jotto

My MTeor looses connection settings and mail account

17 posts in this topic

From time to time (approximately once a week) my MTeor looses its connection settings. This makes it impossible to connect to the internet, wap, etc. In addition, my POP mail account is deleted.

By restoring a previous backup (using Sprite backup) I'm able to restore these settings and the account, but it's quite frustrating.

Has anyone else experienced this?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, mine did this after turning it off and on for the first time.

But that has been the only time so far during the 2 weeks I have had it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exactly the same thing happened to me. I hard reset and it did it again. I hard reset a second time and it did it again :D

....and once it has lost your mail settings you can not create the account again because it says the account name already exists!

Edited by Pagemakers
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

did you find any solution for this problem?!? I could not find any different solution than resetting the phone all the times.

quite frustrating...

it's really annoying...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nope. No solution. Crap really.

HTC WWE MTeoR

Radio : 1.06.00.10

RIL Version: 2.002

ROM: 1.13.251.2

Protocol: 32.37.7010.01H

see if your MTeoR ROM any dfferent to this?

Edited by SecureGSM
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

The best solution I've got so far is to backup regularly using Sprite Backup and restore only the system settings when this happens.

My tasks, calendar, documents, etc, are not reverted as those are not part of the system settings.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry. That's not the point. The damn phone should not loose these settings full stop.

Every smartphone I've had from the original SPV upwards has not done this so I don't expect a fifth or sixth generation phone to do this either.

(not getting at you BTW).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I spoke to italian HTC customer care.

there's a "block" of units with software problems around europe. you can only solve the problem by flashing the unit with a new software.

the update is only available at HTC repair service.

there's no solution to the battery life problem. the only response to that could be a new improved battery on the market soon. the qualcomm chipset is too "hungry" when in 3g mode.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the info. Strange they haven't released the software like every other smartphone manufacturer does.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

this is exactly what I told them.

they had no reply to this remark.

hope to solve the problem soon and to find the battery as soon as possible.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello viskas!

could you please post the ROM info to this thread as soon as you have your MTeoR flashed with the latest firmware? This info should help us alot. keep us informed. Thank you.

I spoke to italian HTC customer care.

there's a "block" of units with software problems around europe. you can only solve the problem by flashing the unit with a new software.

the update is only available at HTC repair service.

there's no solution to the battery life problem. the only response to that could be a new improved battery on the market soon. the qualcomm chipset is too "hungry" when in 3g mode.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just wanted to add that my MTeoR loosing BT pairing with TOMTOM GO 500 once or twice a week as well. seems to be related issue.

Edited by SecureGSM
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

The Problem whit the loosing connection of GPRS:

On my phone everything work fine whit the GPRS / UMTS.. exept wehn i made a Bluetooth connection.. after shering the bluetooth connection and restart my MTeoR the GPRS / UMTS thing will not work anymore until i reset my handy .... just for your knowlage

Greetings GaXy

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just wanted to add that my MTeoR loosing BT pairing with TOMTOM GO 500 once or twice a week as well. seems to be related issue.

Same here

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just changed my ROM to the imate ROM and what do you know.....2 days later and all the the settings and email accounts are lost again.

Crap, crap phone.

Don't buy one!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.