• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

HELP - MMS messaging on Qtek 8500/star trek on O2

9 posts in this topic

Posted

Ok. Had this handset for about 4-5 days now. It's a lovely handset, push mail works great, great interface etc.

One thing is that I cannot get MMS on O2 to work. I have searched the threads and various forums for the settings, tried half a dozen solutions and tried using the imate 1.4 cab for O2 contract. Nothing seems to work. Internet works fine, so does push mail, but MMS will not function.

Any advice or alternate files would be greatly appreciated as it is the one thing that is wrong with this phone.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Surely someone can help?

I am now able to send MMS, although with an error message saying unable to send :) but cannot receive at all.

It says that the "message exceeds" my download maximum (although there is nowhere to change the receiving maximum - as opposed to the sending one). If I tell it to download anyway, it just fails.

Not really sure what else to try. It is currently using the iMate 1.4 .cab for O2, and internet, pushmail etc work fine.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Surely someone can help?

I am now able to send MMS, although with an error message saying unable to send :) but cannot receive at all.

It says that the "message exceeds" my download maximum (although there is nowhere to change the receiving maximum - as opposed to the sending one). If I tell it to download anyway, it just fails.

Not really sure what else to try. It is currently using the iMate 1.4 .cab for O2, and internet, pushmail etc work fine.

Could it be that O2's MMSc doesn't recognise your phone, and therefore doesn't know it's MMS capabilities and how to deliver the content to your phone?

Have you asked O2?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

A friend of mine has this Qtek phone on Vodafone and cannot get MMS to work either. Have you come up with the answer yet. Many thanks...Looby :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

A friend of mine has this Qtek phone on Vodafone and cannot get MMS to work either. Have you come up with the answer yet. Many thanks...Looby :)

I have the 8500 on vodafone and cant do ANYTHING!!

SMS

MMS

Internet

Push email

I can only sync with my comp, i'm getting very close to throwing the phone out of the window!

Please help!

Vodafone aren't any help at all.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I have the 8500 on vodafone and cant do ANYTHING!!

SMS

MMS

Internet

Push email

I can only sync with my comp, i'm getting very close to throwing the phone out of the window!

Please help!

Vodafone aren't any help at all.

I have mine on TMobile, and it all works.

Imate used to provide cabs for the settings of their devices for each provider. I use mine from the SP5m I had to set it up.

Try these:-

O2_Contract_UK_SP_V1.4.CAB

Vodafone_Contract_UK_SP_V1.4.CAB

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I have the 8500 on vodafone and cant do ANYTHING!!

SMS

MMS

Internet

Push email

I can only sync with my comp, i'm getting very close to throwing the phone out of the window!

Please help!

Vodafone aren't any help at all.

Hi

If the cab file doesnt help try here

http://www.modaco.com/index.php?showtopic=200964

HTH

Liz

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I have mine on TMobile, and it all works.

Imate used to provide cabs for the settings of their devices for each provider. I use mine from the SP5m I had to set it up.

Try these:-

I tried to install the o2 cab and my phone said it does not have "sufficient system permissions"?

Any ideas?

Thanks.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I tried to install the o2 cab and my phone said it does not have "sufficient system permissions"?

Any ideas?

Thanks.

You'll need to set your registry to allow it to run.

See how HERE

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.