• Announcements

    • PaulOBrien

      Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such software Nintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance) CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission) ROMs must give full credit to the original author ISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • PaulOBrien

      Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
daskalos

Easy Set S3Clock

76 posts in this topic

Has this app been made to autostart after reset? If yes, how do we do it?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

works great and is very stable on my Omnia i920

just pushed it to 952 mhz and here is a mini benchmark from sktools

Screen01-2.jpg

thanks for the great how to

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
works great and is very stable on my Omnia i920

just pushed it to 952 mhz and here is a mini benchmark from sktools

Screen01-2.jpg

thanks for the great how to

may i ask which version of rom you are using?

juz curious which 6.5.3 rom can still run s3clock...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
may i ask which version of rom you are using?

juz curious which 6.5.3 rom can still run s3clock...

S3Clock worked with any 6.5.3 rom for me.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

mine also however the screen shot is from amdzero's lite dg21 rom

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
how do i get rid of the "Quit - Show" text in the bottom of the screen?

I'd like to know the answer to this as well....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'd like to know the answer to this as well....

To hide show/quit... Go to your Home screen (with the show/quit message on the bottom), launch the camera and close the camera again, it works :P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

it works! Thanks Daskalos!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi daskalos,

just want to confirm that do i need to keep the FPU enabler running?

Quote :

How to use:

1. Install in Device. In Samsung Settings, Set Performance at Auto or High.

2. Open Easy Set S3Clock.

3. If this is the first time you will overclock (or your device came from fresh soft reset), tap FPUEnabler and tap patch then tap OK

............

Edited by honming
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey daskalos, can you post which registry keys are changed with Easy Set S3Clock so we can set values to S3Clock manually?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi daskalos,

just want to confirm that do i need to keep the FPU enabler running?

Quote :

How to use:

1. Install in Device. In Samsung Settings, Set Performance at Auto or High.

2. Open Easy Set S3Clock.

3. If this is the first time you will overclock (or your device came from fresh soft reset), tap FPUEnabler and tap patch then tap OK

............

No, you just need to patch one time

Hey daskalos, can you post which registry keys are changed with Easy Set S3Clock so we can set values to S3Clock manually?

HKCU\Software\S3clock

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi

is there any way to use this outstanding tool on wm 6.5.3 ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
No, you just need to patch one time

HKCU\Software\S3clock

Thanks a lot, I tried messing with the values and i have a question. What does MPLL change? Usually when I set it over 280 I get strange artifacts on the screen. Just wondering what it does.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Awesome app. just tried it out and when I set it to 954mhz and the checker board pattern you see in opera 9 when you scroll up and down the web page only flashes now instead of hanging and waiting for the screen to catch up. Great app.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks a lot, I tried messing with the values and i have a question. What does MPLL change? Usually when I set it over 280 I get strange artifacts on the screen. Just wondering what it does.

Hmmm

From what I understand our processor have 3 PLL (phase lock loop) or generated clocks that control the whole hardware system in groups

APLL which generates the ARM operating clock (S3C6410 processor)

MPLL which generates the main system clocks

EPLL which generate the clocks used for peripheral IPs (whatever that means B) )

When we adjust APLL it raises/lowers our processor's clock (which is by advertised, 800Mhz)

When we adjust MPLL it raises/lowers bus speed or the data connection speed of the processor to it's hardware components (like the AMOLED screen) so raising it might make some hardware became glitchy. Other hardware might benefit from it and others may not (like the AMOLED screen).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hmmm

From what I understand our processor have 3 PLL (phase lock loop) or generated clocks that control the whole hardware system in groups

APLL which generates the ARM operating clock (S3C6410 processor)

MPLL which generates the main system clocks

EPLL which generate the clocks used for peripheral IPs (whatever that means :) )

When we adjust APLL it raises/lowers our processor's clock (which is by advertised, 800Mhz)

When we adjust MPLL it raises/lowers bus speed or the data connection speed of the processor to it's hardware components (like the AMOLED screen) so raising it might make some hardware became glitchy. Other hardware might benefit from it and others may not (like the AMOLED screen).

Ok, thanks a lot for the information. B)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok, thanks a lot for the information. B)

Here it seems it does not work (WM 6.5.3.23148). I tried different APLL settings (modifying register entries) but SKTools gives me always same result.

Executing S3Clock does not give me any windows, so I suppose it's not opening, right?

Edited by fubo
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Here it seems it does not work (WM 6.5.3.23148). I tried different APLL settings (modifying register entries) but SKTools gives me always same result.

Executing S3Clock does not give me any windows, so I suppose it's not opening, right?

1) Run Easy Set S3Clock

2) Run FPU Enabler.

3) Press Patch and wait for it to finish.

4) Close FPU Enabler.

5) If you want the FPU chip to be enabled, do 3 and 4 again.

6) Select your clock speed.

7) Run S3Clock.

8) Press Set CPU speed. (And I suggest you check the checkbox)

9) Press hide.

If you want to set the speed again, run S3Clock, press quit, set new speed and run again.

First posts says it cleary I think.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
1) Run Easy Set S3Clock

2) Run FPU Enabler.

3) Press Patch and wait for it to finish.

4) Close FPU Enabler.

5) If you want the FPU chip to be enabled, do 3 and 4 again.

6) Select your clock speed.

7) Run S3Clock.

8) Press Set CPU speed. (And I suggest you check the checkbox)

9) Press hide.

If you want to set the speed again, run S3Clock, press quit, set new speed and run again.

First posts says it cleary I think.

FPU Enabler does nothing.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
FPU Enabler does nothing.

Are you running a ROM based on JH2? I think thats the problem with a lot Omnia II users, because I worked for any 6.5.3 rom based on JC2/JE2 I tried.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

CMIIW, when i enable FPU enabler, the battery drains so fast

the CPU performance was set to auto.

Does it use auto mhz, or stays in 954mhz (on idle) ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Are you running a ROM based on JH2? I think thats the problem with a lot Omnia II users, because I worked for any 6.5.3 rom based on JC2/JE2 I tried.

Yes JH2 based as per my signature. So up to JE2 it worked. I should check for coredll.dll of that build.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Runs great on I8000; 900 mhz perfect stability, 945 mhz with ocasional incidents (I`m keeping it at 945 :) )

It allso speeds up sense animations.

Thank you.

Edited by reaper83
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

daskalos u r numero uno mastero :)

thanks for gr8 job u do..

many many thanks..

i running on 1ghz and i woul like ock to higher speed cuz 1ghz is stable for me and only one problem i have on thees speed is sometimes i cant hide your soft and in main menu i have on right side SHOW button.. but for that high speed is this little bug, and it worth for that speed..

i woul like to ock on higer speed mayby 1,1ghz.. is there any possibility to the higher speed? I think the registry editing.. or something...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Daskalos, Thanks for the overclocking tool.

I tried it on my DX900 with s3c 6400 processor but it looks like the processor speed is decreased by 20 times. I can push the buttons but have to wait a long time. In the task manager I can see the task using all the processor resources. The phone is very unresponsive on all actions when the program program is running.

I did do the patch. The result was that 13 tweaks where not positive so where rest to the old value. Then I tried to set the default processor speed but this was not working. Also pushing on of the buttons e.g. 650MHz was no effect visible.

Do you have any idea's?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.