• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

idiots giude to rom update please

6 posts in this topic

Posted (edited)

could somebody please help talk me through the install of the MCR.

this is the very first android "anything" i have ever had and as such seem to be struggling.

i have downloaded the file, extracted it, and then clicked the "install-windows" batch file.

a command prompt box appears with a message that deamon isnt working, then a second line saying it is, but then nothing happens at all.

i am getting really fustrated with my own inadequancies, i thought i was a reasonably smart enough fella, but this thing is driving me up the wall.

can anyone take pity on me, maybe even by phone if needed

Edited by rockrat
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

im in the same boat as you m8...cant quite get my head around it...ive tried looking on youtube for a tutorial on installing the custom rom..but had no luck so far..if the vega really takes off..then someones bound to put a how to vid up sooner or later :P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I'll be happy to help.

Why not start with the existing guide and let us know where you get stuck.

The guide can be found on the ROM thread, which is pinned at the top of the Vega forum.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I dont suppose you are going to be tthe only one!

Indeed, i had the same problems and others have - it is almost bound to be that you havent been able to get windows to select the correct usb driiver - you have to force it to select the one that Paul provided in thedownload. In my case i had to remove all usb devices physically and in device manager and then tell windows where to have pauls driver manually.

I realy hope i dont have to do it again to be honest and hope paul can make further changes from a file i can download from thrle device

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

This is my first Android device and I was having a few issues until I changed PC's from the one I installed the official update on as it was having issues installing the Rom's USB drivers.

Once on the new PC I just made sure that the USB drivers had been unzipped and the Vega was in debug mode then after plugging it (vega) in via usb I pointed the PC towards the new drivers and it set up correctly. I opened the folder that had the ROM, copied the location then opened command prompt (Start>All Programs>Accessories>Command prompt) and used the CD (change directory) command and 'right click, paste' to point it towards the correct place. I then typed 'install-windows.bat' and it did it's thing.

This is from memory so apologies if i've forgotten or mixed up something.

Edited by Zleet
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

well, 4 laptops later, and digging out a really really old compaq laptop i havent used for years, i think (please i hope) that i have it done.

the problem like for many other people seems to be the usb driver.

what gets me is how many laptops and one home PC i had to go through to make this work.

anyway, one last question please.

i have just done it, and i can now see lots more apps, android market etc. so i assume that it has worked,but...................

in the command prompt when it loaded, it finished with the following lines

setting permissions

Error:could not access package manager. is system running?

Done, rebooting

so, was there an error with the install, or has everything gone through ok?

thanks for reading, hope my plight may help others

Edited by rockrat
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.