• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Random lack of SMS sound

5 posts in this topic

Posted

I've had an odd issue start with my Touch HD, when receiving texts it occasionally decides not to play the sound but just vibrates once (short buzz)...

This usually starts after I've sent and received several texts simultaneously...

Has anyone else has this issue and is there a quick fix?

many thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Anyone? Its become more frequent!!!

I have to turn the phone off and on to cure it :) <_<

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I've had an odd issue start with my Touch HD, when receiving texts it occasionally decides not to play the sound but just vibrates once (short buzz)...

This usually starts after I've sent and received several texts simultaneously...

Has anyone else has this issue and is there a quick fix?

many thanks

Are you using a custom message tone? If so what format is the file in, and what size is it?

WM only plays .WAV files natively, any other file format requires it to load the Windows Media Player kernel in the background to play the file and this can take time depending on memory usage etc.

It's an issue with all Windows Mobile devices, and mainly affects ringtones (can take several rings to start playing the ringtone).

A workaround is to store/convert your favourite tones into .WAV format and put them in the Windows folder.

Edited by MikeWard1701
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Are you using a custom message tone? If so what format is the file in, and what size is it?

WM only plays .WAV files natively, any other file format requires it to load the Windows Media Player kernel in the background to play the file and this can take time depending on memory usage etc.

It's an issue with all Windows Mobile devices, and mainly affects ringtones (can take several rings to start playing the ringtone).

A workaround is to store/convert your favourite tones into .WAV format and put them in the Windows folder.

Its currently in mp3 format.

I'll try using a wav

Thanks :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I have SMS.wav in WINDOWS directory and there is no sound when sms arrive.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.