• Announcements

    • PaulOBrien

      Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such software Nintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance) CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission) ROMs must give full credit to the original author ISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • PaulOBrien

      Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
PaulOBrien

[OLED+TFT] 09/Feb r12: MoDaCo Custom Froyo ROM download + Online Kitchen

3930 posts in this topic

Pretty sure I know the cause of the Dialer problem.

Fix (non wipe) will be online Monday... r9 with a couple of other tweaks!

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pretty sure I know the cause of the Dialer problem.

Fix (non wipe) will be online Monday... r9 with a couple of other tweaks!

P

Great to hear. I can last for a couple days with the issues ^^

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

well keep getting force closes on flibbs fix for contacts....however I am not 100% conviced it wouldnt work, wonder if that apk i downloaded was corrupt, as i ended up having issues on fibbs before, when others reported it worked

Paul, would flibbs fix work in your opinion? would love to not have misses nagging me tommorow when people call her and she has no idea who it is ;)

you know what women are like !

Edited by yeawhatever
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paul,

Any chance of a fix for the "Download" folder issue in r9? I just loaded r8 and I can see that the "Download" folder on the SD card still gets wiped clean after a reboot. This is the folder that Gmail saves attachments to etc.

Cheers.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pretty sure I know the cause of the Dialer problem.

Fix (non wipe) will be online Monday... r9 with a couple of other tweaks!

P

Cool. I noticed calling voice mail shows the name OK, so guess its an issue reading the contacts.

Cheers, Nick

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

For those too impatient to wait (like me!), then the fix for the contact name not showing on the incoming call from this thread http://android.modaco.com/content/zte-blad...e/#entry1560789 works perfectly.

First you need to remount the filesystem as read/write:

adb remount
Then from the above linked thread (you obviously need sqlite3 installed on your system):
adb pull /data/data/com.android.providers.contacts/databases/contacts2.db . sqlite3 contacts2.db alter table raw_contacts add column mode_id INTEGER; .exit adb push contacts2.db /data/data/com.android.providers.contacts/databases/
then you need to change the owner and permissions on the database and reboot:
adb shell

cd /data/data/com.android.providers.contacts/databases

chown app_0.app_0 contacts2.db

chmod 660 contacts2.db

exit

adb reboot

This worked for me, but of course no guarantee etc. etc. take a backup first...

Edited by Alex_P
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks...will. give this a go. Out of interest+ would the wifi fix work as well?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well that worked for both the blades ;) very happy

quick little tip if anyone else is thinking of trying.... grab the adb wireless app from market, makes life much easier... then load that up and follow connection instructions.

Cheers Alex_P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where did you get the AR6000 driver? the version I have is broken... :) (was obtained from openmoko... not exactly functional)

Will have to set CONFIG_MODVERSION for the custom kernel as that has the debugging/profiling and general noises silenced, so that it can use your driver....

Amended:

Nope! The Wifi fails in this case despite the mod versioning is set...

FYI and benefit, any chance of including this tweaked configuration - it eliminates a lot of noise from driver level, spurious debug messages and removes kernel profiling...

The only thing is this, I have used the github branch for ZTE-BLADE-2.6.32...

The reason I think it could speed it up a bit is the kernel is generating too much noise, and a slow-down... maybe not noticeable to us, but in terms of milliseconds within the handset running... might have an unexpected side effect of longer battery as less noise is generated.... ;)

tweaked_config.gz

Edited by t0mm13b
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uhmmm...

I have contacts stored on the sd card as vcards, when I try import them, they do not show.... :)

Any ideas? ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loving this rom! Many many thanks ;)

Edited by Graham Ccarter
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paul, please post a flashable zip with the dialer fix today, because a lot of r8 users want it ;)

A lot of thanks,

Hungarian ZTE Blade Community

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Paul, please post a flashable zip with the dialer fix today, because a lot of r8 users want it ;)

A lot of thanks,

Hungarian ZTE Blade Community

I totally agree with this. I really want to switch to this ROM asap but I have just fixed the dialer issue or my current ROM so I'd hope for an easy fix soon :)

ALSO! What are the actual issues with R8? I cant make sense of the hundreds of posts since it's release haha.

Is it force closes, or the no-contact-name call issue again or what?

Thanks guys.

Edited by jtc42
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I totally agree with this. I really want to switch to this ROM asap but I have just fixed the dialer issue or my current ROM so I'd hope for an easy fix soon ;)

Great! This is te ROM to get now! Thank you for putting all you're effort in those wonderfull ROM's. Looking forward to upcoming features! :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I totally agree with this. I really want to switch to this ROM asap but I have just fixed the dialer issue or my current ROM so I'd hope for an easy fix soon ;)

ALSO! What are the actual issues with R8? I cant make sense of the hundreds of posts since it's release haha.

Is it force closes, or the no-contact-name call issue again or what?

Thanks guys.

There us a fix for the no-contact-name on incoming call. I tried it and it works.

Otherwise, just don't use the zte dialler, use the "phone" when given the choice.

- and no problem.

No rush to upgrade to r8 - wait till r9, but if you want r8 now or have it, then those two items solve the immediate problems

Edit

I'm also getting about 37 of these per second in dmesg:

<7>[01-14 17:00:58.291061] [1324: akmd2]evbug.c: Event. Dev: input2, Type: 3, Code: 0, Value: -79

<7>[01-14 17:00:58.291061] [1324: akmd2]evbug.c: Event. Dev: input2, Type: 3, Code: 1, Value: 13

<7>[01-14 17:00:58.291061] [1324: akmd2]evbug.c: Event. Dev: input2, Type: 0, Code: 0, Value: 0

<7>[01-14 17:00:58.346560] [1324: akmd2]evbug.c: Event. Dev: input2, Type: 3, Code: 0, Value: -92

<7>[01-14 17:00:58.346560] [1324: akmd2]evbug.c: Event. Dev: input2, Type: 3, Code: 1, Value: 0

<7>[01-14 17:00:58.346560] [1324: akmd2]evbug.c: Event. Dev: input2, Type: 0, Code: 0, Value: 0

<7>[01-14 17:00:58.396388] [1324: akmd2]evbug.c: Event. Dev: input2, Type: 3, Code: 1, Value: 13

<7>[01-14 17:00:58.396388] [1324: akmd2]evbug.c: Event. Dev: input2, Type: 0, Code: 0, Value: 0

[code]

I disabled auto-rotate and it went away, but I don't like the look of it.

Edited by samjam
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
There us a fix for the no-contact-name on incoming call. I tried it and it works.

Otherwise, just don't use the zte dialler, use the "phone" when given the choice.

So does the updated contacts.apk fix work? Easier than all that Sql stuff haha.

And also, does that mean this contains both the ZTE dialer AND the stock dialer? I really dont like the ZTE T9 one so if it includes both, can I just get rid of the ZTE one?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wiped and flashed this yesterday and I don't seem to have this dialer issue. I have only one dialer and it works fine. Am I missing something? ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
So does the updated contacts.apk fix work? Easier than all that Sql stuff haha.

And also, does that mean this contains both the ZTE dialer AND the stock dialer? I really dont like the ZTE T9 one so if it includes both, can I just get rid of the ZTE one?

I did the sql stuff and that worked.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Paul,

I'm having the same problem as a previous poster since upgrading to R8;

"Can't seem to backup or restore the settings in Launcher Pro. It says it can't find sd card."

This was definately working in the old kernel.

Dom

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just gone from alpha 4 to r8 (wiped data) and restored most of my apps and now sleep mode is not automatically engaging. Screen dims after 30 seconds but no lock. Haptic feedback setting doesn't appear to do anything either.

Edit: Turned off USB debugging and phone now sleeps.

Edited by Olly232
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just gone from alpha 4 to r8 (wiped data) and restored most of my apps and now sleep mode is not automatically engaging. Screen dims after 30 seconds but no lock. Haptic feedback setting doesn't appear to do anything either.

Was going to subscribe to ad free & give this froyo a go this weekend. (currently on the modaco r4 2.1)

Looking at it there seems to be quite a few bugs being discovered on here, think I'll wait a few more days....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Was going to subscribe to ad free & give this froyo a go this weekend. (currently on the modaco r4 2.1)

Looking at it there seems to be quite a few bugs being discovered on here, think I'll wait a few more days....

If that is all that is holding you back, then go ad-free today. Consider it an expression of confidence and faith in those who are clearly capable and have already given loads.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anybody know , why don't work a2sd commands in r7?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.