• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

ZTE V9/Light 2.2 Update now available..

292 posts in this topic

Posted · Report post

Hi,

Just updated to 2.2 a V9 from Vodafone PT.

Regards.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

With which instructions?

Edited by Lassito
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Following the doc and Sebastian404 instructions.

Also, I had to install drivers from the Blade thread.

Edited by kitch
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

the instructions on the first side of the thread or the instuctions for gen2?

is the doc in the file i have to download?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

The doc is in one of the files from the beggining of the thread.

You can follow the description in post #9.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sorry again but someone please post the supported languages in the 2.2 update?

And is it possible to change the apn settings for the 3G connection? (cabken says that he can't change the settings)

Thanks again.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Sorry again but someone please post the supported languages in the 2.2 update?

And is it possible to change the apn settings for the 3G connection? (cabken says that he can't change the settings)

Thanks again.

I updated my Light. There are about 100 languages in menu. What language you are looking for? I can check if it is in there.

There is also possibility to create new profile for 3g, I did not test it but i see it is there.

Edited by JaniP
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

i bought Zte V9 from the optus australia i try to get in FTM mode by hold da - and press turn on but i hang on android robot screen How can i get in FTM mode Thank you for help me Fix da problem

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I updated my Light. There are about 100 languages in menu. What language you are looking for? I can check if it is in there.

There is also possibility to create new profile for 3g, I did not test it but i see it is there.

Thank you. Very good news. I am interested in Greek.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

i bought Zte V9 from the optus australia i try to get in FTM mode by hold da - and press turn on but i hang on android robot screen How can i get in FTM mode Thank you for help me Fix da problem

read the instructions on the first page again.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

i need some help - i tried to apply the APP2SD scripts from XDA meant for the 2.1 rom but unfortunately it screwed up. Force closes as soon as it boots into Android. Unfortunately i can't get it to connect to ADB either so I can't reboot into recovery. I installed the latest recovery from this thread and I can boot into it holding down Vol - and pressing power but I can't scroll thru the menus (up and down dont work - only power -> select works). And since the new clockwork recovery seems to have hijacked the stock FTM mode I can't boot into FTM to reflash :)

Any ideas?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

i need some help - i tried to apply the APP2SD scripts from XDA meant for the 2.1 rom but unfortunately it screwed up. Force closes as soon as it boots into Android. Unfortunately i can't get it to connect to ADB either so I can't reboot into recovery. I installed the latest recovery from this thread and I can boot into it holding down Vol - and pressing power but I can't scroll thru the menus (up and down dont work - only power -> select works). And since the new clockwork recovery seems to have hijacked the stock FTM mode I can't boot into FTM to reflash :)

Any ideas?

phew - i think i've got it fixed.

Note to all: Once you install the Clockwork Recovery it replaces the stock 'FTM' screen with the Clockwork Recovery menu. You can still boot into 'FTM' by holding down the Volume - (vol down) key but it will appear as the Clockwork Recovery screen without the ability to scroll up and down through the items. You can then use the ZTE flash tool to reflash your device.

I was panicking for sec but now it seems to be good.

Just need to work out why my camera doesn't work. Perhaps slightly different hardware specs across the V9?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Just need to work out why my camera doesn't work. Perhaps slightly different hardware specs across the V9?

you have an optus v9, yes? mine works perfectly, so you shouldn't have a problem. you could try running the update again, or now you have cwm, install sebastians rom.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

you have an optus v9, yes? mine works perfectly, so you shouldn't have a problem. you could try running the update again, or now you have cwm, install sebastians rom.

yep i have an optus v9 - probably one of the devices from the earliest batch of stock released in australia as I bought it soon after it came out.

Have tried reflashing the firmware and also the rom from sebastian but still no luck on the camera. Not a big deal as i never use the camera but might use it in the future so would be nice to get it fixed.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Thank you. Very good news. I am interested in Greek.

Is this what you are looking for: Ελληνική? If yes, it is there.

Edited by JaniP
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Is this what you are looking for: Ελληνική? If yes, it is there.

That' it. Thank you very much. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

some body plz tell me how to get in the FTM mode becoz i try every way to get in but i can"t help me plz i need 2.2 Plz Thank you

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

some body plz tell me how to get in the FTM mode becoz i try every way to get in but i can"t help me plz i need 2.2 Plz Thank you

Power off your device (take battery off if you want to be sure)

Hold down "vol +" and then press "power on".

Keep those buttons until you see FTM. It takes maybe 10 to 30 second.

I have one here in Finland, I have "Vol -" and "power on".

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thread and I can boot into it holding down Vol - and pressing power but I can't scroll thru the menus (up and down dont work - only power -> select works). And since the new clockwork recovery seems to have hijacked the stock FTM mode I can't boot into FTM to reflash :)

From the sounds of it, that is still FTM mode... odd tho that my device works fine when I boot it that way... They must of done something with the kernel to screw with it... without the source its hard to work out what, I'll try and look into it tho.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Rang zte aust today spoke to the service/tech manager about there veiws on rooting. . He said no for warranty but there was no hard line so it could be decided depending on the problem.. . Interesting. . we spoke about the optus my tab and he had the 2.2 update on his which he was testing.he said that it was going to be released for the my tab soon but couldnt say when.surprised me when i rang how easy it was to get someone inteligent and helpful.the girl on the desk put me straight thru.excellent work Zte. So to anyone scared of bricking/warranty issues 2.2 mightnt be too far away.but i will be flashing as soon as mine is returned.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

crap - need some help. Tried to flash the old Optus 2.1 ROM (via recovery) back onto my Optus MyTab V9 after having 2.2 installed. Now it won't boot and is stuck on the ZTE logo screen. Can't seem to boot into FTM or Recovery either :)

Any ideas?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ummm... I think the touch screen is worse. It has less sensitivity to touch. For me the difference is quite large. The version 2.2 is worse in this regard. Scroll is worse than before. It goes crazy or does not move.

How can I return to the original version ? How to return to the official zte android 2.1.?

Now using version 2 of android 2.2

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ummm... I think the touch screen is worse. It has less sensitivity to touch. For me the difference is quite large. The version 2.2 is worse in this regard. Scroll is worse than before. It goes crazy or does not move.

How can I return to the original version ? How to return to the official zte android 2.1.?

Now using version 2 of android 2.2

Hi pixies_name! You have to re-calibrate your screen in the settings... It worked for me!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Spent a lot of time updating yesterday.

Just to point that when updating from a stock rom then you must follow the instructions in the word to enter FTM mode to do the upgrade and i want to confirm that to NO flash installation is possible due to the v6 processor.

I have the same feeling with pixies_name that the screen has lost some responsiveness. Specifically the top notification bar opens (drops down) with difficulty.

I have experienced also some random reboots when the device goes to power saving mode. Anyone else with this problem?

Another problem and I want your help is that compared to my stock V9 the fonts and the icons are very small. They have changed something or the Light version of V9 had from stock small fonts?

Is there a way to change that? I have used the LCDDencity application but I don't get the old result. (The icons get larger but the fonts get very large)

To show you what happened check the following screenshot from the stock V9 with 2.1.

post-396005-1303201632_thumb.jpg

When I install the Go Weather widget in the 2.2 rom the size is much smaller. You can compare it with your V9. I will try later tonight to post the same screen from my 2.2 . Here is the 2.2 screenshot. A lot smaller don't you think? :)))

post-396005-1303206989_thumb.jpg

I have also tried Sebastian's Rom. Thank you for your work . I am only missing the greek keyboard support (Can I install the touchpal apks from my stock rom backup?) and there seems to have a problem with APN's.

With APN Backup and Restore, I have backed- up the APN's and I have restored them successfully in the 2.2 upgrade. But I cannot do the same with Sebastian's Rom. The app displays that all APN are restored, but the list in settings is empty.

Edited by yuden
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Can any one tells me that if this update comes with tethering built in?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.