• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

Android on Omnia II - i8000 (18.04.2011)

7806 posts in this topic

Posted

Awesome to see the beta is out!! ;)

I will probably install at some point and try it. I have a question; why did the dev team start writing letters to Samsung in the first place? What would be the point?

Also why has Samsung not let them release the 2D/3G libraries (or whatever it was, my apologies)?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I must admit this beta is awesome! it runs better than winmo ;) only problem for me till now it's that it freezes every 5 minutes and I have to remove battery :)

-backlight control not working for me

-battery charging sometimes works sometimes doesn't

thank you! that's a nice way for starting the year!

gee i guess your winmo really sucks...I think it a start but not a beta maybe a good alpha ....did anyone have it running for more then 5 to 10 minutes yet ..good work guys keep going ..i would hate to think that the beta was release to soon just to be 1 off the first on the market..some off the bugs that I found are ...phone go into airport mode and connot be switch off..time bugs (never right)crashes when searching for file (music , ect ) ..goes into black screen and will not come out ..freezes up constantly have to pull battery..phone works sometimes ..while talking on phone I lose connection..when called ringer will or won't work.....on so on....sorry to steal your thread eskyo..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

server hosting the download is not responding...

any chance the download could be hosted on a service like rapidshare?

EDIT: it finally started responding

Edited by dgmorland
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Has anyone tried to run this on B7610?

I'm trying it now, i think i've done everything right it always stucks when creting second partition, and then reboots.

If someone with a B7610 already booted it, cool, as i've seen here people with the same problem...

if not, i'll wait for updates

Glad that this project is still up and kickin, congrats to the devs for all this work and for not giving up :)

EDIT: Found out how to start.... even with 2gb free memory on the card (8gb one) it wouldn't let me create the partition....

Formated using samsung settings... done ;)

Edited by Real_life
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

The server is down again, overloaded I guess... ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

you could take a look in the log.txt file on internal storage (contains old and new partition info) and see if a partion was created.

if you used the card earlier an other (ext2/3) partition may exist, don't know how phj's install script reacts to that.

Options I can think off:

- get a new uSD card, has stock one big fat part on it and try again

- using a part mgr (eg. partedmagic) delete other parts and extend fat32 again

- using partedmagic livedistro or other linux distro to copy files from ext2.tar.gz to the ext2 part (!! expert !!)

I figured it out. It was because the SD card was formatted with FAT32. Once I reformatted with FAT16, everything went fine and dandy. playing with this baby now. But it's still crashing every now and then too much to be very enjoyable but the progress is amazing!. I hope this projects continues until we have a complete android.

Thank you dev!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

the system rebooting. In the case you have an ext2/3 partition on the device, you can skip the above process and just edit the default.txt CMDLINE line the "root=/dev/mmcblkxpy" x and y values according your partition ( see below) and unpack the ext2.tar.gz to that partition ( linux: tar xzvf ext2.tar.gz -C /path_to_partition_mounted/ ). -> We need linux?? impossible at windows?

and...

Not working on 8GB SDHC card ???

Start haret.exe from the My Storage\o2beta directory and press Run. -> kernel panic ;)

sorry for english

Edited by kgp700
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

the system rebooting. In the case you have an ext2/3 partition on the device, you can skip the above process and just edit the default.txt CMDLINE line the "root=/dev/mmcblkxpy" x and y values according your partition ( see below) and unpack the ext2.tar.gz to that partition ( linux: tar xzvf ext2.tar.gz -C /path_to_partition_mounted/ ). -> We need linux?? impossible at windows?

and...

Not working on 8GB SDHC card ???

Start haret.exe from the My Storage\o2beta directory and press Run. -> kernel panic ;)

sorry for english

I had this error and did the following.

-Copied all files on SD Card to computer

-Formatted the SD card in win mo

-Redid all steps to install Android

-Copied all the files back into SD Card

-Now no more error during partition creation.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

please someone mirror the 512mb version, can't access the website ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

please someone mirror the 512mb version, can't access the website ;)

For now mirroring is not allowed. Devs want to know how meny people download beta, but I will ask them.

Edited by voyteckst
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

For now mirroring is not allowed. Devs want to know how meny people download beta, but I will ask them.

yeah i hope they allowing mirror, really want to try this thing ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I had this error and did the following.

-Copied all files on SD Card to computer

-Formatted the SD card in win mo

-Redid all steps to install Android

-Copied all the files back into SD Card

-Now no more error during partition creation.

thank you for answer but it's true? not working on SDHC?

http://www.howtogeek.com/howto/20703/run-a...s-mobile-phone/

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

thank you for answer but it's true? not working on SDHC?

http://www.howtogeek.com/howto/20703/run-a...s-mobile-phone/

I have 4GB microSDHC and it's working. Try to fix Your fat partition under windows.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Not true. Have a 8gb sdhc and at the beggining i was thinking that way...

Formating the card via the phone settings solved the problem

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I have 4GB microSDHC and it's working. Try to fix Your fat partition under windows.

hm... I have microSDHC 8GB

StorageCard partition to 1GB

and Format partition to FAT(not FAT32)

right?

sorry for english

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Give you guys a 1024 link

REMOVED LINK, by request from the developers

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Give you guys a 1024 link

REMOVED LINK, by request from the developers

Can you please also release a link for 512? Thanks a lot

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Can you please also release a link for 512? Thanks a lot

It's online again.

Edited by voyteckst
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Give you guys a 1024 link

DONT POST MIRROS!

many thanks for the link ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

ext2 format and unpack ext2.tar.gz successful and reboot but

omnia2 automatically convert ext2 -> fat

for that reason kernel panic

Edited by kgp700
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

the process com.android.phone has stopped unexpectdly! everytime! help me!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

after 10 minutes of work an android hangs up firmly!!!! what can it be from?(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Wowwwwwwww, this is really a great news! ;) ;) ;)

But it's so bad that samsung doesn't allow us to make the 2D/3D lib included, which is really important for the Android. ;) :) :D

Running the Android version's "Angry birds" is always a fantacy dream for me.Wish we could find a good way to solve this. :lol:

Anyway, big congratulations and thanks to all the dev team!!!Thank you all for giving our i8000 a brand new life!!! :D :lol: :lol:

Edited by kydkylin
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Great job to the Developer Team of Android on Samsung Omnia 2!!! Thank you, guys!!! ;) Trying it out soon.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Kernel panc also here, i have greek original rom and storage card in greek. Is this a problem, do i have to rename it? This is my log file attached

Edit: Renamed to my storage and storage card but same problem.

New edit: Renamed card to "Storage Card", formatted it from winmo and everything worked fine. Android booted, managed to connect via wifi. Everything seems smooth.

Thank u devs, worth the waiting.

Edited by vidavi
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.