Sign in to follow this  
Followers 0
haymant

Market/Gtalk does not work (Froyo)

7 posts in this topic

Just installed Froyo to my i8000, and met some issues:

1. the camera takes blanket black pictures sometimes

2. market does not work

after click install button of any app, it report unsuccessful download after about 10 seconds "starting download"

3. the gtalk stuck at "singing in" screen forever

I am using the google account associated with the phone (I can see it at market.android.com)

Anybody know the reason and solution, appreciate.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just installed Froyo to my i8000, and met some issues:

1. the camera takes blanket black pictures sometimes

2. market does not work

after click install button of any app, it report unsuccessful download after about 10 seconds "starting download"

3. the gtalk stuck at "singing in" screen forever

I am using the google account associated with the phone (I can see it at market.android.com)

Anybody know the reason and solution, appreciate.

If it's starting download, so maybe You don't have access to port 5228? Because normally market works on standard port (800 or 443) and download is on non-standard (5228).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
If it's starting download, so maybe You don't have access to port 5228? Because normally market works on standard port (800 or 443) and download is on non-standard (5228).

I just found an answer similar with yours: http://forum.xda-developers.com/archive/in...p/t-612929.html

My office wifi blocks everything except for 80, so, maybe I will try at home wifi later.

But is it related to the gtalk issue? I can login desktop gtalk

Thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
If it's starting download, so maybe You don't have access to port 5228? Because normally market works on standard port (800 or 443) and download is on non-standard (5228).

I tried market on galaxy tablet with the same wifi network, it works.

So, it is not the problem of port.

regards

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I tried market on galaxy tablet with the same wifi network, it works.

So, it is not the problem of port.

regards

FYI: I found logs at GTalk Service Monitor:

JID: XXXXXXX

Device ID: XXXXXXX

Session: Open

Connected: false

Connection state: RECONNECTION_SCHEDULED

connect error: UNKNOWN HOST

Presence: UNAVAILABLE

Intended presence: AVAILABLE(x)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guess the only way to make the Google thing works is to sign-in using 3G connection on first boot, as it works for me.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I guess the only way to make the Google thing works is to sign-in using 3G connection on first boot, as it works for me.

You are correct, I subscribed a plan for it and it works now.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.