Site Notice - We are currently investigating an issue with missing download links. Apologies for any inconvenience caused. PaulOBrien

  • Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

IMATE SP5 Bootloader Problem please help!!

8 posts in this topic

Posted · Report post

Hiya,

Basically on my SP5 (running SP5 rom so nothing funny going on) i played with some reg settings, and now it will not boot windows, not for anyone!

I can get it into the bootloader (to attempt to reflash it) but running the rom update utility it just says "cant find phone make sure its plugged in".

THe phone is plugged in, the bootloader recognises USB connection is there as does the PC. THe stupid rom update utility expects the phone to be powered into windows mobile.

Is there a way around this or is my phone just going into the bin?

thanks!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Not sure how to get past that, but you can always jsut do a hard reset and get it back to factory defaults...

Hold down the outer two softkeys, press the power button for a second or two, and dont release the soft keys until you see the message telling you to press 0 to reset or any other keys to cancel. Press 0 and wait...

Good luck,

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

unfortunatly, you cant hard reset a SP5 by doing that method ;) tried it... many times :D

i need a way of getting the rom update utility to bypass all the crappy checks it does (ie. battery level/etc)

somebody on here MUST know how to do it (becuase people are hacking roms from other phones onto there own)...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

> unfortunatly, you cant hard reset a SP5 by doing that method ;) tried it... many times :D

Are you sure? Certainly works on my SP5m. You hold the two soft keys in and tap the power button, you only hold in the soft keys, then a screen comes up telling you to press 0. I tried it several times before realising you press/release power button and not hold it in.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hiya,

Basically on my SP5 (running SP5 rom so nothing funny going on) i played with some reg settings, and now it will not boot windows, not for anyone!

I can get it into the bootloader (to attempt to reflash it) but running the rom update utility it just says "cant find phone make sure its plugged in".

THe phone is plugged in, the bootloader recognises USB connection is there as does the PC. THe stupid rom update utility expects the phone to be powered into windows mobile.

Is there a way around this or is my phone just going into the bin?

thanks!

Disable USB connections in ActiveSync connection settings and rerun the update utility for the SP5 with your phone in bootloader

Phil

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi, i experience the exact same problem!

When i do the hard reset, and it brings up the black screen telling me to press 0, i press 0.

BUT, then it just displays the blue imate startup screen, and it doesn't go any further than that!

is the another way to completely restore the phone back to its factory settings and so on...????

PLEASE PLEASE HELP???

Regards

Japes

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

If you got to this by tring to flash your device, have you tried running the update again?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

If you got to this by tring to flash your device, have you tried running the update again?

well my phone turns on and when you touch any key it power cycles....I tried updating the flash completed half way then the fone switched off...cant do nothing cause thirs no i-mate agent near buy...please come with the solution my fone is stressing me........If you install windows again would it help???

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.