• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Safecom SDIO 802.11B Wireless LAN Card

6 posts in this topic

Posted

I bought my card from eBuyer (Safecom SDIO 802.11B Wireless LAN Card) and am really struggling with the settings.

I've installed the drivers and utility ok. Put the card into my M500 and the blue light on the card flashes, etc.

The M500 aknowledges it - ariel mast in place of GPS symbol in task bar. I'm sat in front of my Belkin ADSL High Speed Mode Wireless G Router which is the connection I want to make. If I run the utility program on the phone, it finds this connection no problem. It is able to supply transfer rates, signal quality, etc.

However, when I come to connect to the internet it still connects via GPS! I've tried making a few changes in the internet connections options on the phone, but have so far failed ;)

Incidentally, the router is firewalled and requires password etc. to access. I've not been prompted at anytime for this info so something obviously isn't right - where do I need to enter these details?

Perhaps someone could give me an 'Idiots step by step instruction Guide' for this - ideally from start to finish :)

Any help would be appreciated.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I bought my card from eBuyer (Safecom SDIO 802.11B Wireless LAN Card) and am really struggling with the settings.

Perhaps someone could give me an 'Idiots step by step instruction Guide' for this - ideally from start to finish  :)

Any help would be appreciated.

<{POST_SNAPBACK}>

Read the reviews on ebuyer, the 1st one has a full setup procedure,

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thanks for that bleugh.

What with the comments on the eBuyer page - and subsequent links fom the review, a trawl through my Belkin router manual and a lot of complete luck :?: I managed to get it running.

I think the main problem was getting through the routers firewall. I would love to finish this off by saying 'yep, managed to sort it by doing.........'

But I'm afraid I can't. I don't really know what I did - the connection just happened :oops:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

This link might be of help , contains links to a full manual and some support forums / faqs. I just got my safe com card working after some attempts, the problem was security (mac addr) at the router end rather than the card side. Buts it working and seems to be excellent value for money. The SD card shown in the link appears to be larger than the ebuyer one, similar in size to the sandisk one?

http://safecom.cn/code/sub/category.asp?prdid=146&subcatid=2

Not sure what the correct method for turning it off is? Does anybody know. I assume that pulling out the card is not the best method, I only seem to have an RF function on/off control.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I need help, I cannot get my Safecom card working very well..

i am having problems with internet explorer on the phone knowing what connection to use when going on line, it keeps defaulting to try to use GPRS. The only way I can find to get around this is in 'connections', and 'select networks' on the advanced tab, then change both to My Work Network. This works. But then I cannot access GPRS when the network card is not in the phone.

Could someone post some of their network/internet settings that are on their phone. This may help sort my problem out.

I have already checked out previous posts (and their links) but to no avail. Heeeeeeelp.

thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

really need driver for safecom sdw11b Wi-Fi Card.

Please. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.