• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

GPS Issues?

10 posts in this topic

Posted · Report post

Hi,

I'm a breath away from getting an S740, but am concerned by reports of GPS fix problems on this and the Touch Pro (apparently related to the keyboard?).

Is there really a problem, or have people had a bad batch of phones? I have a copy of CoPilot 7 from my HTC Touch which is sitting doing nothing in preparation for my new phone, so I'd like to know that this phone can be used as a good GPS unit.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Hi,

I'm a breath away from getting an S740, but am concerned by reports of GPS fix problems on this and the Touch Pro (apparently related to the keyboard?).

Is there really a problem, or have people had a bad batch of phones? I have a copy of CoPilot 7 from my HTC Touch which is sitting doing nothing in preparation for my new phone, so I'd like to know that this phone can be used as a good GPS unit.

I never had a problem with the GPS unit. am also using CoPilot7 with my Rose, and it works like a charm. No problems whatsoever. As a matter of fact, i had a s710 before, and if CoPilot was running on it there wasn't really any system resources left to do anything else in the background. The Rose however, has enough CPU power and RAM to also have PocketPlayer running in the background and stream music over bluetooth to the car radio. Had this device for a while now, and I'm still amazed.

.-ombre-.

Edited by ombre33
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thanks Ombre - just what I needed to hear.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I've only used Google maps on the device but have never had a problem picking up sats

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Just got the device last weekend, and do have an issue with the GPS not being detected.

Probably need to adjust a setting somewhere.

Google Maps works if you don't activate the option to "Use GPS". The issue isn't about not being able to get a fix, rather I can't seem to find the internal GPS.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I've just had my first go with CoPilot on this phone - not one problem. It picked up the satellites within a few seconds and held them for the entire journey - 1 hour from home to work.

Google Maps works if you don't activate the option to "Use GPS". The issue isn't about not being able to get a fix, rather I can't seem to find the internal GPS.

I don't have Google Maps installed, as I've never liked it on my Sony C702

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Google Maps works if you don't activate the option to "Use GPS". The issue isn't about not being able to get a fix, rather I can't seem to find the internal GPS.

When I got my Rose on Monday I started and tried to get TT5.2 working with the internal GPS. Therefore I tried to use the GPSID-Tool which was posted here in another thread for mapping a different com port. Since even GPSTest and Google maps had problems finding the GPS unit I decided to do a reset and now GPSTest and Google maps are working fine - without having used the Ms GPSID-tool first and even having it installed right now...

I don't know if the GPSID tool really was the show stopper or if my device was misconfigured in some way? Anyway everything (beside of the fossil TT5.2) is working now... :)

Just to mention: The Rose is an incredible gadget (after a journey with 8080, 8310 and S710) super.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

When I got my Rose on Monday I started and tried to get TT5.2 working with the internal GPS. Therefore I tried to use the GPSID-Tool which was posted here in another thread for mapping a different com port. Since even GPSTest and Google maps had problems finding the GPS unit I decided to do a reset and now GPSTest and Google maps are working fine - without having used the Ms GPSID-tool first and even having it installed right now...

I don't know if the GPSID tool really was the show stopper or if my device was misconfigured in some way? Anyway everything (beside of the fossil TT5.2) is working now... :)

Just to mention: The Rose is an incredible gadget (after a journey with 8080, 8310 and S710) super.gif

My GPS started working yesterday after doing a hard reset. Seems a lot of people have issues with the GPS until they hard reset it.

Without installing GPSID, it looks like the default for programs that need a COM port configured can do so by pointing the app at COM 4. As for Baud rate, it seems to work with a variety of Baud rates from 4800 onwards. I usually select 9600.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

My GPS was working just fine up until today.

Now Live MAps can find the GPS on the Intermediate driver, but never gets a fix. GPSTest and SportsDo both get to COM4 while scanning and sit there for a long time with nothing happening.

Tried GPSID and it's not helping.

If I have to hard reset I'm going to be very very annoyed.

Edited by Socrates
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

My GPS was working just fine up until today.

Now Live MAps can find the GPS on the Intermediate driver, but never gets a fix. GPSTest and SportsDo both get to COM4 while scanning and sit there for a long time with nothing happening.

Tried GPSID and it's not helping.

If I have to hard reset I'm going to be very very annoyed.

If you must resort to a hard reset, make sure you perform a backup/restore. I used the free PIM backup tool from Dotfred.net (it also worked quite well when upgrading from my i-mate SP5, which is a WM5 device to the S740). The one thing I forgot to backup, and should've is my browser favourites.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.