commander_keen

incorrect UserAgent sniffing?

1 post in this topic

Hey there,

I just had a hard time to log in to this site after a registration without any problems due to the fact that a login would take me to exactly the same site as if I were not logged in. (see the header, it even thinks I'm in "Windows" not in the Android section o_0)

modaco1.th.png

After trying other Browsers I noticed that this seems to be a issue with my (mozilla gecko-based) Seamonkey, so I tried to spoof the UserAgent of Firefox and *tada* I was logged in instantly (notice: I didn't even have to login again, I already was logged in!):

modaco2.th.png

My original UserAgent is as follows: Build identifier: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; de; rv:1.9.1.18) Gecko/20110320 Lightning/1.0b1 Mnenhy/0.8.0pre15 SeaMonkey/2.0.13

While spoofing Firefox was like this: Build identifier: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; de; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5

I can even switch between those two and will be presented logged-in/logged-out pages instantly depending on the UA.

It seems that there is some UA-sniffing or similar happening which obviously fails. I'd like to recommend to sniff for GECKO instead of FIREFOX if UserAgent-sniffing is done here / needed. (see http://geckoisgecko.org )

If this issue is based on another incidence, feel free to clarify.

kind regards

Edited by commander_keen
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.