jamesdisco

HTML Email

13 posts in this topic

If i sync with a cable to my comp i have the option of using HTML emails but when i change to sync over the air the option is greyed out and i can only use plain text. Anyone know how to fix this.

Thanks

James

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

thats easy! go to activesync on phone then options. you will see settings for server and computer. highlight email on either and select settings from right button. one setting is html email.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thats the problem when i go to that screen its greyed out and says plain text it wont let me click on it and select HTML.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can only get HTML Email over the air if you connect via a Microsoft Exchange hosted email account. I think there are some other subscription based services that do it, but not in the built-in application

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yup we are using exchange hosted account.

Is it Exchange 2003 SP2? Earlier versions won't do HTML to mobiles. If it is, has the administrator set the priviledges correctly to allow mobile HTML email?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

yep its 2003 SP2 we are getting mail as it arrives. i cant see any options in exchange to enable HTML tho.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

In that case it's beyond my knowledge base :(

If you don't get any response here, I'd try a shot of the question on 4WinMobile, as a number of my moderator colleagues over there have their own hosted Exchange servers, and can probably advise how to proceed.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
In that case it's beyond my knowledge base :(

If you don't get any response here, I'd try a shot of the question on 4WinMobile, as a number of my moderator colleagues over there have their own hosted Exchange servers, and can probably advise how to proceed.

Thanks Neil i'll have a trip over there.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks Neil i'll have a trip over there.

Sorry James- I misdirected you earlier :(

To get Push Email on WM6 you need Exchange Server 2003 SP2

To get HTML Push Email on WM6 you need Exchange Server 2007

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, that's a good point - I did only changed the settings on my Graphite once I had a decent data tariff. That was after I updated my 4smartphone account to Exchange 2007.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks guys i was just about to update the thread as id found the answer, but as usual someone had beaten me to it.

I dont think we'll be moving to exchange 2007 anytime some unfortunately.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.