Sign in to follow this  
SeraphimSerapis

We have root..

Recommended Posts

IrealiTY    0

1.Download the file there and rename iit to update.zip

2.Put it on to your sd-card

3.shutdown the phone

4.press the camera button and the power button and hold bothe pressed until the warn sigb appears /!\

5.when the sign is there press the camera button and the volume + trigger at the same time (maybe you will need sometime to try it because it has to be rly at the same time)

6.when you have pressed those the recovery menu will appear, just apply the update.zip there

Maybe the will be an error, dont worry its normal, to make sure that its rooted you can just apply the update again

This is not the 2.0.1 update, its just a root patch.

Share this post


Link to post
Share on other sites
samawil    0

Nice Job guys...really well done.

Any way we can mirror the links on this site? The links on the other site are down,

Chears,

Lou

Share this post


Link to post
Share on other sites
utp_    0
Now we need a custom recovery image and it's funtime!

Actually, the Droid one should work?

P

Hi P

I was not following (catching) up at all on Droid scene, which latest version was the recovery image on? 2.01 or 2.1? thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dst6se    0

It should , but the problem is that if i try to extract and repack the recovery image the same way as you do on the droid/hero recovery.img the milestone does not want to boot into recovery , the bootloader cames up instead.

I have tried with the milestone orginal recovery just repack and compress it again with same result !!

Now we need a custom recovery image and it's funtime!

Actually, the Droid one should work?

P

Share this post


Link to post
Share on other sites
niotio910    0

Hi,

I just rooted my milestone. I tried to install 2.1 launcher by using adb emulator. Now my phone doesn't start up ("android" flash screen is hanging). I bricked my phone :)

I also tried to reset it but the setup wizard forced close. I can't get into home screen.

Anyone please help!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
bmic    0
andrea tested the droid-recovery, but the mtdblocks are not the same as on the droid.

-> a new recovery image must be created.

Also the mtdblock's between South American and European milestones are different.

The difference is that they insert a "logo" mtdblock in mtd2 and pushed the rest down.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bmic    0
Hi,

I just rooted my milestone. I tried to install 2.1 launcher by using adb emulator. Now my phone doesn't start up ("android" flash screen is hanging). I bricked my phone :)

I also tried to reset it but the setup wizard forced close. I can't get into home screen.

Anyone please help!!!!

if you got into wizard that means you can get ADB working, you will need then:

1 Motorola ADB USB Driver

2 ADB program

3 Stock Launcher or any other Launcher in the market

The command to get a launcher installed is(taking that the file of the new launcher is called 'Launcher.apk'):

'adb install Launcher.apk'

So when you go to "home" the system will ask which launcher do you want to execute.

Share this post


Link to post
Share on other sites
niotio910    0
if you got into wizard that means you can get ADB working, you will need then:

1 Motorola ADB USB Driver

2 ADB program

3 Stock Launcher or any other Launcher in the market

The command to get a launcher installed is(taking that the file of the new launcher is called 'Launcher.apk'):

'adb install Launcher.apk'

So when you go to "home" the system will ask which launcher do you want to execute.

Hi Thanks a lot!

I'll try usb + adb at home since I don't have usb cable atm.

I wonder if I can run adb without activate "Debug" mode in Settings (because I can't have access to Settings).

Can I use abd install ... without root?

Here is the steps I bricked my phone:

I followed this link to install the launcher with following link:

http://alldroid.org/viewtopic.php?f=210&t=1220

I used adb emulator (in the phone). In the last steps, I couldn't remount /system. I ignored this step and just rebooted it.

The problem occurred :)

Any more ideas would be appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites
bmic    0
Hi Thanks a lot!

I'll try usb + adb at home since I don't have usb cable atm.

I wonder if I can run adb without activate "Debug" mode in Settings (because I can't have access to Settings).

Can I use abd install ... without root?

Here is the steps I bricked my phone:

I followed this link to install the launcher with following link:

http://alldroid.org/viewtopic.php?f=210&t=1220

I used adb emulator (in the phone). In the last steps, I couldn't remount /system. I ignored this step and just rebooted it.

The problem occurred :)

Any more ideas would be appreciated!

you can try to flash with fastboot in bootloader mode, i think that a image file from a phone just like yours could do do the job.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bmic    0
Hi Thanks a lot!

I'll try usb + adb at home since I don't have usb cable atm.

I wonder if I can run adb without activate "Debug" mode in Settings (because I can't have access to Settings).

Can I use abd install ... without root?

Here is the steps I bricked my phone:

I followed this link to install the launcher with following link:

http://alldroid.org/viewtopic.php?f=210&t=1220

I used adb emulator (in the phone). In the last steps, I couldn't remount /system. I ignored this step and just rebooted it.

The problem occurred :)

Any more ideas would be appreciated!

if you could get adb working again you can do this steps to get your launcher again:

su

mount -o remount,rw -t yaffs2 /dev/block/mtdblock4 /system

cp /system/app/Launcher.bak /system/app/Launcher.apk

cp /system/app/Launcher.obak /system/app/Launcher.odex

mount -o ro,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock4 /system

sync

reboot

Share this post


Link to post
Share on other sites
niotio910    0
if you could get adb working again you can do this steps to get your launcher again:

su

 mount -o remount,rw -t yaffs2 /dev/block/mtdblock4 /system

 cp /system/app/Launcher.bak /system/app/Launcher.apk

 cp /system/app/Launcher.obak /system/app/Launcher.odex

 mount -o ro,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock4 /system

 sync

 reboot

Hi

ADB doesn't see my phone :)

"adb devices" shows nothing

Please help!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.