• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[VIDEOTORIAL] How To Flash Omnia i900 & i910 on Windows 7, Vista & XP (Noob Friendly)

146 posts in this topic

Posted · Report post

VERY IMPORTANT

TIP:

WE SHOULD RUN "USDL Grandprix AS" ADMINISTRATOR

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@LiveDuo

i Did that already but nothing happens still "PDA DEVICE NOT FOUND"

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

it might be that you DO need to install drivers on vista, can you please report wether you use windows vista or 7?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks for the great tutorial man

in the last part you said :

" it will say "tap the screen to setup your device" on your omnia, do this. But instead of going on, wait ~3 minutes for your phone to restart by itself and present you the screen with "tap the screen to setup your device" again. this time continue the device setup and you're done. "

when " tap the screen to setup your device" appeared i pressed on the screen and waited as you said , 5 and 10 minutes but the phone didn't restarted !!

so what ?

i completed the setup and i didn't make this step , any thing bad could happen or something wrong ??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thank you very much, now i didn't need to change to xp nor finding xp iso thx

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi when I come to the grand prix & I switch on the phone, i get an error "usdl has stopped responding...blah blah" & my phone starts up like it does normally.

BTW my first flahs & im flashing from 6.1 to 6.5.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

You should really slow down the video even more. Is the EXEcutor 2.7 program required? i have an i910 and i use winrar to extract my .bin file. is that all that EXEcutor is doing?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

You should really slow down the video even more. Is the EXEcutor 2.7 program required? i have an i910 and i use winrar to extract my .bin file. is that all that EXEcutor is doing?

Yes, I didn't know that that was possible on winrar as well :D and the program is EXEcutor indeed

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks for the great tutorial man

in the last part you said :

" it will say "tap the screen to setup your device" on your omnia, do this. But instead of going on, wait ~3 minutes for your phone to restart by itself and present you the screen with "tap the screen to setup your device" again. this time continue the device setup and you're done. "

when " tap the screen to setup your device" appeared i pressed on the screen and waited as you said , 5 and 10 minutes but the phone didn't restarted !!

so what ?

i completed the setup and i didn't make this step , any thing bad could happen or something wrong ??

No that's fine, it's just that if you get a sms and the phone reboots very shortly after that, the sms gets lost. You won't have any problems at all :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thank you very much, now i didn't need to change to xp nor finding xp iso thx

You're very welcome :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi when I come to the grand prix & I switch on the phone, i get an error "usdl has stopped responding...blah blah" & my phone starts up like it does normally.

BTW my first flahs & im flashing from 6.1 to 6.5.

Hmm.. I don't really know how to help you out on that one. I'm sorry man :D You'll have to try it on a xp machine

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

guys, EXEcutor 2.7 link is not working..

"Sorry, some required files are missing, if you intended to view a topic, it's possible that it's been moved or deleted. Please go back and try again."

somebody can tell me where to get this?

EDIT:

got this: EXEcutor ___ [22.02.10] ___ v 2.8

here: http://www.modaco.com/content/i900-general.../i900-executor/

can i use this instead 2.7?

Edited by AllGulf
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

guys, EXEcutor 2.7 link is not working..

"Sorry, some required files are missing, if you intended to view a topic, it's possible that it's been moved or deleted. Please go back and try again."

somebody can tell me where to get this?

EDIT:

got this: EXEcutor ___ [22.02.10] ___ v 2.8

here: http://www.modaco.com/content/i900-general.../i900-executor/

can i use this instead 2.7?

Yes you can, thanks for the tip, I'll update my thread

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thanks! it work perfectly on win 7

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thanks! it work perfectly on win 7

you're very welcome :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi when I come to the grand prix & I switch on the phone, i get an error "usdl has stopped responding...blah blah" & my phone starts up like it does normally.

BTW my first flahs & im flashing from 6.1 to 6.5.

I have reinstalled windows 7 on my EeePC and am now experiencing the same issue.. very weird... aw well, I'mma give reinstalling a shot.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

By the way, if anyone wants a english transaltion of anything I and other dutch members said, just ask! I'm here to help :(

I need ur help gyus!!!!!!!!

I followed the steps and in the first try it recognized the phone but it stopped without doing nothing.

I unplugged the started over but now i get the message

OnDeviceChange: DBT_DEVICEARRIVAL

PDA Device not found.

I brned my phone ??

Help me please i m desperate!!!!!!!!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I need ur help gyus!!!!!!!!

I followed the steps and in the first try it recognized the phone but it stopped without doing nothing.

I unplugged the started over but now i get the message

OnDeviceChange: DBT_DEVICEARRIVAL

PDA Device not found.

I brned my phone ??

Help me please i m desperate!!!!!!!!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hello,

how can i make it work on win 7 build 7600? the Grand Prix progress bar stays, "Waiting for Device"

and my phone just boots the normal way..

TIA

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hello,

how can i make it work on win 7 build 7600? the Grand Prix progress bar stays, "Waiting for Device"

and my phone just boots the normal way..

TIA

Im having the same problem, how long does the whole procedure take?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Was always wary of using GrandPrix on Win7 64-Bit after reading a number of warnings about it. Worked a charm with pdhee's M2Dv2 ROM I just flashed.

Many thanks for this as I'm now confident I can try out different ROMs without needing to bring my XP machine in from the car every time!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Install the vista modem driver if you can find the right one (works on 7 32-bit also). If your on 64-bit...it may work if you do an F8 and stop the driver signing on boot.

Once done, plug in omnia, let windows mobile device center find it.

Then follow the normal steps to untick the device so windows mobile device center does not launch.

Use the grandprix tool to flash a rom as described in this thread but also include the phone part you want to flash.

It will fail when it switches to radio usually and will then act like it is installing a driver, it may even say it fails....let it.

Then remove the omnia, plug it back in.

Try the grand prix again (i think i may have rebooted after the failed driver install) with the phone part.

It worked the next time around.

There is probably a cleaner way, but this seems to work for me on multiple pc's.

always i get jump fail on the radio .. any help ?

Edited by leap_ahead
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

PHONE-Attempting to open COM 3...

PHONE-Create COM 3 succeed...

PHONE-Opening COM 3 succeed...

PHONE-Jump failed...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

PHONE-Attempting to open COM 3...

PHONE-Create COM 3 succeed...

PHONE-Opening COM 3 succeed...

PHONE-Jump failed...

That's why I've excluded flashing phone parts, it'd give some major headache's <_<

I think you should really try a different machine.. or something.. why/which phone part are you flashing anyway? Because I don't know if you'll experience any speed improvements or something..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

That's why I've excluded flashing phone parts, it'd give some major headache's <_<

I think you should really try a different machine.. or something.. why/which phone part are you flashing anyway? Because I don't know if you'll experience any speed improvements or something..

i want to update because Phone_i900PUJA1 is new ! ! !

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.