sector

Windows Mobile 6.5 Kitchen

481 posts in this topic

A small question, files 21728 SYS / XIP they have already been ported to the i900 Omnia ?

not yet...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

How can I put italian MUIs in my ROM??

have I to put sector's SYS and rename all to 0410 and put MUIs without module??

If anyone can explain me step by spet how to do that....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

How can I put italian MUIs in my ROM??

have I to put sector's SYS and rename all to 0410 and put MUIs without module??

If anyone can explain me step by spet how to do that....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know many people are interested in this new thread and some of them are newbies : therefore , I think that everyone should have read at least the three following threads before posting

http://www.modaco.com/content/i900-general...ook-custom-rom/

http://www.modaco.com/content/i900-general...900-using-syok/

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=438676

I have in mind that everybody has to be a newbie before increasing his own knowledge ( I was so eight months ago , but I read many , many topics before posting something ) , but I think it is a matter of respect for Sector and everyone involved in this thread to know the basic ( structure of a ROM , modifying registry files , making packages , making a WM 6.1 ROM , creating or modifying a cab )

I don' t want to hurt or bless anyone , just to keep this thread as clean as possible

Regards

Philippe

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

It would be nice though to help me out with my problem.

I worked the whole day today on my ROM, and created several 6.1 ROMs following the tutorials above, and they all worked well.

I'm just having problem now to implement 6.5. So could you please tell me what I'm doing wrong??

Thanks a lot!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
How can I put italian MUIs in my ROM??

have I to put sector's SYS and rename all to 0410 and put MUIs without module??

If anyone can explain me step by spet how to do that....

In the directory of sector's SYS, removes all directory containing this : Lang_0409

Example: ADC_Lang_0409, Base_Lang_0409_DPI_96, Themes_Lang_0409_DPI_96_RESH_240_RESV_400 ...

Then download the following file: 0410 ITA Italian Italia

Decompress it, and it retains only the following files:

ADC_Lang_0410

AdobeFlash_LANG_0410

Autoupdate_Lang_0410

Base_Lang_0410

Base_Lang_0410_DPI_96

Base_Lang_0410_DPI_96_RESH_240_RESV_400

Bluetooth_Lang_0410

browsingie_LANG_0410

Browsing_Lang_0410

Bth_A2DP_Lang_0410

Bth_HID_Lang_0410

CHome_Lang_0410

Enterprise_Lang_0410

Enterprise_Lang_0410_DPI_96

Entertainment_Lang_0410

Entertainment_Lang_0410_DPI_96

Fwupdate_Lang_0410

IPSECVPN_Lang_0410

IRDA_Lang_0410

MediaOS_Lang_0410

Office_Lang_0410

Office_Lang_0410_DPI_96

OneNote_lang_0410

PhoneRedist_Lang_0410

PhoneRedist_Lang_0410_DPI_96

Phone_Lang_0410

Phone_Lang_0410_DPI_96

Redist_Lang_0410

Redist_Lang_0410_DPI_96

RemoteDesktopMobile_Lang_0410

Skybox_Lang_0410

Skymarket_Lang_0410

SqlCeMobile_Lang_0410

Themes_Lang_0410_DPI_96_RESH_240_RESV_400

WelcomeCenter_Lang_0410

WindowsLive_Lang_0410

WMWidgets_LANG_0410

What you place in your file SYS. <_<

Edited by Anexia
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

this is my dpi96 and 040c folder in my SYS for translate in french on samsung omnia i900

French MUI and DPI 040C

Edited by tedgy
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut!

This is my SYS folder, can you take a look if there's anything in there which shouldn't be there? =)

These are all the sector 6.5SYS files, except for .ROM, .VM, and Metadata.

Is it possible that my ROM is too outdatet and therefore it doesn't start? It is the German BHHL2 released in November I guess.

Additionally i have attached my log file in temp folder. It says there that the rgu files are missing. Will it help to copy them from my original ROM?

Edit: The *.rgu files do not exist <_<, neither in the extracted original ROM SYS nor in the 21275 SYS directory??

Thanks!

post-438564-1243924547_thumb.png

log.txt

Edited by DominikZ
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Edit: The *.rgu files do not exist <_< , neither in the extracted original ROM SYS nor in the 21275 SYS directory??

Attention, the *.rgu are hidden files, so you have to think about the option 'Show hidden files and folders " in windows explorer. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salut!

This is my SYS folder, can you take a look if there's anything in there which shouldn't be there? =)

These are all the sector 6.5SYS files, except for .ROM, .VM, and Metadata.

Is it possible that my ROM is too outdatet and therefore it doesn't start? It is the German BHHL2 released in November I guess.

Additionally i have attached my log file in temp folder. It says there that the rgu files are missing. Will it help to copy them from my original ROM?

Edit: The *.rgu files do not exist <_< , neither in the extracted original ROM SYS nor in the 21275 SYS directory??

Thanks!

If i was at your place i would port the xip.bin from German BHHL2 6.1 to 6.5.

Then you should copy .VM and .ROM and metadata from your 6.1 sys to 6.5 sys.

It is not outdated.

If there rgus missing it wont run properly or it will give u an error. As far as i can see from log.txt looks ok...

Edit: your missing directories \browsingie , \browsingie_LANG_0407, \BronzeNonEA, \Bronze_DPI_96, \bronze and more

you should take 6.5 as base not 6.1 ...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Attention, the *.rgu are hidden files, so you have to think about the option 'Show hidden files and folders " in windows explorer. <_<

Ya i know that. I can find all the other rgu files, removed the registry settings on my own.

I just googled one .rgu file missing and it lead me to a threat on modaco. Somebody obviously had the same problem. They told him to replace go to _dats\Install_HTCTaskMan\HTCTaskMan

and edit the file,

a0e9457e-943c-44b4-9fe9-aed55e8a775f.rgu

and replace:

Windows Registry Editor Version 5.00

with

REGEDIT4

But how can that help me?

As I did not use Sztupy's kitchen?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
If i was at your place i would port the xip.bin from German BHHL2 6.1 to 6.5.

Then you should copy .VM and .ROM and metadata from your 6.1 sys to 6.5 sys.

It is not outdated.

If there rgus missing it wont run properly or it will give u an error. As far as i can see from log.txt looks ok...

Edit: your missing directories \browsingie , \browsingie_LANG_0407, \BronzeNonEA, \Bronze_DPI_96, \bronze and more

you should take 6.5 as base not 6.1 ...

Ok thanks. I will try that.

So just that I got you right: I use the whole 6.5 SYS folder with 0407 language files, then I port the 6.1 xip to 6.5 and use it instead of yours? Rest should be the same?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok thanks. I will try that.

So just that I got you right: I use the whole 6.5 SYS folder with 0407 language files, then I port the 6.1 xip to 6.5 and use it instead of yours? Rest should be the same?

yeap kind of like this. though not so simple <_<.

trial and error my friend!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update:

Uploaded 21728 sys/xip on rapid.

if u want more mirrors please help <_<

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thaks to ALL!!!

I'm going to flash my omnia with this Italian wm 6.5 ROM!!!

I've cooked any week ago with manual mode, but with this cook is great!!!

excese me for my bad english!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Update:

Uploaded 21728 sys/xip on rapid.

if u want more mirrors please help <_<

nice !! will try :)

Edit...

You have got error in FWUPDATE folder.... ther are only fiew files (normaly are more) and rgu and dsm have diferent names (and dsm have 0 KB)...

Edited by Ryrzy
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Last question: have i to edit boot.rgu all 409 to 410?

Are there any other file to edit or only put MUI and edit boot.rgu to make work muis??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks sector.....

keep it up....you making lots of people very happy!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Mirror links for files SYS / XIP (21725 & 21728) of sector on mediafire

MIRROR

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

UP anyone can answer to post #92??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Last question: have i to edit boot.rgu all 409 to 410?

Are there any other file to edit or only put MUI and edit boot.rgu to make work muis??

Yes, I feel there's nothing else to do.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nothink to do.... :)

I've made all steps, i've used sector's SYS with italian lang folders, i've cleaned the ROM with sykar....i've all made...

but when i turn on my device it opens Ani_poweron.gif, but after it doesn't open welcomehead.96.png, it opens my last screen wich is wm 6.5 with keyslock and than nothik happens.... what can I do? B)

HEPL ME!!!! please!!! :D

P.S. i've also edited bott.rgu with 410 value...

P.S. i've also checked initflashfiles.dat with an hexeditor...

P.S. i've cooked any ROM with wm 6.1 and all works...

P.S. I HATE WM 6.5 cook!!! <_<

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greetings. Has collected an insertion on the basis of this kitchen and has found such problem: the sound through external speeker does not work at playing of melodies (in ear-phones and at a call all is good). In what a problem?At me it is impossible to read смс.как it to correct?

Edited by Евгений
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nothink to do.... :)

I've made all steps, i've used sector's SYS with italian lang folders, i've cleaned the ROM with sykar....i've all made...

but when i turn on my device it opens Ani_poweron.gif, but after it doesn't open welcomehead.96.png, it opens my last screen wich is wm 6.5 with keyslock and than nothik happens.... what can I do? B)

HEPL ME!!!! please!!! :D

P.S. i've also edited bott.rgu with 410 value...

P.S. i've also checked initflashfiles.dat with an hexeditor...

P.S. i've cooked any ROM with wm 6.1 and all works...

P.S. I HATE WM 6.5 cook!!! <_<

When it doesnt boot properly, it is usually the xip.bin.

WM6.5 cooking is same as 6.1, the tools operate in the background, you should not have any issues if you follow sectors guide.

Easy as 1, 2, 3.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know what happens in my computer but nothink goes good with this automatic wm 6.5 cook...

I retourn to my dump folder and i will work there!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.