• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Wrong keyboard settings???

11 posts in this topic

Posted

The problem is special keys (?, !, ', etc.) are can not type by hardware keyboard..

Anyone knows what's the problem?? How can fix it??? Plz... I really need type "?" by hardware kb..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

there is a couple of possibilities.

1. maybe you are just not pressing it correctly. you should press and hold the alt button when pressing the left arrow button which contains the ? in order to type ? or else it will just move the cursor to the left.

2. you are pressing it correctly but instead that the ? appears, another symbol appears. If that is the case, you've installed a wrong csc into your B7610. If you install the csc of the JC2 rom, that will happen.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

oddly enought I posted exactly the same issue - I posted mine in the ROM thread that I use. Incidentally, what ROM are you using? Did you flash the PDA part only (like I have)? Or did you mess with the CSC?

Now ! works for me. < > are mapped to [ ] ~ is ' and ? is /

None fail to pickup anything - they all do something. I have never played with the CSC, only ever flashing the PDA. Using deskalos 23568.

Strangely, If I press <alt> and <shift> and some keys then I get weird combinations. <left> gives me ;/ but I havent been able to coax out a ? < > or ~

Edited by Jimmy X
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

This issue is occurring for me too after I flashed the JE2 ROM and CSC. But This problem is not because of the CSC, I have tried many different CSCs all are giving this problem. I also erased my CSC completely still the problem was there. Plus its only occurring in the cooked ROMs. If I flash the MST of Original JC2 ROM, its working absolutely fine. But cooked roms of JC2, JE2 etc, all are giving this problem. I am not sure what is causing this issue.

But one thing is sure, CSCs are not the only cause of hardware keyboard problems. Something else is there too.

Anyone having an idea about all this?

Edited by Sumit Bhardwaj
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Have the same problem aswell.

Flashed the official ROM

PDA: XXJC2

CSC EEJC2

XXJC1

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Have the same problem aswell.

Flashed the official ROM

PDA: XXJC2

CSC EEJC2

XXJC1

You flashed the JC2 csc so that problem will really occur on you. Try changing your csc. The JC2 csc has swedish keyboard layout.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

You flashed the JC2 csc so that problem will really occur on you. Try changing your csc. The JC2 csc has swedish keyboard layout.

OK, wil do.

Have found the following topic with a ROM which should work.

http://www.modaco.com/content/b7610-omnia-...ge-flash-files/

Can I just take the CSC and flash it? Or do i need to do a full reset afterwards, or do I even have to flash it all over again?

Edited by darkhelmetnl
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

OK, wil do.

Have found the following topic with a ROM which should work.

http://www.modaco.com/content/b7610-omnia-...ge-flash-files/

Can I just take the CSC and flash it? Or do i need to do a full reset afterwards, or do I even have to flash it all over again?

You can just flash the csc only but flashing that will hard reset your phone.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

well im just living with mine.

Other weird quirks: different apps produce different results. For instance. I can get the ! to appear in opera but not in the text message app. Now that is weird.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

well im just living with mine.

Other weird quirks: different apps produce different results. For instance. I can get the ! to appear in opera but not in the text message app. Now that is weird.

what do you must:

take octans

take csc from JC2

do this: yours language and take from list cscXXXXXwil2

flash

your phone will be in HR state and will be fine.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

The problem is special keys (?, !, ', etc.) are can not type by hardware keyboard..

Anyone knows what's the problem?? How can fix it??? Plz... I really need type "?" by hardware kb..

you try to flash with this csc

keyboard symbol on your problem just keyword.exe Swedish version.

http://www.modaco.com/topic/344652-b7610nxsejj3csc/

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.