• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

Application Unlocking

17 posts in this topic

Posted (edited)

I know people will prob tell me to search etc for this but trust me I have...

basically my phone was app-unlocked but kinda reset itself or something after I took the battery out while xbar was copying some text from orneta notepad or something - it had crashed so I took the battery out. Anyway yeah my registery settings have gone now (nooo my kevtris score!) and it is app locked again!! V annoying!!!

I'll prob get an mpx220 or c550 if i can wait that long soon but I still wanna app unlock this again.

I first tried the orange developers page and it said that my imei wasn't in the database so it said I should download a reg app...and I did. I followed the instructions and nothing happened....it just said registering the device to the network then stopped, I dunno woteva so I thought okay not too bad there are other methods....

So I tried the rapiconfig method here as I thought at least that I have the smartphone SDK installed but that didnt work as rapiconfig wasnt recognised... and also checklock.exe wouldn't even check the lock because it isn't signed apparently...??? So I don't get that program that is stupid...

So I tried the ae config method at coolsmartphone.com and it wouldn't run because it also wasn't certified either!

Arrggh!!! What is wrong!! It was simple when I did it before!! Are there any other methods???? Please help???

EDIT: Ok I got rapiconfig working...kinda....the command was recognised but it failed see the attatchment for extra info on what it said... someone please help me!!! :D

post-42238-1112008272_thumb.jpg

post-42238-1112008851_thumb.jpg

Edited by Jamma14
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I know people will prob tell me to search etc for this but trust me I have...

...

I first tried the orange developers page and it said that my imei wasn't in the database so it said I should download a reg app...and I did. I followed the instructions and nothing happened....it just said registering the device to the network then stopped, I dunno woteva so I thought okay not too bad there are other methods..

...

someone please help me!!! :D

<{POST_SNAPBACK}>

Can't help but am in similar situation.

I just reset my phone without bothering to check if I had the first few sms messages from Orange backed up and have had the same problems. Bizarrely, the orange reg app and the phone both give different IMEI numbers (just an extra 01 at the end) than are on the paperwork for the phone - is that normal? It also says that the IMEI/phone is registered - assumed it was all a holiday muck up and that there would be a helpful reply from Orange to the mail I sent to addy on that page you show a screenshot of. Tomorrow. :roll:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Yeh I emailed em too but to be honest knowing the customer service for most phones I don't think they'll have a clue.... (here's hoping I'm wrong)

EDIT: O and forgot to mention the Orange reg app gives the right IMEI for me and says I'm registered but what then I have no idea what to do with it...

Edited by Jamma14
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Yeh well hopefully the orange sites just down we'll see...if they get lotsa emails bout it maybe something will happen...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi all, I had the same problem with an Orange Motorola MPx200 I bought from a chap at work. I tried all the unlock methods and the action register and nothing worked.

But I read somewhere that you have to type in your IEMI number exactly as it comes up on your phone display including the hyphens.

I.E. XXXXXX-XX-XXXXXX-X

That then worked first time. But this is something that has changed recently because when I originally did my E100 and E200 I remember just typing in the whole number.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Well my IMEI is just displayed as long one number on the phone lol :D but I'll give ur method a try and report back...

EDIT: O and w00t!!! 100th post!! :D

Edited by Jamma14
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Didn't work... :D

Any other suggestions or techniques???

Anyone know about the IMEI being unrecognised or the rapiconfig error?

PLZ!!??!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Same problem here. There must be a problem with the OTA site because I've never had any problems in the past. In fact, OTA unlock worked fine with the same phone only a week ago. Hopefully Orange will have it fixed within the next couple of days.

Edited by fozzie
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Okies well that's good to here... just dunno why the other methods didn't work... O well I guess I'll just have to be patient..... unless ppl have other ideas???? :D

(2 posts in about 2 mins shows patience ain't my strong point :D)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Update: I got an email reply!!!

"Hello,

I have attached a Security Level Setting application targeted specifically for your phone with IMEI xxxxxxxxxxxxxxx <>

Please unzip this application, connect your phone to your PC, and run the application on your PC. It should install a "Security Level" application on your phone's Start menu.

Run the Security Level application, select the desired security level, and press Action. This should set the security level on your device, allowing you to run applications on the device.

If this fails please check that the IMEI you supplied to us is correct and respond to this email with the correct IMEI or detailing at which stage the failure occurred.

A High Security Level corresponds to the security set by factory defaults.

A Low Disabled Level corresponds to the security set by the web-based Certificate Security Disabling procedure (formerly called Unlocking).

Once you set the Certificate Security Level to Disabled, you can use the instructions contained within the following article to do privileged application development on your phone:

A Practical Guide to the Smartphone Application Security and Code Signing Model for Developers

http://msdn.microsoft.com/library/default....ne_security.asp

Kind regards,

Olivier

Developer's Technology Support Coordinator"

Wayhay! About to test it now!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Worked!! :D

Orange customer service rocks lol!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Update: I got an email reply!!!

"Hello,

...

A High Security Level corresponds to the security set by factory defaults.

A Low Disabled Level corresponds to the security set by the web-based Certificate Security Disabling procedure (formerly called Unlocking).

<{POST_SNAPBACK}>

:D Handy. There are now 3 settings in the app, High, Low and Disabled. Am I right in assuming the web version is offline for everyone now?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

No it's still there for me.

Just read your smart question tutorial from your sig fozzie, made me chuckle. Just wondering what you think about the first post I did in this thread...coz i think it has a few elements of both. So do you think it's smart or stupid?

:D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Just read your smart question tutorial from your sig fozzie, made me chuckle. Just wondering what you think about the first post I did in this thread...coz i think it has a few elements of both. So do you think it's smart or stupid?

:D

<{POST_SNAPBACK}>

I actually think it was a pretty smart post; you stated exactly what you did, with what and even included some screenshots. If only half the posts asking for help had that level of detail :D

Back on track - I just received my unlock app so hopefully all will be ok once I get home. I'm fed up with having nothing on my phone for the last 6 days. I've been dying to do a Sprite restore!

As a note for other people: I think there's TWO different email address that come up on the web page if OTA unlocking fails. The one I had at home was [email protected] but the one I got today was [email protected]. Perhaps I am getting to the OTA page 2 different ways; I'll have to investigate!

No reply after 5 days from the first email address but a reply from the second one (interestingly from [email protected]) within a couple of hours. So, make sure you are emailing the right address :D

Edited by fozzie
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hey, guys!

I have exactly the same problem but no good results yet:

1.- I run CheckLock on the SPV C500. The message is:

"Your phone is locked"

2.- I run "RapiConfig /p ..." from the command prompt to disable the security from the PC with the SPV ActiveSynced. The message is:

"Config failed (0x80070005): Acceso denegado."

Then, I try Orange support (150) and they tell me I have to pay £20 and wait for 10 days for the mobile to be unlocked.

Is it because I'm from Barcelona?

If anyone can help, much appreciated. Anyway, I'll keep on researching till the end but Orange service equals NULL.

Regards!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.