• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such software
      Nintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)


      CUSTOM ROMS

      You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not be hosted directly in topic via the MoDaCo attachment system
      ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)
      ROMs must give full credit to the original author
      This decision has been taken in light of the huge amount of interest in this area of device customisation within the community, and member feedback! Please note that custom ROM discussion should be kept in specific device sub-areas, (e.g. Kaiser.MoDaCo.com for Kaiser based devices). ISSUES If you have any issues with this policy, please contact me directly via PM. P
    • Support MoDaCo by signing up to a MoDaCo Silver or Gold membership

      To sign up to an annual MoDaCo Silver subscription which will eliminate all ads from the site (as well as giving you access to the MoDaCo Online Kitchens for Android) for only £9.99 using PayPal, Credit or Debit Card, ensure you are logged in to the site, and then click the link below, which will take you directly to the subscription store! You can also sign up to an annual MoDaCo Gold subscription for £29.99, which adds the benefits listed below! PURCHASE A MODACO SUBSCRIPTION - FREE Titanium Backup Mobile for Android worth $5.99! - FREE 1 year PrivateInternetAccess.com worth $39.95! - FREE 1 year LastPass Premium worth $12! - FREE CalcConvert for Pocket PC from Binaryfish worth $17.95! - FREE Calendar Bar for Pocket PC from OmegaOne worth $9.99! - FREE CamerAware for Pocket PC and Smartphone from MoDaCo worth £19.99 / $30! - FREE Chronos for Pocket PC from ActiveKitten worth $14.95! - FREE CodeWallet Pro for Smartphone and Pocket PC from DeveloperOne worth up to $24.95! - FREE Concentrix for Pocket PC from eSoft Interactive worth $9.95! - FREE FlexMail for Pocket PC and Smartphone from WebIS worth up to $59.90! - FREE FTouchSL for Pocket PC from Vekoff s.r.o. worth 10 euro / $12.50! - FREE Jewel Challenge for Pocket PC from eSoft Interactive worth $9.95! - FREE John Cody's Alerts Pro for Smartphone from Omnisoft worth $14.95! - FREE LingvoSoft Talking Dictionary 2008 English <-> Dutch for Pocket PC from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Talking Dictionary 2008 English <-> French for Pocket PC from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Talking Dictionary 2008 English <-> German for Pocket PC from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Talking Dictionary 2008 English <-> Italian for Pocket PC from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Talking Dictionary 2008 English <-> Spanish for Pocket PC from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Dictionary English <-> Dutch for Smartphone from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Dictionary English <-> French for Smartphone from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Dictionary English <-> German for Smartphone from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Dictionary English <-> Russian for Smartphone from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Dictionary English <-> Turkish for Smartphone from Lingvosoft worth $49.95! - FREE Note2Self for Pocket PC and Smartphone from WebIS worth up to $19.90! - FREE Opera 8.60 for Pocket PC and Smartphone from Opera Software worth up to $48! - FREE Pocket Informant for Pocket PC and Smartphone from WebIS worth up to $59.90! - FREE Pocket Launcher for Pocket PC and Smartphone from Conduits worth $9.95! - FREE PTab for Pocket PC and Smartphone from z4soft worth up to $60! - FREE Resco Explorer for Pocket PC and Smartphone from Resco worth up to $49.90! - FREE Safemode for Pocket PC from monocube worth $12.95 - FREE SplashPhoto for Pocket PC and Smartphone from SplashData worth up to $59.90! - FREE Sprite Backup for Pocket PC and Smartphone from Sprite Software worth $29.95! - FREE Teksoft Glyphs UI for Pocket PC and Smartphone from Teksoft €9.95! - FREE Teksoft HeadsetRemote for Pocket PC and Smartphone from Teksoft €4.95! - FREE Traffic Jam for Pocket PC from eSoft Interactive worth $9.95! - FREE unlock (1 per year) from imei-check.co.uk - DISCOUNT of 10% at MoDaCo FairDeal - DISCOUNT of 10% at Semsons.com - FORUM - AD FREE SITE - FORUM - custom rank / title - FORUM - double competition entries - FORUM - double post attachment space - FORUM - no search flood control - FORUM - priority event registration - FORUM - triple PM space
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspensions / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

advent is not booting anymore

12 posts in this topic

Posted · Report post

hi,

my advent is not booting anymore. i see the backlight,

but there is no booting.

when connected to the pc, and adb running, it says device not

found.

i do not hear the connect sound when i have the cable connected between pc and advent vega.

how can i make sure the USB driver for windows are installed properly ?

my idea was to try to flash it again, and i think it seems PC is not finding advent vega because

the drivers (USB) are not installed accurate.

or is the advent vega completely "killed" ?

is there no reset button or method to reset the device ??

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hi,

my advent is not booting anymore. i see the backlight,

but there is no booting.

when connected to the pc, and adb running, it says device not

found.

i do not hear the connect sound when i have the cable connected between pc and advent vega.

how can i make sure the USB driver for windows are installed properly ?

my idea was to try to flash it again, and i think it seems PC is not finding advent vega because

the drivers (USB) are not installed accurate.

or is the advent vega completely "killed" ?

is there no reset button or method to reset the device ??

USB drivers loaded or not has nothing to do with your Vega booting. When you say no booting, what do you mean? Did you install clockworkmod?

Do you get the "Booting....." message but nothing after that? Please be precise.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi,

Try my post : http://android.modaco.com/content/advent-v...ock-on-booting/

I know you don't have the same issue but you will at least put your advent into the original rom. From there, you'll do whatever you want to after.

For the first step, see this post from Princeotter ( thx by the way) : http://android.modaco.com/index.php?showto...p;mode=threaded

Hope it'll help you

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

USB drivers loaded or not has nothing to do with your Vega booting. When you say no booting, what do you mean? Did you install clockworkmod?

Do you get the "Booting....." message but nothing after that? Please be precise.

when i switch on advent vega, i can see the backlight going on, but no booting message .

it just stays in the backlight on stage without booting.

i thought: maybe i can get it back by installing the flash again with a rom.

so i connected it with

pc where ADB is installed.

it seems, the drivers there (USB) are not accurate installed because

i do not get the RING when i switch on the advent and press the

combination back, power, back from switched off advent.

now i cannot boot the device, and i cannot connect the device with the pc because

it says: device not found (when i send commands to it via ADB.).

now my idea is that the USB drivers for connecting the device with the pc are not 100% installed on that device, and i need to install them first to get the RING when i connect device and pc.

THEN i maybe could flash the advent vega again so that it would boot.

i have no idea what "clockworkmod" is.

i had the customers rom r6 installed on that device.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Guten tag.

You wll have to flash the orginal Advent ROM again.

Put the Vega into recovery. If you see the backlight, it is too late and you must switch off the power (make sure you hold power for at least 8 seconds) and try again. You do not want the ADB drivers, you want the drivers from MyAdventVega

Flower56 gave the correct answer.

Grüß

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I had the same problem yesterday and it has definitely nothing to do with your usb drivers...also had a lit backlight and nothing further..no Ring ons usb plugged in or what ever...got me into a slight panic mode...

I just let the vega rest on the power main for about an hour and than tried to get in to recovery again...had to try several times, but there it was, that magic RING...Than i installed 1.08 vega en paul's pack R7 and worked like a charm again..

took me about 1,5 hour with waiting and a slightly higher hart rate than normal, but i succeeded...so be patient, let the battery load up fully enough and keep trying...

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Its all to do with the power connector. Before you try to get into recovery you need to disconnect the mains power (until the blue light goes off) then reconnect then do the button thing. I have found that if you do this you can get into recovery very consistently

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Its all to do with the power connector. Before you try to get into recovery you need to disconnect the mains power (until the blue light goes off) then reconnect then do the button thing. I have found that if you do this you can get into recovery very consistently

thank you all.

the problem seems to be that i cannot go with the advent into this recovery mode that is started by

pressing BACK, POWER (2 seconds), then my backlight goes ON and screen still without anything,

leaving power and later leaving BACK button.

but it makes no sound in the PC, and when i try to flash the software_imagev1.08 it says Device not found press any key. ADB says similar. so the device is not in the right MODE or whatever.

i thought the missing RING from windows had to do with the USB device driver not properly installed.

e.g. when i go into SYSTEM/hardware/device manager of the windows pc i see the Android phone entries with yellow "!" this means, "code10" device cannot be started.

when i delete these "!" from device manager, it is not changing anything.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

finally,... i was succesful installing APX nvidia USB stuff AND was able to put default IMAGE on the device.

i hope that i can continue installing latest rom from paul, r7 i think this is.

and all the other stuff i had installed.

very strange.

why did my advent vega not boot anymore... strange.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

No idea mine did exactly the same thing. Working fine, turned it off and then nothing...had to re-image...ah well.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

This.

Was also having problems getting into recovery. By pulling the power cord before every attempt, I can now do it first time every time.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hello! I have a similar problem with the Advent Vega. First, the touch was not working properly and then solved it difficult to calibrate the touch and did a reset all setting is recowery the menu, but since the display is lit, but the robot does not come forward. Not to USB cable, and I do not know how to bring up the menu recowery! Help!

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.