Site Notice - We are currently investigating an issue with missing download links. Apologies for any inconvenience caused. PaulOBrien

  • Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

No internet vua usb cable

5 posts in this topic

Posted · Report post

I cannot access the internet when my Omnia Lite is connected throght the USB cable.

Is this normal with this phone and/or windows mobile 6.5?

I have windows mobiles phones for the past 6 years and all of then don't have any such problem.....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I cannot access the internet when my Omnia Lite is connected throght the USB cable.

Is this normal with this phone and/or windows mobile 6.5?

I have windows mobiles phones for the past 6 years and all of then don't have any such problem.....

Are you talking about "tethering" (using the mobile phone as modem for your PC's internet connection)?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Are you talking about "tethering" (using the mobile phone as modem for your PC's internet connection)?

no the exact oposite, how to access internet services via the usb cable when connected.....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

I cannot access the internet when my Omnia Lite is connected throght the USB cable.

Is this normal with this phone and/or windows mobile 6.5?

I have windows mobiles phones for the past 6 years and all of then don't have any such problem.....

1st time poster, long time lurker. I've been having the same problem and it's a major source of frustration.

Just to clarify, I want to use my work PC's internet connection via USB (ActivSync 4.5 passthrough) on my i900. The purpose of this is to allow direct downloads of apps / updates / weather to my phone, without having to use GPRS.

I'm able to sync items to the PC and back to the phone no problems, it's just apps like Opera, and WM IE that error. Opera errors with "Unable to connect. Please review your network settings". WM IE errors with "Cannot find 'www.whateveritype.com/'. Make sure the path or internet address is correct".

I have no issues accessing the internet via GPRS or Wireless on the phone itself.

My setup is as follows:

Omnia i900 (connected to PC via USB)

WM 6.5 (OCK's Eclipse 23118 Sep 2010)

Windows XP SP3

ActivSync 4.5

ActivSync 4.5 Connection Settings:

Allow USB connections - Selected

Allow connections to one of the following: COM1 (Option to change port greyed out) - Selected

This Computer is connected to: The Internet

Allow wireless connection on device when connected to the desktop - Selected

Wm 6.5 Mobile Settings:

1. Settings>Connections>Connections>Advanced>Select Networks

- Programs that auto connect to internet should use - My Work Network (EDIT settings are - This network connects to the internet - Selected, This network uses a proxy server - NOT Selected )

- Programs that auto connect to private network should use - My Work Network (EDIT settings are - This network connects to the internet - Selected, This network uses a proxy server - NOT Selected )

2. Settings>Connections>Browser Connection

- Have tried "Automatically detect settings" and manual select set to "Work".

3. Settings>Connections>USB to PC

- Disabled "Advanced Network Functionality"

4. Settings>Connections>USB Mode

-Set to ActivSync

Additional Troubleshooting:

1. Tried dowgrading to ActivSync 4.2 and then 4, tried re-installing 4.5 - has no effect

2. Tried applying the AllowLSP.reg hack with 0, 1, 2 and 3 settings for different Allow / Deny LSP connections - has no effect

3. Checked Windows Firewall, ActivSync is not blocked.

4. Checked Symantec Endpoint Protection - no apparent blocking of ActivSync.

As you can see, I've tried some fairly extensive troubleshooting, and haven't had any luck whatsoever.

If anyone has any tips or pointers for what may be causing the issue of no internet passthough via activsync 4.5 on wm 6.5 it would be awesome!

Edited by sirpris3
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

first if it is same as sirpris3's i'm realy sorry because his is longer than i can reed!!

just go "settings >> general settings >> usb connection"

and check "ActiveSynce"

if it did't work just check sirpris3's reply :huh:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.