was there some application you have just installed?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I have always been using the original sound 'mystic'. I can hear it when I select it in Settings -> Sounds but not when the reminder is set.

I'm using Papyrus but I don't think this should be the problem, right ?

The funny thing is that only Tasks are affected. If I set a reminder using Calendar, I can hear the correct sound. Any more things I can try ? Something in the registry ?

Hardreset if only it would not recurred but how would I know ?

I don't recall resintalling anything recently and I really don't think I did.

Try one of the original system sounds that come with the phone, if that fails then a hard reset may be the only option.

What actually happened when the reminders stopped sounding correctly ie was there some application you have just installed?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Today, miraculously the Task Reminder does sound. I then realise that the Task was set in PC Outlook and then sync to my phone. So I tried. All PC Outlook Task does trigger the phone to play the sound correctly. So it's a bug in the software. Thanks.

I have always been using the original sound 'mystic'. I can hear it when I select it in Settings -> Sounds but not when the reminder is set.

I'm using Papyrus but I don't think this should be the problem, right ?

The funny thing is that only Tasks are affected. If I set a reminder using Calendar, I can hear the correct sound. Any more things I can try ? Something in the registry ?

Hardreset if only it would not recurred but how would I know ?

I don't recall resintalling anything recently and I really don't think I did.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I'm using Papyrus but I don't think this should be the problem, right ?

The funny thing is that only Tasks are affected. If I set a reminder using Calendar, I can hear the correct sound. Any more things I can try ? Something in the registry ?

Glad to hear it's working again, but it would have helped if you had originally mentioned it was only Tasks that were not sounding rather than Reminders in general. :)

Your problem may have been caused by Papyrus affecting the file association with Tasks one way to test would haev been to uninstall papyrus but wether or not it would then repair the registry association is another matter.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

>> Glad to hear it's working again, but it would have helped if you had originally mentioned it was only Tasks that were not sounding rather than Reminders in general. :)

It's not working yet. The bug is still here. I just know what is the source of the bug.

In the beginnning, I didn't know it's only related to Task (from the software). Later I thought I wrote in the forum... "The funny thing is that only Tasks are affected. If I set a reminder using Calendar, I can hear the correct sound. "

>> Your problem may have been caused by Papyrus affecting the file association with Tasks one way to test would haev been to uninstall papyrus but wether or not it would then repair the registry association is another matter.

I don't think it due to registry association as it didn't happen when I first install it. Only later then it happened.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.