rct_uk

Image Retention/Flickering

7 posts in this topic

I've been enjoying my first new phone since I bought my SPV C500 back in 2004. I have however noticed a problem: after the phone has been on for a couple of hours I find that the top left of the screen retains a flickering ghost image of the start menu button in all screens. This is sometimes solved by a completed power down and restart but not always as I have also noticed it faintly on the orange boot screen as well. The screen is not left on all the time - I've set the phone to sleep after 1 minute idle. Has anyone else seen this problem or is my new phone faulty?

Thanks for your help.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I've been enjoying my first new phone since I bought my SPV C500 back in 2004. I have however noticed a problem: after the phone has been on for a couple of hours I find that the top left of the screen retains a flickering ghost image of the start menu button in all screens. This is sometimes solved by a completed power down and restart but not always as I have also noticed it faintly on the orange boot screen as well. The screen is not left on all the time - I've set the phone to sleep after 1 minute idle. Has anyone else seen this problem or is my new phone faulty?

Thanks for your help.

I'm not seeing this on my TouchDual. Might be faulty..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm not seeing this on my TouchDual. Might be faulty..

Oh no - I was hoping it was a common bug that would be rectified with a firmware fix. It looks like another forum member has also experienced this: see here

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd say hardware too i'm afraid :(

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I bought my SPV C500 back in 2004

That's good going in all respects.

Three years for the phone is very respectable

Three years sticking with one phone....wow!

A three year old battery must have lasted till just beyond lunchtime!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'd say hardware too i'm afraid :(

P

Well I've started the long winded process of getting a replacement. Orange have referred the fault to "technical" who will contact me once they have completed their investigations. I tried photographing the fault today and unfortunately it just doesn't show up clearly on camera.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quick update - spoke to O again last night after nobody called back - this time the person I spoke to authorised a new phone straight away which hopefully will turn up tomorrow.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.