• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

11 Nov r2: BackToEXT3 - for converting your device, er, back to EXT3

39 posts in this topic

Posted

One question here:

If I have a CWM backup of my stock ROM and I restore this, do I have automatically the Ext3 system again? Or do I have to use the revert tool anyway?

Thank you for your answer

achim

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I think i bricked my desire hd ;) this was the only script i found to revert back to ext3 and i was too happy finding it to see that this is the LG optimus forum.

good thing it's still in warranty and i have another phone.

Yeah that wasn't a good idea.

I've no idea what the partition layout of the DHD is, but I very, very much doubt it's the same as the O2X.

Whatever it has at /dev/block/mmcblk0p1 & /dev/block/mmcblk0p8 is now gone.

Guess it was something important.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thanks Paul - worked exactly as advertised, to enable me to go from FR18 to FR19 ;).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I had the restore problem, the way round it that worked for me was to flash the 3.2.0.0 recovery that's available on here, then copy your nandroid from the external SD, to the internal SD, preserving the path, (/clockworkmod/backup) then boot into recovery and restore. For some reason restoring from 3.0.2.8 doesn't always work. You also must revert your ext4 partition back to ext3 first using aforementioned zip, it will, however, delete all your internal SD contents so back it up first.

What I have done, is to download nvflash, and in the nvflash folder I have substituted the stock recovery.img for the cwm recovery.img, so when returning to stock to flash a nandroid, I flash this first, copy my "backed up" nandroid onto internal SD, then boot into cwm recovery, restore, and its done.

i have the same problem. had fr18b2 installed and have cwm 3.0.2.8.

i wiped and then i converted back to ext3 with attached zip from first post without any errors.

then i restored my nandroid backup of stock rom also without any error.

when i reboot it will stuck at lg logo.

any idea how i can get your version of cwm on my device without having a rom running on it?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

i have the same problem. had fr18b2 installed and have cwm 3.0.2.8.

i wiped and then i converted back to ext3 with attached zip from first post without any errors.

then i restored my nandroid backup of stock rom also without any error.

when i reboot it will stuck at lg logo.

any idea how i can get your version of cwm on my device without having a rom running on it?

Same here, still stuck at the LG logo with the blue bar even after the ext3 conversion....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Same here, still stuck at the LG logo with the blue bar even after the ext3 conversion....

do it like clevic wrote:

get cwm 3.2.0.0 (01.06) from: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1098001

and follow instructions to install

i had to put all files on the external sd card and it worked :)

before i upgraded to new cwm i installed fr18b2 back to have a running system. i guess you need to do that too to install cwm 3.2

Edited by ben1th
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Dude!!!!!!!!!!!! THANK YOU SO MUCH!!!!!! After hours of looking for an answer, finally foun it here. I installed CM7 everything was great but I had no data connection and tried everything to restore it (with no succes I shall say), so I decided to go back to stock and I found the lg logo issue. It was just matter of using your file and that was it...... I can't thank you enough.

PS

I registered to this forum just to thank you (LOL).

Sorry for my english.

Greetings from Colombia.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Updated to include cache partition.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Probably better to do this here: BackToExt3 doesn't work for me anymore. It used to work, and I've used it to great success before. But it doesn't convert the partitions anymore, not even the updated script you just posted. I've ran both multiple times and the phone still bootloops on me. What's going wrong?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Updated to include cache partition.

P

Hold on.. Does this mean that reverting from a ext4 ROM (like thanatos 4.1) to v20l deod-root, wasnt done correctly until today?? I just spent 1,5h doing that with r1, do i need to repeat process using r2? Please let me know

Thanx

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi Paul. There seems to be a problem with filesonic at the moment. A mirror perhaps? Thanks.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi Paul. There seems to be a problem with filesonic at the moment. A mirror perhaps? Thanks.

Working now.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Link fixed.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi Paul,

the link is not working any more. Neither for free users nor for MoDaCo Ad Free account user. Could you please fix it?

Thanks in advance

RudiTB

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.