• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[OLED+TFT] 09/Feb r12: MoDaCo Custom Froyo ROM download + Online Kitchen

3930 posts in this topic

Posted

Wallpapers works Fine here ....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Can someone try adding a new wallpaper using the R10 rom please?

I've tried several now and I can't get the phone to display any jpg picture

even trying to view the pictures using gallery and it wont show it's like the file doesn't exist, or isn't a picture

Edit: Just took a picture with the camera and it's recognising that as a jpg but still no other file.

Anyone have any ideas?

Try deleting the album cache from the SD card and see if that works?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Please can you advise if the Caller ID has now been fixed?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Please can you advise if the Caller ID has now been fixed?

Yes, it works

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I replaced Contacts and ContactsProvider completely. The files were taken from a Nexus One ROM. Actually most of the system files in my rom have been replaced with files from the Nexus One build FRG83 (2.2.1).

So just replacing them here is likely to cause more problems than fixes?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Please can you advise if the Caller ID has now been fixed?

I still get my numbers without the international prefix, but callerid is working. So I'm happy. Didn't try the other bugs here (GPS, multitouch), in doubt to change it with adb or wait for R11 ;).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Just looking at ROM 10 kernel configuration....

CONFIG_INPUT_EVBUG=y <-- switch off that will turn off HID debugging

Why is CONFIG_LIBRA_SDIOIF=m set as we do not have that wifi chipset? I am a bit confused as to the driver is AR6000 which is used....

Can this be clarified?

Cheers :)

EVBUG eh? Cool, will change that. The other setting is a hangover from the stock config, I don't include the module anyway, but I might as well turn it off. ;)

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Yup everything seems better so far except the facebooketc synch issues now. Cracking ROM though thanks Paul!

Excellent, gonna work on fixing that next.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

editing /system/etc/gps.conf may help with GPS fix speed (seems to be quicker for me anyway).

top line will say

NTP_SERVER=xtra1.gpsonextra.net
you will want to change this to use an NTP server closer to you. For me I use uk.pool.ntp.org (also used in FLB-froyo). if you are in Portugal then use pt.pool.ntl.org, Germans can use de.pool.ntp.org etc etc. If you are unsure then go to http://www.pool.ntp.org/en/ and check your countries pool server. This is the same thing that 'FasterFix' app does. It seems that the default servers aren't the quickest. Also MCR doesn't have any AGPS supplicant info. You can add
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276[/code]

to the file.

Cheers flib, will check those settings out.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

r10 seems to have an issue with syncing with gmail

Even though I have Gmail set to sync automatically, emails are not being pushed through, if I check last time It synced it can be hours before, manual update works fine, as does turning off auto sync and reenabling, any ideas?

was fine in r8

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

GPS working fine here on r10. In fact, it seems really quick considering I'm indoors and a couple of metres from a window.

True ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Gmail push OK here?

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Try deleting the album cache from the SD card and see if that works?

I deleted everything on the sd card, rebooted the phone pushed 8 jpg wallpapers from here into a new folder on the sd card I made called wallpaper

Cant see the folder or files using gallery

using filer I can navigate to the pictures, they have an icon that I would assume is a jpg icon, I click on one of them and gallery opens but it's just a black screen and wont show them

I then copied them back onto the pc and they open fine on the computer so it's not corrupt files

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I use widgetsoid to add a 'trigger media update' button...

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Paul:

Is the menu lock option fixed in the kitchen? regardless of whether that option is unchecked/checked, its still allowing the menu key to unlock... USB Tethering crashes and reboots the handset under Windows XP...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

How could I integrate Gingerbread keyboard in the R7 release before flashing? Like in JJ RLS7.

Thank for the answer!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Gmail push OK here?

P

Gmail push OK with mine - using r10

;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

@Paul Could you consider adding widgetpicker.apk? For widget grouping. Great feature.

EDIT: Lol my phone wrote napkins instead of apk?

Edited by Frankish
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Paul:

Is the menu lock option fixed in the kitchen? regardless of whether that option is unchecked/checked, its still allowing the menu key to unlock... USB Tethering crashes and reboots the handset under Windows XP...

No, but due to complexities in the kitchen with the GB look and feel, I'm going to remove that option i'm afraid for now (leaving only 'menu to unlock', which is the system default).

USB tethering seems to be OK here, do you have a logcat?

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Gmail push OK here?

P

Yes! For OP, clearing gmail and gmail storage data usually fixes this.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

No, but due to complexities in the kitchen with the GB look and feel, I'm going to remove that option i'm afraid for now (leaving only 'menu to unlock', which is the system default).

USB tethering seems to be OK here, do you have a logcat?

P

Will run aLogcat (useful app to have without plugging in cable....) and report back here with a linky to pastebin.....

Cheers!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Paul,

may it be possible to add overclocking capabilities (AHB + CPU) like in JJ ROM?

Best would be as an addon.

Thx for your efforts,

alpinestars

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

If you can point me towards overclocked kernel source I can have a look (I don't generally mess with over / underclocking).

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Another small request - in MCR Reboot utility, could you please add a "Power Off" option?

I have already had to get Orange to replace my Blade once because the power button failed, so I am trying to minimise my use of the button...

Getting back from Sleep by using Home, Menu or Back would also be good for the same reason, but I think I read that these hardware buttons are inactive during Sleep.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Another small request - in MCR Reboot utility, could you please add a "Power Off" option?

I have already had to get Orange to replace my Blade once because the power button failed, so I am trying to minimise my use of the button...

Getting back from Sleep by using Home, Menu or Back would also be good for the same reason, but I think I read that these hardware buttons are inactive during Sleep.

Yes, I plan to add shutdown. ;)

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.