Sign in to follow this  
SlashV

Legend fails to pair with Qstarz BT-Q890 GPS

Recommended Posts

SlashV    0

Phone: HTC Legend rooted with r4. (Thanks Paul, fantastic work)

When I try to pair with a Qstarz BT-Q890 bluetooth GPS mouse, I get an error: "There was a problem pairing with Qstarz GPS because thhe PIN or Passkey is incorrect."

I entered 0000 for the PIN, which is the correct value according to the manual and also works on my ubuntu lucid netbook.

Additionaly the GPS is no longer found in a BT scan after this. When entering other PIN values, this doesn't happen, so it looks to me like the GPS accepts the PIN....

Unfortunately I haven't tried pairing with the GPS before rooting the phone, so I am not sure if it is related to rooting or just to the Legend firmware.

I would really like this to work, any suggestions?

Regards, Jaap

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanimal    0
Phone: HTC Legend rooted with r4. (Thanks Paul, fantastic work)

When I try to pair with a Qstarz BT-Q890 bluetooth GPS mouse, I get an error: "There was a problem pairing with Qstarz GPS because thhe PIN or Passkey is incorrect."

I entered 0000 for the PIN, which is the correct value according to the manual and also works on my ubuntu lucid netbook.

Additionaly the GPS is no longer found in a BT scan after this. When entering other PIN values, this doesn't happen, so it looks to me like the GPS accepts the PIN....

Unfortunately I haven't tried pairing with the GPS before rooting the phone, so I am not sure if it is related to rooting or just to the Legend firmware.

I would really like this to work, any suggestions?

Regards, Jaap

Hi, don't know if you ever resolved this, but in case you didn't - I was having exactly the same problem with a stock Legend and a Qstarz BT-Q818xt I just bought. I managed to resolve it by rooting and installing the latest CyanogenMod 7 - it now pairs and works beautifully!

Cheers,

Sam (insanimal)

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanimal    0

*sigh* I guess those posts did work after all, huh?

Any way I can delete the "extra" ones?

Edited by insanimal

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanimal    0
Phone: HTC Legend rooted with r4. (Thanks Paul, fantastic work)

When I try to pair with a Qstarz BT-Q890 bluetooth GPS mouse, I get an error: "There was a problem pairing with Qstarz GPS because thhe PIN or Passkey is incorrect."

I entered 0000 for the PIN, which is the correct value according to the manual and also works on my ubuntu lucid netbook.

Additionaly the GPS is no longer found in a BT scan after this. When entering other PIN values, this doesn't happen, so it looks to me like the GPS accepts the PIN....

Unfortunately I haven't tried pairing with the GPS before rooting the phone, so I am not sure if it is related to rooting or just to the Legend firmware.

I would really like this to work, any suggestions?

Regards, Jaap

Hi, don't know if you ever resolved this, but in case you didn't - I was having exactly the same problem with a stock Legend and a Qstarz BT-Q818xt I just bought. I managed to resolve it by rooting and installing the latest CyanogenMod 7 - it now pairs and works beautifully!

Cheers,

Sam (insanimal)

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanimal    0
Phone: HTC Legend rooted with r4. (Thanks Paul, fantastic work)

When I try to pair with a Qstarz BT-Q890 bluetooth GPS mouse, I get an error: "There was a problem pairing with Qstarz GPS because thhe PIN or Passkey is incorrect."

I entered 0000 for the PIN, which is the correct value according to the manual and also works on my ubuntu lucid netbook.

Additionaly the GPS is no longer found in a BT scan after this. When entering other PIN values, this doesn't happen, so it looks to me like the GPS accepts the PIN....

Unfortunately I haven't tried pairing with the GPS before rooting the phone, so I am not sure if it is related to rooting or just to the Legend firmware.

I would really like this to work, any suggestions?

Regards, Jaap

Hi, don't know if you ever resolved this, but in case you didn't - I was having exactly the same problem with a stock Legend and a Qstarz BT-Q818xt I just bought. I managed to resolve it by rooting and installing the latest CyanogenMod 7 - it now pairs and works beautifully!

Cheers,

Sam (insanimal)

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanimal    0
Phone: HTC Legend rooted with r4. (Thanks Paul, fantastic work)

When I try to pair with a Qstarz BT-Q890 bluetooth GPS mouse, I get an error: "There was a problem pairing with Qstarz GPS because thhe PIN or Passkey is incorrect."

I entered 0000 for the PIN, which is the correct value according to the manual and also works on my ubuntu lucid netbook.

Additionaly the GPS is no longer found in a BT scan after this. When entering other PIN values, this doesn't happen, so it looks to me like the GPS accepts the PIN....

Unfortunately I haven't tried pairing with the GPS before rooting the phone, so I am not sure if it is related to rooting or just to the Legend firmware.

I would really like this to work, any suggestions?

Regards, Jaap

Hi, don't know if you ever resolved this, but in case you didn't - I was having exactly the same problem with a stock Legend and a Qstarz BT-Q818xt I just bought. I managed to resolve it by rooting and installing the latest CyanogenMod 7 - it now pairs and works beautifully!

Cheers,

Sam (insanimal)

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanimal    0
Phone: HTC Legend rooted with r4. (Thanks Paul, fantastic work)

When I try to pair with a Qstarz BT-Q890 bluetooth GPS mouse, I get an error: "There was a problem pairing with Qstarz GPS because thhe PIN or Passkey is incorrect."

I entered 0000 for the PIN, which is the correct value according to the manual and also works on my ubuntu lucid netbook.

Additionaly the GPS is no longer found in a BT scan after this. When entering other PIN values, this doesn't happen, so it looks to me like the GPS accepts the PIN....

Unfortunately I haven't tried pairing with the GPS before rooting the phone, so I am not sure if it is related to rooting or just to the Legend firmware.

I would really like this to work, any suggestions?

Regards, Jaap

Hi, don't know if you ever resolved this, but in case you didn't - I was having exactly the same problem with a stock Legend and a Qstarz BT-Q818xt I just bought. I managed to resolve it by rooting and installing the latest CyanogenMod 7 - it now pairs and works beautifully!

Cheers,

Sam (insanimal)

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanimal    0

Hi, don't know if you ever resolved this, but in case you didn't - I was having exactly the same problem with a stock Legend and a Qstarz BT-Q818xt I just bought. I managed to resolve it by rooting and installing the latest CyanogenMod 7 - it now pairs and works beautifully!

Cheers,

Sam (insanimal)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.