PaulOBrien

11 Nov: SmartFlash stock baseband release: 1035.21_20110725 (V20l version)

Recommended Posts

heavyhms    0
Ok, without knowledge of what was changed I have flashed (Backup with CWM, flash, wipe cache and dalvik, Restore with CWM) successfully.

Looking forward.

Smartflash drivers are the same needed for install Clockwork and to root the device or are different set of drivers?

Share this post


Link to post
Share on other sites
aMpeX    0

Nandroid Backup => Flash baseband => Restore Nandroid Backup

works good so far on Stock V10b

GPS got better i believe

came from 20110218

Share this post


Link to post
Share on other sites
Smartflash drivers are the same needed for install Clockwork and to root the device or are different set of drivers?

The very same.

Share this post


Link to post
Share on other sites
PaulOBrien    1,448

It should be noted that the new baseband is also accompanied by a new RIL in the updated ROM (which is in MCR Fr12 also).

P

Share this post


Link to post
Share on other sites
aMpeX    0

So this is not applied when flashing the baseband with the Smartflash method?

Any way to only flash that RIL? I don't want to go full custom yet.

Cheers

aMpeX

Share this post


Link to post
Share on other sites
wapz    0
Nandroid Backup => Flash baseband => Restore Nandroid Backup

works good so far on Stock V10b

GPS got better i believe

came from 20110218

When you activate gps while moving, does it still seems to take a while even after locking to sattelites to show an accurate speed?

Share this post


Link to post
Share on other sites
aMpeX    0
When you activate gps while moving, does it still seems to take a while even after locking to sattelites to show an accurate speed?

Can't answer that, so far I've only been running in circles on my balcony :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
wapz    0
Can't answer that, so far I've only been running in circles on my balcony :)

lol - run! run! mine is flashing now.. 78%!

Share this post


Link to post
Share on other sites
magicmarkus    0

HI, i have an problem.

i can't flash with smartflasher. because smartflasher can't connect to rom.

I have installed the driver and so.

i use windows 7

Share this post


Link to post
Share on other sites
Batkoto    11
HI, i have an problem.

i can't flash with smartflasher. because smartflasher can't connect to rom.

I have installed the driver and so.

i use windows 7

Won't work properly on Windows 7

Share this post


Link to post
Share on other sites
poi2005    0
Won't work properly on Windows 7

Run the program with administrator (Right click -> Run as Administrator).

It works for me in my Windows 7 (64bit).

Run without administrator will give an error can't copy rom/files (can't remember the exact message)

Share this post


Link to post
Share on other sites
moonie17    1

Just flashed.... hope this improves the battery life :) havnt had any problems with signal so far!.... it did a full wipe for me, to get around it though just make a nandroid backup, flash the baseband, then nandroid restore :) works a treat!

Share this post


Link to post
Share on other sites
len.asdf    0

Hi there!

First of all, thanks for this baseband upgrade! However i have a few questions:

- The LG Drivers from this post are not the newest, is this version required or does it also works with newer versions?

- How long does the first startup take? Mine is currently on 7 minutes already... :)

- If you interrupt the first startup, can you brick your phone? If yes, can you restore it? (I have a nandroid backup that works perfectly)\

Thanks in advanced!

Len

Share this post


Link to post
Share on other sites
moonie17    1

7 minutes? that doesnt sound right :/ but it has just done a wipe so theoretically its a first boot, did you do an nandroid restore after flashing the baseband?

Share this post


Link to post
Share on other sites
len.asdf    0
7 minutes? that doesnt sound right :/ but it has just done a wipe so theoretically its a first boot, did you do an nandroid restore after flashing the baseband?

Well basically i coulnt get to the point to flash my baseband. But it was my mistake (i think). You have to start the smartflash tool, initiate, plug in your phone with volume down, start the smart flash tool again! After 3 tries it worked!

Flashing now, can't wait :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
len.asdf    0
Well basically i coulnt get to the point to flash my baseband. But it was my mistake (i think). You have to start the smartflash tool, initiate, plug in your phone with volume down, start the smart flash tool again! After 3 tries it worked!

Flashing now, can't wait :)

After flashing my baseband the LG logo just keep flashing on my screen... that can't be right :)

edit: Pressed power button and volume down and CWM loaded, so i gues it's ok now :)

Edited by len.asdf

Share this post


Link to post
Share on other sites
vanahaim    0

Almost whole day without reboots, but now are back.. Too bad the new baseband, it obviously does not solve.

Share this post


Link to post
Share on other sites
moonie17    1

Ah i see! i didnt have to start the smart flash tool again? it just filled up when of the COM ports when i plugged the phone in.... but when i changed to the ROM tab i had to reselect the COM port but that was all :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Higgsy    3

Flashed with no problem and it didn't wipe the internal sd.

my process from fr11

Backup internal sd to PC

Nandroid via CWM

Flash the smartflash package

Boot to cwm

Restore last nandroid

Flash FR12

Reboot

Share this post


Link to post
Share on other sites
magicmarkus    0

So I tested with the new LGdriver, but smartflash can't find the right com port from LG (windows 7 32bit)

I use compatible Mod Windows XP Sp2 and Administration. but don't work for me.

What can I do to flash the new Baseband on my P990.

Share this post


Link to post
Share on other sites
r3stless    0
So I tested with the new LGdriver, but smartflash can't find the right com port from LG (windows 7 32bit)

I use compatible Mod Windows XP Sp2 and Administration. but don't work for me.

What can I do to flash the new Baseband on my P990.

Press f8 on boot disable Driver Signature Check

Start smart Flash tool

Boot phone without Battery and power vol. down

Should work now

maybe you have to fill in 0 in #Channels

Worked for me!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mr.HTML    0

Installed the baseband, it went fine, but getting a boot-loop afterwards.

The LG logo shows for 1 sec, and then blinks ...

Have tried to do a restore using CWM, not helping.

What have i done wrong?

EDIT:

Shut down the phone.

But the battary in, and it works! :)

Edited by Mr.HTML

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.