• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

19/Aug - Streak 1.6 downloads / how-tos (ROM / Superboot / Recovery)

206 posts in this topic

Posted

Excellent!!

I'm another step closer to buying the Streak, where's my froyo ;-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Excellent!!

I'm another step closer to buying the Streak, where's my froyo ;-)

Lmao .... You asked the question that I daren't not ask !!!!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I cant install the driver for mine :)

When I try to install it I dont get the Android FastBoot option. I only get Android ADB Interface, Android Bootloader Interface or Android Composite ADB Interface?

can I use one of these?

I set it to bootloader mode and it worked just fine.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

i have completed the instructions, fastboot_mode comes up i run install recovery windows, downloads and writes - OKAY , i hold both up+down vol keys choose option2 which is the update.pkg and all i get is a black screen ?

anyone else?

there isnt a file on my sdcard called update.pkg?

Edited by stuliv12
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

i have completed the instructions, fastboot_mode comes up i run install recovery windows, downloads and writes - OKAY , i hold both up+down vol keys choose option2 which is the update.pkg and all i get is a black screen ?

anyone else?

there isnt a file on my sdcard called update.pkg?

I am getting the same thing?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

im not sure if this will help to find a problem, (i have run the root process) i downloaded telnet app, and i had connection refused, and to see if i could reach SU i downloaded titanium Backup and i was told i had to download a new version of busybox for it to run. Of which i did at then titanium was fine.

i tried to run the linux su in ubuntu to try and flash recovery but it wouldnt pick up my device, i just said waiting for device, when i was at the fastboot_mode.

may not help but thought id post this.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Smashing, Paul!

Today's the day I root my baby. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Does this work with Windows 7 64-bit, or will I need to use 32-bit XP or 7?

Edited to add: OK, worked fine on Win 7 64-bit. As above, when the Streak was displaying "Waiting for USB FastBoot connect...", I opened Device Manager, right-clicked "Android 1.0" and searched for and installed "Android Bootloader Interface". Windows gives you a nannying warning, but if you accept that, it works fine.

Edited by Loconinja
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Download updated, apologies!

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

What has changed please? I assume I need it (I did apply the first one already)?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

The first one didn't work. :)

The update still doesn't backup / restore firstboot, but it loads! :)

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Mediafire now tells me:

"Invalid or Deleted File

The key you provided for file download was invalid. This is usually caused because the file is no longer stored on Mediafire. This occurs when the file is removed by the originating user or Mediafire."

The mirror seems to work...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Link typo fixed.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I'm getting the following files after a backup using nandroid;

boot

cache

data

nandroid.md5

recovery

system

Everything went smoothly.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I'm getting the following files after a backup using nandroid;

boot

cache

data

nandroid.md5

recovery

system

Everything went smoothly.

Please don't start using nandroid for doing backups and restores

If Paul says its not working...its not working

The last thing we want are broken devices

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

recovery screen appears, below the normal options i have

E:Cant find MISC

E:Cant find MISC

ClockworkMod Recovery v1.8.1.7

E:Cant find MISC

Assume this is ok?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

It's not backing up /firstboot (firstboot.img) which I think is important (at least I ended up with a non booting device after messing around then doing a nandroid restore!)

The Streak partition structure is different to what we are used to, so it's a voyage of discovery to a certain extent. :)

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Installed fine on mine, no problem. Cant wait for a good rom now.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Does this work with Windows 7 64-bit, or will I need to use 32-bit XP or 7?

Edited to add: OK, worked fine on Win 7 64-bit. As above, when the Streak was displaying "Waiting for USB FastBoot connect...", I opened Device Manager, right-clicked "Android 1.0" and searched for and installed "Android Bootloader Interface". Windows gives you a nannying warning, but if you accept that, it works fine.

Thanks so much for the hard work that went into this!

Worked a charm with me and im a n00b! Great instructions, with regards to the stock rom if it all goes tits up, whats the process for installing this? (Just incase!)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

i just had to be one of the unlucky ones ;) windows isnt finding drivers for android 1.0 Ive followed the steps above for user with the same issues but i do not get any options for android WHATSOEVER. The work android isnt visible in the list. Anyone else encountered this?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

i just had to be one of the unlucky ones ;) windows isnt finding drivers for android 1.0 Ive followed the steps above for user with the same issues but i do not get any options for android WHATSOEVER. The word android isnt visible in the list. Anyone else encountered this?
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

@crapbag172

Install the Dell PC Suite and then it will work as it will install the necessary drivers that are needed theres a link in the Forum to the Dell web site for the latest version.

Marc

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

hi,

I'm installing this using 32bit ubuntu and it seems to be going ok but the terminal currently reads:

james@james-nb:~/dsroot$ ./install-superboot-linux.sh

< waiting for device >

and the streak says "FASTBOOT_MODE"

How long does it take or should it happen instantly? it's been a couple of mins now and I'm starting to worry! ;)

cheers,

jimi

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi,

The terminal now states:

james@james-nb:~/dsroot$ ./install-superboot-linux.sh

< waiting for device >

james@james-nb:~/dsroot$

But the Dell Streak still says FASTBOOT_MODE is it ok to remove now?

Thanks,

James

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Smashing, Paul!

Today's the day I root my baby. ;)

Thanks very much, never know when this might be needed! just for reference how would this be installed onto the streak if things were to go wrong? Start up in bootmode or...? thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.