• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

Rom Dump/Build Application

707 posts in this topic

Posted

i think that false alarm. which av did you use? i used eset and it detect no virus...

i used KV2009. It automatically removed the virus and the file(pkgtool.exe). :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

wes58,

any guide how to remove unwanted program from SYS and OEM folder?

or just delete the folder and application ??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Very strange! I used original JA1 rom, with i900 executor (converting mst->mli->bin), also tried RFD's util for conversion, pkgtool crashed. (i forget to rename the bin file to pda.nb, maybee that was the problem. I will try it at home) If i use Sorg's application to dump the rom, pkgtool is working fine with romtool. Maybe lang pack causes the problem? I use Hungarian rom.

Edited by bmarko82
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

wes58,

any guide how to remove unwanted program from SYS and OEM folder?

or just delete the folder and application ??

Yes, just delete the necessary file, but remind you about the entries in registry.. for more information follow this link:

http://www.modaco.com/index.php?s=&sho...t&p=1142516

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Cool in version 1.2b packaging process went pdaNew.nb0 created now will try.

Only if you do under Windows 7 it is necessary to choose a compatibility mode with Windows XP SP3 otherwise uncreated file imgfs-new.bin

wes58 Thank you so much! is doing the right thing!

Edited by sx1000
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Yes, just delete the necessary file, but remind you about the entries in registry.. for more information follow this link:

http://www.modaco.com/index.php?sho...t&p=1142516

ok thanks bro :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Added version 1.3 to the first post.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Very strange! I used original JA1 rom, with i900 executor (converting mst->mli->bin), also tried RFD's util for conversion, pkgtool crashed. (i forget to rename the bin file to pda.nb, maybee that was the problem. I will try it at home) If i use Sorg's application to dump the rom, pkgtool is working fine with romtool. Maybe lang pack causes the problem? I use Hungarian rom.

If you want to modify rom, don't use mst file. This file has language packs even after converting from mst to nb/nb0. In the language pack are files needed to build it with buildOs. If you remove language pack the phone won't boot when you flash it.

Just dump your rom from the phone with Sorg's application and rename rom_dump.bin to rom_dump.nb.

If you are not modifying the rom you can convert it with I900 executor or RFD's utility and flash nb0 file.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Cool in version 1.2b packaging process went pdaNew.nb0 created now will try.

Only if you do under Windows 7 it is necessary to choose a compatibility mode with Windows XP SP3 otherwise uncreated file imgfs-new.bin

wes58 Thank you so much! is doing the right thing!

I run it on Windows 7 and I don't have to change it to compatibility mode with XP. I am not sure why you have a problem.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

16. Opem imageinfo.bin located in \sys\.rom\ folder in hexeditor. Delete 8 bytes from the offset 18(hex) otherwise ExtReloc will not recognize it as a WM6.5 rom.

how to edit this file, i just delete offset 18h~1Fh, but extreloc still not recgnize this file.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

how to edit this file, i just delete offset 18h~1Fh, but extreloc still not recgnize this file.

If you are using my application it does it when you dump the rom.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

If you are using my application it does it when you dump the rom.

so, we dont need to deleted 18-1Fh?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

so, we dont need to deleted 18-1Fh?

That's correct, you don't have to do anything. You can check the size of the imageinfo.bin in sys\.rom folder. It should be 36 bytes long - that's the file size that is required for extreloc to recognize the rom as 6.5. Original file was 44 bytes long

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

please attach pictures of how you cook a rom to guide more

thank you very grateful

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

i have followed all the step but even if i don't modify the rom after flash my phone stay stuck at the orange windows screen.

the other think the new packed rom have a different size from the original with only dump and buid

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

A lot of times "Stuck on boot screen" is because no relocation has been done ( my own experience, not using wes58 tools). maybe you could check extreloc since it seems to be part of the package?

I'd like to thank wes58 for creating a nice kitchen although I haven't used it.. :) It would've made my cooking much easier last time if i had it....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

@Wes58

I am getting the same error as a few others when building the ROM:

imgfs-new.bin not Found

You mentioned spaces in the folder paths.

I noticed when I unrar the kitchen it creates a folder: Finished ROM

Notice the space after 'Finished'

Could this be a problem?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

@Wes58

I am getting the same error as a few others when building the ROM:

imgfs-new.bin not Found

You mentioned spaces in the folder paths.

I noticed when I unrar the kitchen it creates a folder: Finished ROM

Notice the space after 'Finished'

Could this be a problem?

No, it's definitely not this one. It's strange because I tried putting kitchen root folder in different locations and never had a problem. What operating system have you got on you computer?

The other thing that you can check is if buildOS was successful. You should have a buildOs log in temp folder, you should have there also dump folder with all the files created by buildOs. Also you can check if you have imgfs-new.bin in temp folder.

After you finishe BuildOs, there is a Dos window minimized on the toolbar. You could open it and see if imgfsFromdump is running. You should see files being shown in the dos window.

Let me know what you find.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

No, it's definitely not this one. It's strange because I tried putting kitchen root folder in different locations and never had a problem. What operating system have you got on you computer?

The other thing that you can check is if buildOS was successful. You should have a buildOs log in temp folder, you should have there also dump folder with all the files created by buildOs. Also you can check if you have imgfs-new.bin in temp folder.

After you finishe BuildOs, there is a Dos window minimized on the toolbar. You could open it and see if imgfsFromdump is running. You should see files being shown in the dos window.

Let me know what you find.

I am using Windows 7.

I am using pda.bin (I8000xxxJA5) dump from sorg's utility.

I am using your RomTool1.2B.

The dump works ok. No errors

I then click on the Build ROM tab.

I leave everything as it is, then click Build.

The BuildOS window opens. I click play...and wait.

SYS and OEM folders are created and have data in them.

After BuildOS is complete there is NO DOS window minimized.

The temp dir has the following:

dump folder with many files

boot.hv

boot.rgu

log.txt

No imgfs-new.bin

No buildos.log

I then click File | Exit the BuildOS window.

ExtReloc opens...I close it.

Process ends with error: imgfs-new.bin not Found

Hope this helps.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I am using Windows 7.

I am using pda.bin (I8000xxxJA5) dump from sorg's utility.

I am using your RomTool1.2B.

The dump works ok. No errors

I then click on the Build ROM tab.

I leave everything as it is, then click Build.

The BuildOS window opens. I click play...and wait.

SYS and OEM folders are created and have data in them.

After BuildOS is complete there is NO DOS window minimized.

The temp dir has the following:

dump folder with many files

boot.hv

boot.rgu

log.txt

No imgfs-new.bin

No buildos.log

I then click File | Exit the BuildOS window.

ExtReloc opens...I close it.

Process ends with error: imgfs-new.bin not Found

Hope this helps.

Sorry, The Dos minimized windows should appear after you close extReloc. I am using windows 7 as well. Buildos log is the log.txt file that you have. when you open it you should see at the end something like rgucomp done. I will send you a link to the file which will have dos window pop up all the time.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sorry, The Dos minimized windows should appear after you close extReloc. I am using windows 7 as well. Buildos log is the log.txt file that you have. when you open it you should see at the end something like rgucomp done. I will send you a link to the file which will have dos window pop up all the time.

Ok. Thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

@Wes58

Same problem: no imgfs-new.bin

No DOS windows staying open either.

I also tried under Vista with same error.

Maybe I am doing something wrong and do not know it.

Will be going out to dinner now...back later.

Thank you.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

using this tool it create the FOlder

SYS, OEM and DUMP

but only sys have files :)

OEM and DUMP DONT HAVE

btw, DUMP isnt OEM/DUMP AND ROM?

what i have to edit so? when it repack, repack from what folder? ROM/SYS/OEM or DUMP Folder???

btw its clean, i dont have files to edit in it ;(

thx

EDIT: THe problem is when you select to dump to imgfs to packages, here it dont work, only in modules

btw, how can i extract the pda.os.nb to edit the hex and calculate the checksum to edit in pda.nb0.pre???

Edited by defaultBR
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

hello west build.os appears when the file already exists that I do in

that?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

For those of you who are experiencing 'imgfs-new.bin NOT found', the

problem seems to be an "out of memory" error with ImgfsFromDump.exe.

I discovered it was my anti-virus program causing this to happen.

I am using bitdefender (will contact them today).

If I disable my anti-virus, then do Build OS, everything works fine and an

imgfs-new.bin is created.

Your problem/solution "may" not be the same as mine, but you might want to try it.

Update: Bitdefender has "Game Mode" and if I enable it, no more "out of memory" errors.

Edited by Gary Crutcher
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.