Junoman

►► Permanent GPS fix for Samsung i900 & i8000 Omnia ◄◄

248 posts in this topic

I think the original reporter needs credit also. As it wasnt weirdo , although i admire his hard work.

doesnt matter to me :D

i always say $HARE OR DIE

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for letting us know bro!

Keep coming! :D

doesnt matter to me :D

i always say $HARE OR DIE

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
4. Select 'Other NMEA GPS receiver'

5. Set baud rate to 4800

Works for me thanks,

But don't know why people rave about tomtom, iGO8 is so better in every way

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Didn't work for me :D

No matter what i do ,i've changed phone part,roms and did the tweak registry but always poor gps reception

Even after 30-40 min no gps fix :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems after running it the first time and then exiting from it, I get a low memory error, and I then have to soft reset the phone before I can get it to work again :/

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Seems after running it the first time and then exiting from it, I get a low memory error, and I then have to soft reset the phone before I can get it to work again :/

You guys should go to the original post (#37) and check the links for explanation (it's in German, but you should be able to understand the GPS settings):

http://www.modaco.com/content-page/295924/...a-900i/page/20/

Edited by doi620
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Working great with Garmin.

I get a satelite lock in ~5secs with latest Xtra data.

Tnx alot weirdo, Junoman, tingchung_chin.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems it's without hope for my omnia :D

No fix for my gps

perhaps my gps is broken,i've tried many things including this registry tweaks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sometimes the first fix may tend to take considerable time!

Even you may have to make few more efforts in different times!

After very first fix, it will work like charm flowlessly. And it catches GPS single in a very quick time!

Keep trying!

J.

Didn't work for me :D

No matter what i do ,i've changed phone part,roms and did the tweak registry but always poor gps reception

Even after 30-40 min no gps fix :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

very fine, every works, great job!!!!! thanks!!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry i don't know! :D

You may have to do it on trial and error basis!

I am new to Omnia, does this apply to i910 as well?
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can confirm that finally the solution proposed here is the only one that works perfectly in my Omnia, so that I can suggest to try it.ne fix

I used no extra data, no other GPS drivers or other programs: only the settings proposed and the TomTom 7.917.

Now my GPS fix very quickly and the signal is stable.

Very happy!!

Edited by snarlingdog
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes me too!this setting are great!fix is fast and stable!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

i'm sorry, can you guys tell me how to change the registry? i have the total commander app but i don't know hot to use it. I'm a noob at this, thanks!

nevermind! i figure out how to change the registry, thanks!

Edited by fireflamer
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

it seems to work well, but I still have to test it on the field.

One question:

does it only work with program data port COM3 or can I set any other?

It looks like Twonav doesn't see COM3.

Marco

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

It should work! :( :(

Hi,

it seems to work well, but I still have to test it on the field.

One question:

does it only work with program data port COM3 or can I set any other?

It looks like Twonav doesn't see COM3.

Marco

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

it seems to work well, but I still have to test it on the field.

One question:

does it only work with program data port COM3 or can I set any other?

It looks like Twonav doesn't see COM3.

Marco

No com 4 is also possible, or other free com ports, but lately I use com4 as it is the best for me.

All settings work really fine now for the last 2 weeks.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, the registry fix works for me with tomtom but drains out my omnia battery, back to gpsgate...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, the registry fix works for me with tomtom but drains out my omnia battery, back to gpsgate...

Are you kidding! :mellow: <_<

There is no battry drain with the registry fix! :(

J.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.