• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

i8000 wm6.5 gpsfix

90 posts in this topic

Posted · Report post

extra was turned downloaded, but it didnt helped. until somehow it started to work again, i dont know what happend. after it I copied the fixed dll to windows again, manually, and the gps became far more sensitive, thanks for the fix.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Although seems not working on some people and I was from the people that I thought there is no deference in the beginning during few tests,

after (I don't know how) this started to work really very good.

I used to work with it in B1 Phone part and worked very good.

I though to upgrade to B2 version phone part and even right after flashing it fixed the location in 5''.

It's amazing fast to fix a location from cold/hot start.

I have three Navigation apps and two for logging gps traces and I use them all the time. They fix in 5'' or in worst case in 10".

I don't understand what's wrong for some people and the worst, I can't help.

Big THANK YOU to Vagus!

Edited by dande
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Although seems not working on some people and I was from the people that I thought there is no deference in the beginning during few tests,

after (I don't know how) this started to work really very good.

I used to work with it in B1 Phone part and worked very good.

I though to upgrade to B2 version phone part and even right after flashing it fixed the location in 5''.

It's amazing fast to fix a location from cold/hot start.

I have three Navigation apps and two for logging gps traces and I use them all the time. They fix in 5'' or in worst case in 10".

I don't understand what's wrong for some people and the worst, I can't help.

Big THANK YOU to Vagus!

Weird, maybe it's 'cause I haven't actually started a subscription to any provider yet (still a virgin phone), with everything enabled properly and the .dll installed I still get absolutely no satellites regardless of where I place the phone (atm I'm right next to a giant window with an unobstructed view of most of the sky). Is it possible that you have to register the phone with Bell (in my case) before the GPS data is able to be understood? The GPS receiver works (or says it's connected anyhow) within iGO. Google maps is the same prob. 0 satellites found.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Read below text from post #9 or readme file. weird driver needs a SIMCARD. Just barrow from a friend and tried with it, without using xtra first

(2) Do not forget to insert your simcard, and do not use use your phone as a standalone GPS device.

weird gps driver needs simcard (I don't mean internet connection, or Xtra).

Weird, maybe it's 'cause I haven't actually started a subscription to any provider yet (still a virgin phone), with everything enabled properly and the .dll installed I still get absolutely no satellites regardless of where I place the phone (atm I'm right next to a giant window with an unobstructed view of most of the sky). Is it possible that you have to register the phone with Bell (in my case) before the GPS data is able to be understood? The GPS receiver works (or says it's connected anyhow) within iGO. Google maps is the same prob. 0 satellites found.
Edited by asus535
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Read below text from post #9 or readme file. weird driver needs a SIMCARD. Just barrow from a friend and tried with it, without using xtra first

I do have a simcard installed (it came in the phone box), I just haven't activated the phone yet. I posted this in another thread, but I'll repeat it here in case it's of help to somebody in the same situation later on, but while I get 0 satellites found here (at home) outside, or inside near a window - at work, I turned the phone on on a whim and bingo, 4 satellites within seconds and that's without having done ANYTHING else to the phone. It makes me think that cellphone reception (even though the phone itself isn't activated) somehow plays a role as I have TERRIBLE reception at home out in the boondocks, yet pretty decent reception at work. Weird damn phone.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

in JC1 Euro version there's no XTRA setting, how to get this setting ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

have you tried removing buffers altogether?

Worked wonders for me.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

I do have a simcard installed (it came in the phone box), I just haven't activated the phone yet. I posted this in another thread, but I'll repeat it here in case it's of help to somebody in the same situation later on, but while I get 0 satellites found here (at home) outside, or inside near a window - at work, I turned the phone on on a whim and bingo, 4 satellites within seconds and that's without having done ANYTHING else to the phone. It makes me think that cellphone reception (even though the phone itself isn't activated) somehow plays a role as I have TERRIBLE reception at home out in the boondocks, yet pretty decent reception at work. Weird damn phone.

Confirmed, i turned the phone portion of the phone (if that makes sense) off in the wireless menu and couldn't use the gps at all. The second the 'phone wireless' was turned back on, I picked up satellites again....this would explain why I couldn't get any satellites at home, my cellphone reception is garbage.

[edit] thanks to JH787 I'll add the info here too for posterity in case others find this helpful.

Have you checked what mode you have the gps in?

It should be in standalone.

Type *#1472365# in to phone and go to settings\gps

That was it!!! I'd been in there before, but obviously didn't turn on/off the right things. I had to tweak a couple settings in the XTRA submenu in addition to putting it in standalone as you suggested, but I now have a functional GPS w/out having activated the phone. Thank you VERY VERY VERY much!!!!

Edited by jawso
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Just tried it outside.

Didnt seem to work. Didnt have a lot of patience for the first fix.

But Googlemaps, Garmin and TomTom didnt get a fix.

Garmin was able to see satelites. I tried nogarder gps (*#1472365#) and it didnt seem to get a fix quickly. Also visible sats popped on and off the display.

I suppose garmin will work to get a fix in aprox 5 minutes. It did with the original DLL and reg settings. I have the XXJC1 ROM btw

Will try tomorrow when i have some navigation to do on the road

Edited by darkhelmetnl
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thank you mate.

It worked like a charm for me even when assisted gps turned off.

Only installed gpsfix.

I am using original rom and route 66 for gps.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

This fix is NICE!!!! Thanks.... ^^

Much stronger sat signal.... Usually my Omnia2 struggles to get one sat signal inside my car.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thanks mate. seems to work better for me now.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Very nice improvement. Thanks a lot! :)

Vagus, by the way, is there any skin or hack mode to iGO2006 to run it at 400x800? :roll:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi Vagus,

You are my hero. I have got my new Samsung Omnia II two months ago. I am happy with most of it except the GPS performance. But after installed your gpsfix, the GPS sensitivity is greatly improved. The tracking of GPS is now seconds instead minutes.

Thanks very much for your work and sharing.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Info:

No need this fix with JF1 phone part.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Info:

No need this fix with JF1 phone part.

Any reason?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Any reason?

new phone part has been corrected for faster and stable gps fix.

JF1, extra enabled.

Igo8

cold start - less 30s.

warm start - less 10s.

plus better sat reciption.

tested and confirmed.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

new phone part has been corrected for faster and stable gps fix.

JF1, extra enabled.

Igo8

cold start - less 30s.

warm start - less 10s.

plus better sat reciption.

tested and confirmed.

Is it possible to upgrade only the phone part and keep the others (PDA part, CSC and bin)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I had patched dll and other mods, after changing phone part to JF5 I experience serious problems with GPS, some hangups, freeze and bad accuracy. I don't say you will have the same but I'm changing ROM, doing HR and will test this new phone part on newest builds.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

just installed manually on canada bell i8000

defiantly increases sensitivity

however it used to keep a lock when i went into the garage

now it loses the fix with in 5 feet of the door inside

i used to be able to walk around inside with out issue and stay locked

nutz

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wow.. first time in my use of Omnia2 that get GPS lock so fast. previously need to use Franson Gpsgate.

thank.

BTW i just copy the auto install cab file (i8000 GPSfix.cab) and run it from the folder in my storage and install on device.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wow.. first time in my use of Omnia2 that get GPS lock so fast. previously need to use Franson Gpsgate.

thank.

BTW i just copy the auto install cab file (i8000 GPSfix.cab) and run it from the folder in my storage and install on device.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

How about if I use this fix along with JF1 phone part?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi Vagus,

You are my hero. I have got my new Samsung Omnia II two months ago. I am happy with most of it except the GPS performance. But after installed your gpsfix, the GPS sensitivity is greatly improved. The tracking of GPS is now seconds instead minutes.

Thanks very much for your work and sharing.

Hi - Would u be king enough to give me some step by step instructions on uploading this file onto my i8000. Wut of done so far is used Winrar to decompress the file. I got an automatic install folder with GPSfix.cab. Wuts the next step. Do i use a device like Resco Explorer to upload to the unit? Is it a simple copy paste to the windows directory of the i8000? Can i leave or rename the original file? Any info will help.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

it is said that, Galaxy S (Android) has gps problems. Look

Thank you vagus for your contributions to WM community.

Samsung makes me angry because they are using unknown or low quality gps chips in their phones. If software (driver) fails, don't expect to be a fix from them.

We know the name of the gps chip in iphone4 (Broadcom BCM4750), but not in i8000 (Maybe one of These )

There is a speculation that S Galaxy S (SGS) uses new Broadcom 20751: Link

I wish Samsung use dedicated gps chips such as latest sirf or mtk (low power) chips as Asus did in Asus P535.

I think they use combined chips which may also doing FM radio or even GSM operations. Cheap method but quality depends on manufacturers software or hardware accomplishment.

There is even the possibility that, some of the gps chips are defective, or have different brand names. You know, some i8000 users aren't complaining about pgs performance, strange.

Edited by asus535
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.