• Announcements

    • PaulOBrien

      Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such software Nintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance) CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission) ROMs must give full credit to the original author ISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • PaulOBrien

      Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
specialized

C500/SMT5600 Disassembly & Dust Fix Instructions

47 posts in this topic

Hm I just can't open it!

I have take away the top black cover and I have taken away all 6 screws, but I can only open it at the top, until the Camera and the Volume-Button, but I can't go further down with my card...

What am I doing wrong?!

Sven

<{POST_SNAPBACK}>

You may need to use a little more force to slide the card down. You should be able to slide the card all along the side of the phone. PM me if you need any further advice!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I sent you an email with some tips and a larger image of the top back cover. I might update the site later with the pic/tips. I hope it helped!

<{POST_SNAPBACK}>

Specialised,

Your documentation looks great however I'm having the same issue. I've been trying to find the black tab inside the hole and I just can't seem to visualize where it's located inside there and how big it is. Am I supposed to push down towards the front face of the phone on the tab or down and forward towards the power button. Let me know if it's not too much bother. Thanks again.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Specialised,

Your documentation looks great however I'm having the same issue.  I've been trying to find the black tab inside the hole and I just can't seem to visualize where it's located inside there and how big it is.  Am I supposed to push down towards the front face of the phone on the tab or down and forward towards the power button.  Let me know if it's not too much bother.  Thanks again.

<{POST_SNAPBACK}>

You can try using a flash light to look through the hole to pinpoint the tabs. Its forward towards the power button.

Edited by specialized
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

awesome, I'm going to have to try this...

my question is does anyone know where I can get a new housing for my 5600? It doesn't have to be a 5600 housing, it could be any version of this type of phone. I just wan't a new housing as in mine is kinda scratched up and such ( how I bought it :o )

Thanks if anyone knows...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
awesome, I'm going to have to try this...

my question is does anyone know where I can get a new housing for my 5600? It doesn't have to be a 5600 housing, it could be any version of this type of phone. I just wan't a new housing as in mine is kinda scratched up and such ( how I bought it :o )

Thanks if anyone knows...

<{POST_SNAPBACK}>

I believe eBay is your best bet; you can also take apart a dummy phone for the housing.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

awesome, I actually searched ebay right after I posted that and bought one...woo

I plan on trying to get my 5600 replaced through Cingular first, so hopefully that will happen and I won't even have to use it but if not at least I have it...

And I just ordered one of the cradles from the link in your sig specialized...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great guide! Just finished giving my c500 a clean up. Had a bit trouble separating the 2 halves but finally did it and got a bit puzzled looking for the 2 screws under the aerial. Turns out I never had the screws to start with, nice one HTC... Anyone know if the 2 at the bottom are the same length? I might move one so I have screws in opposite corners instead.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

i get to step six, i have unscrewed my philips screw from the PCB but, i think i was too eager with my credit card bit as ive pulled the black orange fascia away from the grey chassis, these originally were glued together!

im pulling the pcb from the left and side and its not bringing the screen with it, its just the PCB, is this right? any more detailed tips after step 6?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
It sounds like you have a loose LCD ribbon. Behind the LCD screen there is a connector for the ribbon. Flip up the dark grey tab on the connector to loosen the ribbon. Push the ribbon back in, close the tab to secure the ribbon.

If you choose to open your phone please do so carefully.

<{POST_SNAPBACK}>

I'll add to the record of having a similar problem - only my screen went white without me ever taking it apart. I've had the phone for a month and a week which means my only option was to have Cingular send out a new phone. This wasn't an option since I had a plane flight the next day and needed a phone for my trip. After reading the above, I went for broke and took my phone apart and tried to reseat the connector. I powered the phone with it apart and still found a totally white screen. I tried reseating things a couple times and nothing worked. I then cried for a little bit and then reassembled the phone. With it fully assembled it powered up and is now working again! Not sure what happened, but I'm happy since it's working. Not sure if this will really help anyone, but someone might give what I did a try should they encounter the SMT5600 white screen of death.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'll add to the record of having a similar problem - only my screen went white without me ever taking it apart.  I've had the phone for a month and a week which means my only option was to have Cingular send out a new phone.  This wasn't an option since I had a plane flight the next day and needed a phone for my trip.  After reading the above, I went for broke and took my phone apart and tried to reseat the connector.  I powered the phone with it apart and still found a totally white screen.  I tried reseating things a couple times and nothing worked.  I then cried for a little bit and then reassembled the phone.  With it fully assembled it powered up and is now working again!  Not sure what happened, but I'm happy since it's working.  Not sure if this will really help anyone, but someone might give what I did a try should they encounter the SMT5600 white screen of death.

<{POST_SNAPBACK}>

I too have the same problem of the white screen, just like yours mine just went white one day. I have tried opening up my phone, but i dont know what the connecter is supposed to look like, if anyone could explain it in a little more detail that would be great.

THANKS

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I know it's been a while since you posted on this, but I've got same dust problems.

would you be able to email me some tips and larger image of back cover - I am worried about damaging my (unwarranteed) 5600,

Thank you very much,

CK

[email protected]

I sent you an email with some tips and a larger image of the top back cover. I might update the site later with the pic/tips. I hope it helped!

<{POST_SNAPBACK}>

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Million dollar Idea :idea:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi specialized ...... could you make a favor for me and i will be very grateful to your help............................... I do what you say in your website and my c500 become very good but after a while my phone was turn of and i tried very hard to turn it on but i failed and now i'm in a bad condition and i'm waiting anyone to answer me ...........please

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I forget something....................I can turn it on when i take the 4 screws out from the phone.... and when i put them again in the phone it turn off again ....why the screws turn it off ....do you think that there is a part is not in the correct place????? please help me

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I forget something....................I can turn it on when i take the 4 screws out from the phone.... and when i put them again in the phone it turn off again ....why the screws turn it off ....do you think that there is a part is not in the correct place????? please help me

It sounds like the phone internal components are not positioned correctly with the case. Try making sure everything is aligned properly.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, I know it's been a while since you posted on this, but I've got same dust problems.

would you be able to email me some tips and larger image of back cover - I am worried about damaging my (unwarranteed) 5600,

Thank you very much,

CK

[email protected]

The tip has already been posted in the thread:

You can try using a flash light to look through the hole to pinpoint the tabs. Its forward towards the power button.

Please find the larger image of the back cover here: http://www.digimission.com/images/detailed2.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I too have the same problem of the white screen, just like yours mine just went white one day. I have tried opening up my phone, but i dont know what the connecter is supposed to look like, if anyone could explain it in a little more detail that would be great.

THANKS

This has been discussed in a previous post in this thread:

It sounds like you have a loose LCD ribbon. Behind the LCD screen there is a connector for the ribbon. Flip up the dark grey tab on the connector to loosen the ribbon. Push the ribbon back in, close the tab to secure the ribbon.

If you choose to open your phone please do so carefully.

Please find an image of the connector here: http://www.digimission.com/images/detailed1.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks a lot. I just did it - good instruction!

Hopefully everything will be fine, time will tell.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

well ive done it, thankyou, luckily im based in a car plant, and they use 3m tape, so coming by some was easy!!.

Took me about half an hour, but most of that was trying to fix the volume button on the earpiece, which i still cant do, as the contact has snapped....

all i need now is the registry values to alter the volume, and its all good :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

tried them instructions on my SPV C500 just after few hours after getting it..it wasnt new hence had a good bit of dust in it..so i thought, what the hey, lets try that.

Reassembled the phone, all connections intact, and guess what... WHITE SCREEN (keypad lights up too) :D

so i was wondering, has anyone come across any solution to that yet? Please let me know, your help will be appreciated.

Edited by mndgz
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just wanted to say thank you for the dust fix repair tip! Great forum too :-D

Although I have a problem now that i tried to disassemble the phone again.. (it was harder the second time since I used double-sided tape)

After putting it back together, the LCD backlight does not function anymore :-( I do not know if I broke something on the PCB or if it's the loose LCD ribbon (which causes the white LCD display as I have followed above)

Can anybody help me with this problem ? I would really appreciate it!

And for tips taking the phone apart, Be VERY careful! :-P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.