• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

08 Aug Gr15 GRJ22: MoDaCo Custom ROM for the Samsung Nexus S with Online Kitchen

422 posts in this topic

Posted · Report post

Note that to flash this ROM you MUST be using 3.0.0.0 or above of ClockworkMod recovery. You can flash this via ROM Manager, or using 'fastboot flash recovery' by downloading the image from here.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ah, possibly...

Think the original rooting guides linked to an older 2.3.something version?

*flashes latest* Ah yes, very different!

Ok, let's try again...

Right, yes, it's taking a lot longer to flash now!

*reboots*

Yup! Look's good.

So - anyone else - make sure you update your Recovery to 3.0.0.0. I did mine via ROM Manager (since the phone was already root'd) so took 10 secs. Nice and easy.

Thanks bro, that's exactly what was happening to me. Problem fixed now

Hrm when I try to download from my phone the file size is like 650kb. Am I doing something wrong because I know that's not right on my end.

Edit: maybe that is what people are flashing?

Same was happening to me so I just downloaded it off my computer and transferred it via usb

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Thanks bro, that's exactly what was happening to me. Problem fixed now

Same was happening to me so I just downloaded it off my computer and transferred it via usb

Is anybody else having flashing error's with 3.0.0.0? When I try and update from r1 I get an aborted message.. :)

I downloaded from the site via the device since I can't download and transfer via my work computer. Extra ;)

Edited by GodDriven
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ah, possibly...

Think the original rooting guides linked to an older 2.3.something version?

*flashes latest* Ah yes, very different!

Ok, let's try again...

Right, yes, it's taking a lot longer to flash now!

*reboots*

Yup! Look's good.

So - anyone else - make sure you update your Recovery to 3.0.0.0. I did mine via ROM Manager (since the phone was already root'd) so took 10 secs. Nice and easy.

Confirmed.

I also updated my recovery to Clockwork 3.0.0.0 and r2 has installed fine and booted properly. The problem seems to be with Clockwork Recovery 2.5.1.8.

Thanks guys!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thanks Paul and keep up the great work!!!!!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Still getting " (bad) Installation Aborted " when trying to install :-( With CW 3.0.0.0

I also see it shows 698 bytes when I download, is it suppose to be this small? Or could it be that I am downloading from the Nexus?

I'm sorry I'm searching the thread and don't see anyone else having thsi same issue.. Guess I will try this when I get to an "Official CPU"

Edited by GodDriven
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Still getting " (bad) Installation Aborted " when trying to install :-( With CW 3.0.0.0

I also see it shows 698 bytes when I download, is it suppose to be this small? Or could it be that I am downloading from the Nexus?

I'm sorry I'm searching the thread and don't see anyone else having thsi same issue.. Guess I will try this when I get to an "Official CPU"

The file I downloaded was 93.1MB. You may want to try and download it from a computer instead

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

The file I downloaded was 93.1MB. You may want to try and download it from a computer instead

Thank You.. Thank You... :D

I figured it was something like that.. It has always happened.. Ever since the N1 ;) Paul must be ashamed of me.. smh.. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

This ROM is fast & smooth. Not come across any issues yet. Everything seems to work just fine!

Thanks Paul, you are a legend!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

This ROM is fast & smooth. Not come across any issues yet. Everything seems to work just fine!

Thanks Paul, you are a legend!

After the update with the EXT addition :D Data seems to be more consistent and faster. Applications open faster and caching time is highly reduced. ;)

Thanks P :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Flashed and up and running nice and smooth. Thanks Paul! and thanks incorporating the EXT mod.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Can anyone tell me what the benchmark app is that Paul has shown a screenshot of?

Loving the speed of my nexus s. Shame it's so large though. Can't wait to try this Rom.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Any one having a market issue? I am in USA and after i have installed r2 I seem to not be able to download g4tv's app... also then any idea how to fix??? other then that awesome ROM!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Working great so far. Thanks Paul!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Any one having a market issue? I am in USA and after i have installed r2 I seem to not be able to download g4tv's app... also then any idea how to fix??? other then that awesome ROM!!!

can confirm market issue unable to see g4tv or nytimes. also flash gives green screen and no video. for a wip, great start to gbread custom rom. no issues worth going back to stock. looking forward to r3. thanks paul.

E/Web Console(  718):  at :0

E/Web Console(  718):  at :0

E/Web Console(  718):  at :0

E/Web Console(  718): Unable to post message to http://googleads.g.doubleclick.net. Recipient has origin http://www.shadownet.info.

D/flashplayer(  718): FlashPaintSurface is RGB_565 (not OpenGL)

E/Web Console(  718):  at :1

E/Web Console(  718):  at :1

E/Web Console(  718): Unsafe JavaScript attempt to access frame with URL http://www.shadownet.info/channels/usa/fox-news.html from frame with URL http://view.atdmt.com/SLC/iview/285969540/direct/01/448162186?click=http://googleads.g.doubleclick.net/aclk%3Fsa%3DL%26ai%3DB9Ps9ZzYUTdixM5f0jASUr-mKCNaX1-0BrsmHgRvW08T6QtDbtwEQARgBIO--ig84AFDkpYD6BGDJxv-GyKOQGbIBEnd3dy5zaGFkb3duZXQuaW5mb7oBCTQ2OHg2MF9hc8gBCdoBNGh0dHA6Ly93d3cuc2hhZG9

bmV0LmluZm8vY2hhbm5lbHMvdXNhL2ZveC1uZXdzLmh0bWy4AhjAAgTIAu6hqBioAwHRA6FOIG_jDD5g

AMQ6APnAvUDAAACxPUDIAAAAA%26num%3D1%26sig%3DAGiWqty-XvNVBy0llI8yhgka6JZkI4Xufw%26client%3Dca-pub-5958821561171497%26adurl%3D. Domains, protocols and ports must match.

D/flashplayer(  718): FlashPaintSurface is RGB_565 (not OpenGL)

E/Web Console(  718):  at :1

D/dalvikvm(  718): GC_FOR_MALLOC freed 814K, 53% free 3317K/7047K, external 2487K/2696K, paused 43ms

D/AudioHardware(   90): AudioHardware pcm playback is exiting standby.

W/AudioFlinger(   90): write blocked for 141 msecs, 1 delayed writes, thread 0xcb10

D/dalvikvm(  117): GC_CONCURRENT freed 2045K, 48% free 6101K/11591K, external 5476K/6292K, paused 9ms+19ms

D/dalvikvm(  117): GC_CONCURRENT freed 2036K, 49% free 6023K/11591K, external 5476K/6292K, paused 9ms+7ms

D/dalvikvm(  117): GC_CONCURRENT freed 2009K, 49% free 6027K/11591K, external 5476K/6292K, paused 5ms+28ms

W/webview (  718): Miss a drag as we are waiting for WebCore's response for touch down.

D/dalvikvm(  718): GC_FOR_MALLOC freed 1122K, 55% free 3370K/7431K, external 2487K/2696K, paused 39ms

W/webview (  718): Miss a drag as we are waiting for WebCore's response for touch down.

D/dalvikvm(  897): GC_EXPLICIT freed 20K, 53% free 2562K/5379K, external 1625K/2137K, paused 692ms

D/AudioHardware(   90): AudioHardware pcm playback is going to standby.

I/OMXCodec(  718): [OMX.SEC.AVC.Decoder] allocating 5 buffers of size 115200 on input port

W/webview (  718): Miss a drag as we are waiting for WebCore's response for touch down.

D/flashplayer(  718): FlashPaintSurface is RGB_565 (not OpenGL)

E/Web Console(  718):  at :1

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

There is an issue with the build fingerprint on GRH78 (in stock, and therefore my mod too). I'm going to put a kitchen up today so i'll add a 'use GRH55 fingerprint' option. :(

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

There is an issue with the build fingerprint on GRH78 (in stock, and therefore my mod too). I'm going to put a kitchen up today so i'll add a 'use GRH55 fingerprint' option. :(

P

Yea I just saw the post on xda. And thank you. Hopefully Google will get that fixed soon. Until then thx for the rom!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kitchen is online, complete with GRH55 fingerprint option. This will NOT nag you about an update being available. :(

I'll tidy up the first post and provide additional prebakes after Christmas. ;)

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Do we have to wipe if reflashing the newly baked rom over a r2?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

No, wipe ONLY if you're coming from a non MCR ROM.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

AWESOME!!! Thanks a lot Paul!!! Keep them coming!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kitchen is online, complete with GRH55 fingerprint option. This will NOT nag you about an update being available. :(

I'll tidy up the first post and provide additional prebakes after Christmas. ;)

P

Thanks for your hard work, Paul.

Just installed via the kitchen and ticked the GRH55 option but still got the update nag immediately.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks for your hard work, Paul.

Just installed via the kitchen and ticked the GRH55 option but still got the update nag immediately.

Had the same thing happen... all i did was accept the install when it re booted and starting the process i pulled the battery and stopped it... put battery back in booted back up like normal and have been running for about 4-5 hours and havent had it pop up yet... and everything is just like when i flashed using the rom in the kitchen!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Paul, this is great thanks!

Has anyone noticed that the google maps app has become unstable? The first issue I noticed was that when I went from portrait to lanscape, the top bar disappeared and/or turned black. The next issue, is that the little blue arrow (compass) seems to be swirling back and forth.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Had the same thing happen... all i did was accept the install when it re booted and starting the process i pulled the battery and stopped it... put battery back in booted back up like normal and have been running for about 4-5 hours and havent had it pop up yet... and everything is just like when i flashed using the rom in the kitchen!!

Yeah, I ended up doing the same thing. All fine so far.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.