dwj

GPS Problem

4 posts in this topic

I've just had gps seem to stop working on my X1 for no apparent reason. Both satnav software and google maps cant get a lock. I've tested it with a bluetooth gps and it works perfectly but when I try to use the built in gps it just says it is on but cant find a lock. I have even tried a hard reset and reinstalled everything and wandered around outdoors in different locations but still no lock. Anyone got any ideas brfore I send it back to shop?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I've just had gps seem to stop working on my X1 for no apparent reason. Both satnav software and google maps cant get a lock. I've tested it with a bluetooth gps and it works perfectly but when I try to use the built in gps it just says it is on but cant find a lock. I have even tried a hard reset and reinstalled everything and wandered around outdoors in different locations but still no lock. Anyone got any ideas brfore I send it back to shop?

If you have done a hard reset and you are using the original ROM then this has to be a hardware problem and it will be covered by the warranty for sure.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I agree. Since called sonyericsson support and they advised me to send back for a replacement. Only worrying thing is that I saw a thread over on xda forums from someone with the exact same problem and symptoms so hopefully its not an ongoing issue.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

i had the same problem after a hard reset the gps was unable to fix.

i have search a lot and it happens that a lot of people have the problem after a hard reset.

it`s not a hardware problem for most cases.

the first fix is ver long to come and can never come.

A solution that worked for me:

Hard reset the phone .

install gpstest from Chartcross

update quick gps.

go outside run gpstest.

check the gps setting .

if you see 9600 bauds as the speed. hard reset again. then the speed must come back to 4800.

You must have a fix in less than 10 mn.

after that google maps and tomtom worked perfectly for me.

cheers

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.