• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

HTC Wizard crashes with SPB Pocket Plus installed

22 posts in this topic

Posted

When I installed SPB Pocket Plus, and reset, I found that it hanged and just would not boot. I had to hard reset. So after hard resetting, I installed it first and had a look through the settings. There is an option for "Safe Mode" that disables all today plugins and startup programs in the event you install one that causes you device not to boot.

Interestingly enough, it was the "Safe Mode" that was causing the device not to boot :).

I took the tick out of that box and viola!! It worked fine! To do it, go into settings, System tab, then SPB Pocket Plus:

spbsafemode10dd.jpgspbsafemode28sh.jpg

Have fun!! :D ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Cheers MitchellO. Good advice.

Topic pinned (I edited the title slightly, hope you don't mind :) )

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

No problem :) Glad to help :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Are you using the latest build? I have no such problem on my Vario:

"Release History

Version 3.0.4 (Oct 14, 2005)

Issue with safe mode on HTC Wizard devices (QTek 9100, I-Mate K-Jam, etc ) fixed "

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I found this site the other day which lists software that should run under WM5. It's not a comprehensive list but is quite helpful.

http://www.wm5fixsite.com

[fake edit] seems deepak already posted the same link about a month ago, still worth reminding people about it though I think.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I tried spb over a week ago and found that it caused my phone to run terribly slow so i uninstalled it. I'll have to reinstall it and try that trick to see if it works properly. Thanks :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I have to say that I'm not experiencing any issues with it either? I did on my m500 as did a few people when you had to sft reset all the time to get your connection back.

But no issues so far on my Vario

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

funny i find my actually runs a lot faster - although i do experience terrible slowness on soft reset - just do a few tasks and it speeds up again (caused by memory i'm guessing).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Bah, my wiard with SPB P+ won't load - how does one do a hard reset?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

funny i find my actually runs a lot faster - although i do experience terrible slowness on soft reset - just do a few tasks and it speeds up again (caused by memory i'm guessing).

<{POST_SNAPBACK}>

Hold in the power button in while pushing the soft reset button??

I have never tried it myself and havent looked it up so im not sure... but thats how it used to be done on the jam. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

bennish, I too find it take a few minues and things to warm up.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

When I installed SPB Pocket Plus, and reset, I found that it hanged and just would not boot. I had to hard reset. So after hard resetting, I installed it first and had a look through the settings. There is an option for "Safe Mode" that disables all today plugins and startup programs in the event you install one that causes you device not to boot.

yeah i had my K-Jam crash like yours and i did have SPB Pocket Plus installed 3.x installed

i am not sure the extact build but the oldest file in the exe was dated 7/19/05

i am goin and try SPB Pocket Plus 3.04, hope that works fine just to be sure i will disable safemode also

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

i had the same problem with my k-jam

i can't find a way to fix the problem... i can't have the imate to start again!

all what i can get is the blue Windows Mobile screen... and it stays like this...

how can i fix it?

please help

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

i recently got my cingular 8125 and installed the spb pocket plus and my system crashed. i tried a soft reset, didnt help, then did a full/hard reset, but when i did that, all i got was the "blue" windows screen, and that was it. does ANYONE know how to fix this problem?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Have you checked you've got the newest version? It is supposed to be WM5.0 compatible and I'm running it without problems on my Vario.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

i do have wm 5.0, but i dont know what version my spb was, but right now it dosent matter what version i have since my 8125 is completly not working. i need to find out how to do a hard reset, because the one thats on the manual dosent seem to be working.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi All,

can I get some feedback on SPB Pocket Plus - is this now fine with WM5? I know the recent version is meant to be better however are there still any problems?

I'm thinking about potentially buying however don't want to cause problems - my unit has worked so well up to now!

Jon

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi All,

can I get some feedback on SPB Pocket Plus - is this now fine with WM5? I know the recent version is meant to be better however are there still any problems?

I'm thinking about potentially buying however don't want to cause problems - my unit has worked so well up to now!

Jon

<{POST_SNAPBACK}>

I'm currently using the recently updated v3.1 of SPB PocketPlus which runs great on my k-jam. Ever since the 3.04 update that was released around Oct 05 i havent had a single problem with the app. v3.04 was the 1st version that "officially" supported WM5 with SPB's safe mode however some users still reported the safe mode compatibility issues with this version.

I think i did see one or two people having problems with v3.1 (either here or XDA Devs) but most people report its working fine.

Cheers,

Chris

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thanks Puckster - think I'll take the plunge!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Has anyone found out how to hard reset or restore an MDA with this problem? My MDA hangs up on the Windows Mobile screen. How can I hard reset without being able to enter Windows? Please help!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Nevermind, I found out how to do it! Hopefully this helps others...

"Hold the device facing you, depress simultaneously the voice command and WiFi (connectivity) button. One is on the right side of the device and the other is on the left side of the device. With your other hand and the stylus, press the reset and release immediately.

Remove the stylus and continue holding the two buttons until onscreen instructions appear. You will need to then press the SEND key [green phone button] (as the instructions indicate) to do a hard reset. "

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I had he same problems and after the screen saver kicks only a hard reset broght the system back. I sent theit tech support an e-mail and they pointed me to a fix in version 3.1.1 build 5369. You might want to get that update if you don't alreay have it.

When I installed SPB Pocket Plus, and reset, I found that it hanged and just would not boot. I had to hard reset. So after hard resetting, I installed it first and had a look through the settings. There is an option for "Safe Mode" that disables all today plugins and startup programs in the event you install one that causes you device not to boot.

Interestingly enough, it was the "Safe Mode" that was causing the device not to boot ;).

I took the tick out of that box and viola!! It worked fine! To do it, go into settings, System tab, then SPB Pocket Plus:

spbsafemode10dd.jpgspbsafemode28sh.jpg

Have fun!! :P ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.