• Announcements

    • PaulOBrien

      Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such software Nintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance) CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission) ROMs must give full credit to the original author ISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • PaulOBrien

      Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
TheLoanRanger

ROM: TLR Kaiser 3.08.02.21 WinMo 6.1 - VF ROM / Radio, HTC OEM + CF 3.5 + more

334 posts in this topic

ok, I don't want to ask a noob question, but I cannot seem to find a answer that satisfies me. If I flash this (or any) ROM, what will be left to do to get my settings for AT&T back up and running?

- Thanks, Kevin

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok, I don't want to ask a noob question, but I cannot seem to find a answer that satisfies me. If I flash this (or any) ROM, what will be left to do to get my settings for AT&T back up and running?

- Thanks, Kevin

After you flash it, I believe you have to download the radio and everything else that is listed on the first page of this forum. I didn't try it yet because the flash Rom is not available through the FTP server. I guess it was remove. You should ask Shadowfixeruk. I have been eager to download this new OS, I"m just as scared as you and confuse. But, after reading from http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=375037 and Modaco's forums i'm starting to get the hang of things.... Everything is free, is Just the reading and understanding.....

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=383638

[Apr 09] Dutty's Official WM6.1 5.2.19209 Release.. Hey it looks like they released a new version to the current

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
If anyone wants it - PM me and i will send you a link from yousendit .. but i only have 1Gb download left this month and the link will ony be available for 7 Days or 100 downloads...

SF

Can you please send me the file.............

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
After you flash it, I believe you have to download the radio and everything else that is listed on the first page of this forum. I didn't try it yet because the flash Rom is not available through the FTP server. I guess it was remove. You should ask Shadowfixeruk. I have been eager to download this new OS, I"m just as scared as you and confuse. But, after reading from http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=375037 and Modaco's forums i'm starting to get the hang of things.... Everything is free, is Just the reading and understanding.....

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=383638

[Apr 09] Dutty's Official WM6.1 5.2.19209 Release.. Hey it looks like they released a new version to the current

You shouldn't need the radio as it is included in the ROM (The radio is what makes the "phone" work... before you flash my advise would be to back up your ROM with a utility from XDA - I wish i had... Think this link works.. (http://forum.xda-developers.com/archive/in...p/t-334680.html -never done it - don't blame me...)

However there is a copy of TLR's ROM available Here! I will leave it up until it goes - just let me know if its gone and i can re post....

Just follow the instructions and you *should* be fine... my kaiser picked up all its settings automatically....

Cheers

SF

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
You shouldn't need the radio as it is included in the ROM (The radio is what makes the "phone" work... before you flash my advise would be to back up your ROM with a utility from XDA - I wish i had... Think this link works.. (http://forum.xda-developers.com/archive/in...p/t-334680.html -never done it - don't blame me...)

However there is a copy of TLR's ROM available Here! I will leave it up until it goes - just let me know if its gone and i can re post....

Just follow the instructions and you *should* be fine... my kaiser picked up all its settings automatically....

Cheers

SF

I'm doing it right now.. Why does it looks like is downgrading my version.. from 1.5xxx to 1.0000.. is this right? I' m so scared right now.. is currently updating to 80%... omg.. Like dave chappelle would say " I think I S** on myself." .. its a joke.. but i let you guys know if is good...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm doing it right now.. Why does it looks like is downgrading my version.. from 1.5xxx to 1.0000.. is this right? I' m so scared right now.. is currently updating to 80%... omg.. Like dave chappelle would say " I think I S** on myself." .. its a joke.. but i let you guys know if is good...

I just flash it... Modaco Dude came up.. it looks like is loading.. Plz God..... Make it be problem free...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I just flash it... Modaco Dude came up.. it looks like is loading.. Plz God..... Make it be problem free...

Woww,, I think is working.. man....If COoking Rom was a meal, this would of been a five course meal..anyways, let me just fool around with it.. i been reading all the post for the past week about all problems n fixes..I will let you guys no tomorrow. rememba i'm a newbie, so If it works for me guys, then whoever have doubt should go for it.. again, like the Chefs always say in Modaco "DO THIS AT YOUR OWN RISKKKKKKKK." LOL

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Come across a small issue - since flashing with this ROM about a month ago Pocket Word has dropped it's associations with documents and takes approx 5-6mins to launch.

Anyone else seen this??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oops posted in error

Edited by johnyysmith
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I like the threaded SMS idea BUT it keeps auto trying to complete works in a really annoying way when I am using the hardware keyboard on my Vario III. I have gone into the keyboard settings and turned all the auto stuff off but it persists! It's so annoying, I can't type anything because it keeps changing what I type.

I would prefer to keep the threaded SMS idea but get rid of this awful auto complete thing.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also the ROM has stopped my Vario III charging on USB! Argh!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's a setting. settings/system/power/advanced

As to the auto correct... have no idea.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
That's a setting. settings/system/power/advanced

As to the auto correct... have no idea.

Thanks but when I went to that setting the box for DO NOT CHARGE BATTERY WHEN CONNECTED TO THE PC is already unchecked.

This is bizzare and I totally rely on USB charging from my PC at work! Argh.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

O.o weird. Mine charges fine from my PC, even from the melted USB ports :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's not the ROM I suspect!

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
That's not the ROM I suspect!

P

Actually, I think it is charging! As I had the thing on all day and then picked it up to go home and it was at 96% power. I think that the battery charging icon is not working on the phone. I was used to that being on when the thing was charging from USB.

Skype still don't work though :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Superb ROM, but I've come across one problem that may be applicable to other (or all) WM6.1 ROMs.

Memory-map doesn't want to start any more. It locks everything up needing a soft reset to fix. This has been mentioned by someone else over at XDA-developers but without any follow-up. So I'll ask here as well. Has anyone else had the problem? Anyone else not had the problem?

RSVRover

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Memory-map doesn't want to start any more.

Which Memory Map program? Maybe there are different MM offerings available - I have Memory-Map OS Edition Version 5.1.3 running fine with this ROM. Only problem is you can't export the whole map region file as the file size is too big. Zooming out and then exporting the visible section works fine.

Cjay.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Which Memory Map program? Maybe there are different MM offerings available - I have Memory-Map OS Edition Version 5.1.3 running fine with this ROM. Only problem is you can't export the whole map region file as the file size is too big. Zooming out and then exporting the visible section works fine.

Cjay.

thanks for the reply.

I have MM OS Edition version 5.0.0. I'll look into updating it.

RSVRover

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fixed main download in first post, apologies!

New ROM coming soon with UC + AppToDate...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey TRL,

was starting to wonder wer u got to lol.

Just wondering what WM6.1 build u will be using for the upcomin ROM?

Thanks alot for the great work!

M_Taylor40

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey I am having problem with my Google Map, I'm unable to use it no more gettng a data connection error. I am able to send and receive txt and use the web but I can't view maps on google. Does anyone know why this is happening, or have a better free nav app I can use?

2nd question: After downloading the Kaiser 6.1 which so far is superb, I am unable to delete items in the WIndows folder. Everything is lock. I installed couple of TSK files and ringtones but when I try to remove it from the explorer windows from PC or PDA I get the same error. any advise?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

My Data connection is not working properly. I don't have the 3g functionality.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I've been running this ROM for a few weeks now with no major problems. The only issue I have (and may not be ROM related), is that about once a week, my e-mail account fails to send e-mail (I'm using smtp.t-email.co.uk as my outgoing server). A soft-reset will not fix it, but deleting the account and re-adding it (with exactly the same settings!), fixes it.

Anyone else noticed this? Explanation? It's a bit of a pain.

Also getting this problem using smtp.gmail.com (tried other smtp servers aswell) as you said removing and recreating account fixes it but obviously not an ideal solution, anyone got any better work around / reg fixes?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahh! Just happened to me. off to readd now :D

EDIT:

Hmm. Doesn't seem to have fixed it.

anyone know what might be wrong...

it's connecting to download messages, it just won't send. I'm using smtp.t-mobile.net... On T-Mobile. This used to work fine, yes I am sending over the network not WiFi...

I'll try swapping it to the virgin one and sending it via wifi... Works perfectly. Changing back now.

Now it won't send OR receive.

Delete and readd again...

Nope, no dice.

And again

Nope...

It doesn't seem to want to do emails at all now :(

Any suggestions?

EDIT:

Ok, i came back and it wouldn't work, tried again and it started working... went to set the SMTP to the t-mobile one and Wham! it stops wanting to connect. Set the SMTP back to the Virgin one... and still nothing works...

WTF?

Edited by shootydogthing
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.