• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

WoZZeR's PlatformReBuilder Based Kitchen (23064)

179 posts in this topic

Posted

anyone can help me is I'm trying my rom em portugues hecer just do not get! my question is I have to move anything in the oem? and the only subtitles sys is the mui?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Can someone attach or give a link to find romhdr.bin for omnia i900?

Thanks!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Can someone attach or give a link to find romhdr.bin for omnia i900?

Thanks!!

Here you go

romhdr.rar

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Here you go

Thank you kampos, is this bin from old kitchen i suppose...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Here you go

Thanks kampos, booted my phone now

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thanks kampos, booted my phone now

Anytime my friend enjoy flashing :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hy

I have stumbled on a problem. My phone shows only the boot logo when I flash it with the rom I cooked. I have tried two version one with stock OEM and one with a clean OEM and I get the same result. I have used OEMXIP for i900 without any results so I don't know what to do next.

Both versions were compiled manually using i900_EXEcutor.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hy

I have stumbled on a problem. My phone shows only the boot logo when I flash it with the rom I cooked. I have tried two version one with stock OEM and one with a clean OEM and I get the same result. I have used OEMXIP for i900 without any results so I don't know what to do next.

Both versions were compiled manually using i900_EXEcutor.

Replace the romhdr file with the one few posts above

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I did but it didn't help.

It's late so I'll try again tomorrow. I'll report back if I have any success (or problems).

I'm using a few kitchens so I maybe I didn't replace the file in the kitchen I was using.

Edited by bpivk
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Cant run SYAKR in windows xp.

Any advice or alternative solution please?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Try removing simTkit folder from sys if you keep having runtime errors, might sort it :D

have cooked rom with different SYS/XIP all the results are same when booting in the starting menu some icon menu are missing such as : pictures & video, text, getting started. could you tell me how to solve this problems?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

have cooked rom with different SYS/XIP all the results are same when booting in the starting menu some icon menu are missing such as : pictures & video, text, getting started. could you tell me how to solve this problems?

Maybe u didn't use the right OEM folder U can find it Here It's the original from DXID1, totally untouche (Thanks back to Nicklashidegard )

try the new OEM without customization and use sys and xip 23081 and remove SIMKIT from the 23081 sys folder

Enjoy

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

It works fine on my XP (freshly installed) even without net framework. But I do have to wait for the menu to show up (usually about a minute).

P.S.: Rom now boots but can't go any further than the windows mobile setup screen (maybe I've deleted too much) but at least it works.

Edited by bpivk
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

It works fine on my XP (freshly installed) even without net framework. But I do have to wait for the menu to show up (usually about a minute).

P.S.: Rom now boots but can't go any further than the windows mobile setup screen (maybe I've deleted too much) but at least it works.

Dont touch the OEM drivers.

I will check the syakr again

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Mirante.jpg

Originally Posted by augustocvc View Post

i'm having trouble and not solve. My device is a i900 omnia. My rom only has an icon in the start menu. "home". Not show nothing others: File explorer, internet, settings, contacts, java, camera, nothing, none... Someone can gives a helping hand?

----------------------------------------------

Quote:

Originally Posted by + que ppc View Post

it seems that you have tried to make another lang but english rom... Didnt change the initflashfiles, and the shortcuts for your apps, and custom folders, check them, and translate them... Btw the initflashfiles for many langs are in the first post... Hope so... Jejeje

----------------------------------------------

Quote:

Originally Posted by augustocvc View Post

i'm trying to make a rom in pt-br (lang 0416) and is my first rom. Even with the original initflash (pt-br) the icons do not appear. Any ideas? Anyway i will test.

----------------------------------------------

Quote:

Originally Posted by + que ppc View Post

sugestion:

First make 0409 roms.... Look at the shortcuts open them by droping into a note file... See the file and folder structures... Then analize the initflashfiles.dat deeply, change the mui entries in boot.rgu in oemxipkernel... Then once you get it! Switch to another lang... Hard for me to undersatnd the process but even tho is hughe.

----------------------------------------------

Quote:

Originally Posted by mach2003 View Post

and this too:

Shared409\base_lang_0409\mxipinit_startmenu_001. provxml

or in your case,

shared416\base_lang_0416\mxipinit_startmenu_001. provxml

----------------------------------------------

When I did the rom in 0409 all shortcuts from the Start menu appeared. So I went back to try to 0416. Then I thought to be the OEM but even using the same OEM (0409) and only changing the MUIs for (0416), but... did not show the shortcuts. I changed, then, only the initflash.dat too not resolved. I changed the mxipinit_startmenu of 0409 to 0416 and also nothing. I do not know where to look can someone give a help?

Please I have asked this in XDA, but anyone have any idea here too?

Edited by Augustocvc
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Maybe u didn't use the right OEM folder U can find it Here It's the original from DXID1, totally untouche (Thanks back to Nicklashidegard )

try the new OEM without customization and use sys and xip 23081 and remove SIMKIT from the 23081 sys folder

Enjoy

already did even using official samsung oem, rom is good but still missing some icon menu on start menu. for example, pictures & video icon is missing.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

im still getting an error when i try to cook my ROM. Is there any solution to it? it says ERROR and it can't find the source file

any ideas??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Dont touch the OEM drivers.

I will check the syakr again

I didn't touch the drivers (only deleted sim toolkit from them).
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

where i can find new builds i will start to cook my own rom ? help please

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

can someone point me to the 23614 build files in order to make my rom with wozzers kitchen?????

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

small reconstruction of kitchen

i put everything on 1 cmd file

after build files (pda.bin, rom.exe and buildlog) are renamed by sys/xip version + PP size + date and time

buildlog also moved to logs folder

when building next time last built pda.bin and rom.exe are moved to "old_builds" folder

compression are forced to LZX without question

question y/n for recmod (you need this only first time after new sys added)

now you need to:

1. put your customized "oem", "sys/xip"

add your programs to EXT folder as EXT/Yourprogramfolder (before was EXT/apps/yourprogramfolder)

2. run BUILD.cmd

thats it :D

EDIT:

reuploaded, the cmd was asking for sys version too many times

added check for right pagepool min 1 max 24 MB

kitchen.rar

Edited by Lyncexx
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

small reconstruction of kitchen

i put everything on 1 cmd file

after build files (pda.bin, rom.exe and buildlog) are renamed by sys/xip version + PP size + date and time

buildlog also moved to logs folder

when building next time last built pda.bin and rom.exe are moved to "old_builds" folder

compression are forced to LZX without question

question y/n for recmod (you need this only first time after new sys added)

now you need to:

1. put your customized "oem", "sys/xip"

add your programs to EXT folder as EXT/Yourprogramfolder (before was EXT/apps/yourprogramfolder)

2. run BUILD.cmd

thats it :)

EDIT:

reuploaded, the cmd was asking for sys version too many times

added check for right pagepool min 1 max 24 MB

kitchen.rar

hi i used ur version it builds fine but when i flash exe file under xp ...it just boots samsung omnia and nothing happens and ya i have samsung drivers installed and disabled usb connection under active sync

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

hi i used ur version it builds fine but when i flash exe file under xp ...it just boots samsung omnia and nothing happens and ya i have samsung drivers installed and disabled usb connection under active sync

well i don't think thats kitchen fault

try other rom.exe (maybe official) to make sure where is the problem if it finds the phone

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

well i don't think thats kitchen fault

try other rom.exe (maybe official) to make sure where is the problem if it finds the phone

trying your rom and the result is good only some menu missing from start menu such as pictures & videos..could you tell me how to solve it?

Thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I have putted My EXT app in EXT folder and cook the rom

rom build ok but EXT app are not shown

why ???

any body have an idea

Edited by magawa
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.