• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

USB keyboard not working

26 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Cannot get USB keyboard to work, Works on my X5A but not the vega? Any way to see if keyboard detected? Using Performance pack on R5

Edited by Bazabaza
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cannot get USB keyboard to work, Works on my X5A but not the vega? Any way to see if keyboard detected? Using Performance pack on R5

Are you sure USB Host mode is enabled on the Vega?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cannot get USB keyboard to work, Works on my X5A but not the vega? Any way to see if keyboard detected? Using Performance pack on R5

You need to change your USB port to host mode instead of the default slave. How to install this mod is detailed in another thread, or it is built into the R6 release.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks I have a go!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

OK keyboard now working but when I press a key it just repeats to the end of the line. Any ideas?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cannot get USB keyboard to work, Works on my X5A but not the vega? Any way to see if keyboard detected? Using Performance pack on R5
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

The keyboard is part of those "case keyboard" combinations. I put a USB hub into the USB on the VEga and then plugged the Keyboard into that. Don't know why but it now works a treat!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

The keyboard is part of those "case keyboard" combinations. I put a USB hub into the USB on the VEga and then plugged the Keyboard into that. Don't know why but it now works a treat!

This might be a daft question, but does the case fit the Vega? If so, which case have you got and where did you get it from (if you don't mind me asking)?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Got it from ebay

CASE & KEYBOARD E PAD ZT180 & ZENITHINK ANDROID 10.2."

http://cgi.ebay.co.uk/CASE-KEYBOARD-E-PAD-...=item3a61f742ed

Had to modify the case slightly - I cut down the right hand side support to allow USB access (you can fold under the Vega's port cover) I cut about half way down, Left about a centimeter to hold the Vega.and bend it out of the way and then back to get the pad in. as i said direct USB connection to keyboard results in strange performance ie repeating keys or nothing at all. With a hub between the keyboard and the Vega it works well. Keyboard is a bit light weight and you need to be careful as the keys can get stuck, (not often).

Edited by Bazabaza
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Can you post some pics please?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Hopefully this is a pic of the keyboard cover. The right hand support is just where the USB is on the Vega.

post-807298-1294180794_thumb.jpg

Edited by Bazabaza
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Your Vega has silver trim?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thats the Ebay pic

Ah, I wanted to see it with a Vega in.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ah, I wanted to see it with a Vega in.

post-807298-1294248559_thumb.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ah, I wanted to see it with a Vega in.

post-807298-1294248830_thumb.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hello! I've got a similar case - I've got USB host mode working, and then tested my regular keyboard, which works. Unfortunately the keyboard in the case doesn't! However, it's not busted, as it works when I plug it in to my pc.

Any ideas? I'm running rc6 and the usb host mode apk paul posted. Is there a minimum power requirement, or is there something else obvious I'm missing? Why would one work and not another?

Thanks for any help you can give.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hello! I've got a similar case - I've got USB host mode working, and then tested my regular keyboard, which works. Unfortunately the keyboard in the case doesn't! However, it's not busted, as it works when I plug it in to my pc.

Any ideas? I'm running rc6 and the usb host mode apk paul posted. Is there a minimum power requirement, or is there something else obvious I'm missing? Why would one work and not another?

Thanks for any help you can give.

I have the same issue, where the case keyboard does nor work with my a Vega, but does with my laptop but i can get a standard keyboard to work with the Vega.

Anyone solve this?

Nick

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

i had to put mine through a USB hub to work properly, you could try that

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Hopefully this is a pic of the keyboard cover. The right hand support is just where the USB is on the Vega.

I bought one of these for my Vega as well. It was cheap, stylish and looks ok, it's just a shame the right hand bracket blocks the USB port. I just bent it out of the way for the time being, lol. Mine came with a free screen protector that's now in the bin. They are impossible to fit. :P

I'm using RC8 & my keyboard works fine without any usb hub.

Edited by chockimon
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I cut right hand tab down to about half way, which exposes the USB and keeps the vega in place

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi

I've got the same keyboard/case - good quality but a pity about the side restraint - what did you use to cut the restraint?

I also had the same problem with repeating the first key press - did as suggested and put a USB hub in line - works perfectly, I've sent off for a mini-hub as I only have a large one at the moment.

My case came with a 4gig micro sd and a pair of ear buds for free so that was a nice surprise.

regards

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yes I bought the same one. Am running RC8. The KB runs fine on a pc but not on the Vega. If I plug it into an Adaptec unpowered hub and then connect the hub to the Vega, as mentioned in the previous thread, it works fine. Sounds like a KB voltage issue to me. I think I'll put this in the "lessons learned" bin and remind myself not to buy junk that seems "like a good idea at the time" again. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi there,

I just bought the keybord, it works perfectly with a USB-Hub connection.

Now This is the problem... the keybord is set to international, but it's a dutch keybord style.

So the @ on the keybord isn't on the shift + 2, but the one most left.

Now in windows you can easily switch this changes with cntrl + shift.

But with the Vega this isn't working. Does anyone know how I can fix this problem?

I' m running rc8 on a point of view tablet

Thanks guys! :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Can anyone tell me where to change the USB setting, I am on VegaICS Beta

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.