JudasLucifer

[GUIDE] How to change your bootanimation and splash image

129 posts in this topic

Hi,

I've tried to find a way to backup the original splash screen image, but haven't found a way to do it. As a workaround, I tried to look for the original, but that was a dead end also. I'm using a saunalahti gen2 phone, and would be happy to have the original around.. just in case.. you know why :)

Anyways, thanks for the guide, the only thing I had trouble with was when repacking a bootanimation.zip. There's no mention here that it shouldn't be compressed. I found a tip from another thread, don't remember where.. Using the following command with linux in the directory with all the files creates a working boot animation archive:

$ zip -r0 bootanimation part0 desc.txt

include partN if using more than one part.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Should WBAW method work with GEN2 (converted using TPT method)? I tried it and the phone got stuck with boot animation.

Edit: The problem was the boot animation, not the method itself.

Edited by Maigel
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, I love this thread because I since I have owned my evo wanted to change the splash screen and with this information and some other info I have got from other sites I know enough to be dangerous, but when I try to change my splash screen from terminal emulator I get stuck. No matter what image I try to use i get the same error.

# flash_image splash /sdcard/splash.bmp

failed with error: -1

can't find splash partition

Any help would be amazing I don't know how to fix this or find a way round.

Edited by ryno17
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey, I love this thread because I since I have owned my evo wanted to change the splash screen and with this information and some other info I have got from other sites I know enough to be dangerous, but when I try to change my splash screen from terminal emulator I get stuck. No matter what image I try to use i get the same error.

# flash_image splash /sdcard/splash.bmp

failed with error: -1

can't find splash partition

Any help would be amazing I don't know how to fix this or find a way round.

I thought using the manual method via fastboot would be the best way, that should be universal.

Give it a try!

NOTE: The image probably wont look right on your evo, what with the blades more interesting screen configuration.

But all you need it conformation that method works, and then you should be able to try some un-rotated images etc - which is what I needed when I was testing wbaws clockwork flash method.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I thought using the manual method via fastboot would be the best way, that should be universal.

Give it a try!

NOTE: The image probably wont look right on your evo, what with the blades more interesting screen configuration.

But all you need it conformation that method works, and then you should be able to try some un-rotated images etc - which is what I needed when I was testing wbaws clockwork flash method.

Thanks I did try and when I do I get an error

error: cannot load 'splash.img'

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for the help!

I ended up changing my hboot version to .76 and everything went flawlessly

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
thanks for the help!

I ended up changing my hboot version to .76 and everything went flawlessly

Glad to hear it!

I think most of this guide is actually universal to all android devices...

Except all the fiddly image optimizing type bits :mellow:

Must update the 1st post...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone care for the new design? What does everyone think?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Does anyone care for the new design? What does everyone think?

Nice! Very well done, but i think you need to add colour. :mellow: :o

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

what plugin is needed to view the first post ?

firefox doesn't seems to find it

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
what plugin is needed to view the first post ?

firefox doesn't seems to find it

I just embedded an HTML file...

Firefox should support it but I don't know what plugin it wants!

let me try Firefox...

EDIT: Works in firefox now - I changed the script.

Edited by Mushroom_Lord
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nice! Very well done, but i think you need to add colour. :mellow: :D

yes :D

I did specifically make the colour the same as modaco :o - But yes, more colour!

And I think the title text needs to be smaller...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
yes :D

I did specifically make the colour the same as modaco :o - But yes, more colour!

And I think the title text needs to be smaller...

yes more colors :mellow:

yes smaller

yes work in firefox linux now

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
yes more colors :mellow:

yes smaller

yes work in firefox linux now

Ok - Excellent!

Will set to work on it later - gotta go for now.

I would have used dreamweaver of something - but I'm trying to "learn" html, and so its better if I do it myself, dreamweaver would do it for me :o - also the code will be more concise and I'll actually understand it better :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Custom Splash logo and boot animation...

Zip attached, flash using CWR (Splash/Bootanimation previews attached)

SolidChips_splash.zip

post-842612-1305125233_thumb.jpg

post-842612-1305190726_thumb.jpg

Edited by solidchips
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Custom Splash logo and boot animation...

Zip attached, flash using CWR

Add previews and it will be done :unsure:

Animated gif for the bootanimation is preferable :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Previews added.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

does anyone have default splash and bootanimation?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.