Sign in to follow this  
Followers 0
JohnMetz

Bluetooth?

25 posts in this topic

Hi

I have Paul's R2 running minus the performance pack for now (thanks Paul) and I cannot see any bluetooth devices at all when I scan.

Bluetooth is on, device name is vega and I have run scan a number of times. Nothing appears in the list. Also, if I make the device discoverable, I cannot see it on other bluetooth devices for example my ZTE Blade.

Any ideas what I can try next?

Thanks in advance.

john

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

A couple of us have also discovered this problem too. Mine was working before 1.04. I'm not sure its a r2 problem until someone who is not running r2 can test it. I'm sure Paul will have a solution if r2 is the problem :P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
A couple of us have also discovered this problem too. Mine was working before 1.04. I'm not sure its a r2 problem until someone who is not running r2 can test it. I'm sure Paul will have a solution if r2 is the problem :P

Just tried reverting to 1.04 with the same result. reapplied r2 with the performance pack this time and it is sadly the same.

Do I have the will to revert back to 1.02 to see if it ever worked? Maybe later ...

John

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just reverted to 1.02 and bluetooth now seems to work and pair with my GPS. Trouble is I need to be on 1.04 and Paul's R2. Perhaps a tweet to Advent may be in order to see if they know of the issue.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
So stock 1.04 has this problem?

P

yes. From my experiments as it worked on stock 1.02 but not on stock 1.04. I have sent a tweet to the advent guys and they have replied that they are looking into it.

John

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've fixed it. Fix will be online shortly...

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, so i've integrated the fix into the performance pack, as i've only tested it with that for now and I don't want to push it out to everyone yet.

If you are Plus / Ad Free, please test and feedback!

Oh, and pic below. :P

P

12907719820250.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
OK, so i've integrated the fix into the performance pack, as i've only tested it with that for now and I don't want to push it out to everyone yet.

So I'm assuming that Advent broke bluetooth in 1.4? Should we tweet them about it before others notice?

Edited by Paul
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
So I'm assuming that Advent broke bluetooth in 1.4? Should we tweet them about it before others notice?

I already have tweeted to Advent about it this morning. But I am sure there is no harm in showing them that it is not just me!

I have re-installed r2 with performance pack from the kitchen (over the existing installation, rather than reverting to 1.04 first) and I get no joy (so far). Sorry

John

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well that's weird, as you can see above, I did the same and it's working! :P

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just reapplied it again and it's seeing my iMac and Desire HD fine.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strange. If it is any help, I did a diff between the kitchen download earlier on this morning and one just now. I have attached a picture from WinMerge and it shows the addition of:

gralloc.tegra.so

overlay.tegra.so

but no config file changes. Is that expected?

Regards

John

post-766481-1290776847_thumb.png

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK. I did a complete restore to 1.04 and then re-ran r2 with performance pack from the kitchen (that I created at 12.54).

I still get no devices appearing in a scan neither can I see the vega from other devices :-( Is there any other setting besides the bluetooth settings that I need to mess with?

John

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testing a second fix now with MarkoUK (which i've also put in the PP)...

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

New fix confirmed working!

It's in the PP kitchen now, and i'll add it to the R2 kitchen / download.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
New fix confirmed working!

It's in the PP kitchen now, and i'll add it to the R2 kitchen / download.

P

I was the guinea pig :P and can confirm the new fix works. Matter of some files having shifted about (not Paul's fault :D ).

Bluetooth sprung to life after the fix and picked up all BT devices around me. Was also discoverable and successfully paired with my N1.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've Tweeted @AdventVega to tell them how to fix their release. :P

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Paul. It now works and I even get a fix in maps etc when using my old bluetooth GPS receiver.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh cool!

Did you have to install any other software to get the BT GPS working?

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oh cool!

Did you have to install any other software to get the BT GPS working?

P

Hi Paul

I did download a couple of bluetooth gps apps. Now i am a little unsure what they do. I downloaded bluetooth gps provider and another called bluetooth gps - which has a nice satellite usee interface. I will try to uninstall them to see what really gets used.

Will let you know later

John

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Paul

I did download a couple of bluetooth gps apps. Now i am a little unsure what they do. I downloaded bluetooth gps provider and another called bluetooth gps - which has a nice satellite usee interface. I will try to uninstall them to see what really gets used.

Will let you know later

John

Neither of the above installed = no BT GPS ,, bluetooth section can see it but nothing seems to be able to use it .

Bluetooth GPS installed ---- will give you location in google but NOT in navigon software (well it doesn't on mine)

Bluetooth GPS Provider installed --- gives location in google maps AND Navigon so seems to be the better of the two (again for me anyway)

Hope this helps cos the vega makes a mean 10.1 inch satnav LOL

so i now have bluetooth gps provider installed and my trusty old BT GPS works like a charm thanks to all involved

Edited by amarko5
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bluetooth GPS ---- will give you location in google but NOT in navigon software (well it doesn't on mine)

Bluetooth GPS Provider --- gives location in google maps AND Navigon so seems to be the better of the two (again for me anyway)

Hope this helps cos the vega makes a mean 10.1 inch satnav LOL

That is great I had a bluetooth GPS laying there for ages, now can be put to good use!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.