Sign in to follow this  
aerovolce

Does your GPS work?

Recommended Posts

Works like a charm: 82 seconds for a cold boot with XTRA downloaded and in a place where GPS signal is, to put it bluntly, pathetic.

Try updating your phone chip baseband to JJ1 via Octans, as you would whilst flashing WinMo, then cycle the phone chip by starting WinMo, switching to airplane mode, waiting a few minutes and finally turning everything back on.

Right now I'm using Navigon (waiting for the new Route66 with AR) and it works perfectly. Damn, why didn't I buy an Android device?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Works like a charm: 82 seconds for a cold boot with XTRA downloaded and in a place where GPS signal is, to put it bluntly, pathetic.

Try updating your phone chip baseband to JJ1 via Octans, as you would whilst flashing WinMo, then cycle the phone chip by starting WinMo, switching to airplane mode, waiting a few minutes and finally turning everything back on.

Right now I'm using Navigon (waiting for the new Route66 with AR) and it works perfectly. Damn, why didn't I buy an Android device?

on android i mean. i have it working on winmo

Share this post


Link to post
Share on other sites

It works, I tried today by going back to WM and use extra and navigation programe to fix gps as normal. Then I run android without reset. I have to set the clock in android then turn on a navigation program in android, it fixs GPS in a few seconds. But I don't know, how to use extra in android.

Edited by sam7128

Share this post


Link to post
Share on other sites
It works, I tried today by going back to WM and use extra and navigation programe to fix gps as normal. Then I run android without reset. I have to set the clock in android then turn on a navigation program in android, it fixs GPS in a few seconds. But I don't know, how to use extra in android.

ok, i'll try running gps under winmo first, report back when I can

Share this post


Link to post
Share on other sites

gps didn't work for me a long time, today, suddenly, i got a quick fix after less than a minute. and a didn't have a fix under winmo. funny :( didn't do something special.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The GPS chip is, if I recall correctly, integrated in the phone chip, and unless it has some sort of inner RAM WinMo shouldn't affect it. I tried getting a fix with a cold-booted, uninitialized GPS setup and Android fixed in five minutes under less than ideal coverate. WinMo did in ten and after two reinitialisations.

Enough said.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.