• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

GPS issue - fr15

47 posts in this topic

Posted · Report post

i flashed to fr15 a couple weeks ago, love it! its very fast! (thank you paul again!)

but i went out of town yesterday and needed gps, it kept telling me 'Your current location is temporarily unavailable' ( i've tried 20times atleast)

when i finally got back in town this morning, tried gps again, it still tells me 'Your current location is temporarily unavailable'

its not the location or the signal, because my friend has an iphone and he was using google maps right beside me, working perfectly well.

and i know the GPS on my phone was working when i was on fr13

can anyone help me plss!!

ps. my location is in canada!

thanks!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I had the same issue in FR15 and wiping dalvik cache seems to have fixed it. Google Maps was still acting up a little, though. With stock ROM I can confirm the issue is not present, so there must be something broken somewhere.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I experienced the same thing yesterday...

I need to stand still for around 5-10mins to get the GPS fixed its position.....

There's no buildings or hills around me... an open ground and a sunny day without clouds at all.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mine seems to be broken too in FR15, FasterFix didn't make a difference

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mine seems to be broken too in FR15, FasterFix didn't make a difference

I can conform this too. GPS worked excellent in FR10, FR11 and FR12. Since FR15, it doesn't (test at the same location).

It would be great if Paul could comment, since something must have changed between FR12/FR13 and FR15 and it would be great to know how to revert it ourself (if possible) or at least to know that there is a fix on the way.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

This is strange - I'm not sure if I solved it myself using LG's hiddenmenu and changing some configs around or if indeed it seems to work better now. Could anyone else test this again who had problems initially and is on FR15?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

This is strange - I'm not sure if I solved it myself using LG's hiddenmenu and changing some configs around or if indeed it seems to work better now. Could anyone else test this again who had problems initially and is on FR15?

If you could be a little more specific about the "changing some configs around"... :unsure:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

If you could be a little more specific about the "changing some configs around"... :unsure:

Of course, sorry - just wanted to make sure I retract what I did correctly so that the settings I have fiddled around to make it work actually do work and not cause any other problems.

What made me fiddle around with some of the options were this link that was posted in the FR15 kitchen topic, about the expired SSL certificate of supl.google.com:

http://www.google.com/support/forum/p/maps...9ae5d&hl=en

To get it to work as flawless as before upgrading to FR15, I have made the following adjustments that seem to work well:

1. Go into the LG hidden menu

2. Go into GPS Test

3. Go into System Settings

4. MOLR Protocol (is set to User-Plane)

5. SULP Setting -> SLP Server Setting, I created a new one for the nokia servers (slp address: supl.nokia.com, port: 7275, no cert and no TLS setting)

6. SLP Auto Provision is activated

I'm in Switzerland and with this settings (supl.nokia.com), the GPS fix is relatively quick and works consistently within about 10 seconds of starting Google-Maps.

Still not sure if this is indeed FR15 related or if the problem is purely SSL Certificate related. If it is SSL Certificate related wouldn't the problem be much more widespread and wouldn't google already have updated the certificate by now?

Anyway, hope the above works at least as a temporary workaround.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

1. Go into the LG hidden menu

2. Go into GPS Test

3. Go into System Settings

4. MOLR Protocol (is set to User-Plane)

5. SULP Setting -> SLP Server Setting, I created a new one for the nokia servers (slp address: supl.nokia.com, port: 7275, no cert and no TLS setting)

6. SLP Auto Provision is activated

Woah.. that works like a charm. :unsure: Many thanks!

Just to be on the safe side, I edited the gps.conf as well and exchanged the Google server with the Nokia one, port 7275.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

conceptics that worked perfectly! thank u

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Many thanks to conceptics !!!!! This tweak was the only one, that works perfectly with my LG. Ive tested many other things (Fasterfix,modify gps.conf etc.) but this tweak runs top!!

Ive just wait min. 1 min. for a fix, sometimes longer and only 3-4 Sats are locked. With your tweak, i got a Fix after max. 15sec. with min 6 Sats.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cheers, this fix works a treat. At last proper working gps. Thanks.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

how go into the hidden menu?

edit: found

Example using LauncherPro (others will use a similar method):

Long press on home screen

Select Shortcuts

Select Activities

Scroll down to and expand com.lge.hiddenmenu

Select HiddenMenu (first entry)

Enter Shortcut name

Click on shortcut to launch

Edited by qhyqhy
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

how go into the hidden menu?

edit: found

Example using LauncherPro (others will use a similar method):

Long press on home screen

Select Shortcuts

Select Activities

Scroll down to and expand com.lge.hiddenmenu

Select HiddenMenu (first entry)

Enter Shortcut name

Click on shortcut to launch

...or type in dialer :

1809#*990# (hidden menu)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

...or type in dialer :

1809#*990# (hidden menu)

drag ur finger from the place between back and search key

move up into the touch screen will launch the hidden menu.

no shortcut needed.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Of course, sorry - just wanted to make sure I retract what I did correctly so that the settings I have fiddled around to make it work actually do work and not cause any other problems.

What made me fiddle around with some of the options were this link that was posted in the FR15 kitchen topic, about the expired SSL certificate of supl.google.com:

http://www.google.com/support/forum/p/maps...9ae5d&hl=en

To get it to work as flawless as before upgrading to FR15, I have made the following adjustments that seem to work well:

1. Go into the LG hidden menu

2. Go into GPS Test

3. Go into System Settings

4. MOLR Protocol (is set to User-Plane)

5. SULP Setting -> SLP Server Setting, I created a new one for the nokia servers (slp address: supl.nokia.com, port: 7275, no cert and no TLS setting)

6. SLP Auto Provision is activated

I'm in Switzerland and with this settings (supl.nokia.com), the GPS fix is relatively quick and works consistently within about 10 seconds of starting Google-Maps.

Still not sure if this is indeed FR15 related or if the problem is purely SSL Certificate related. If it is SSL Certificate related wouldn't the problem be much more widespread and wouldn't google already have updated the certificate by now?

Anyway, hope the above works at least as a temporary workaround.

how should my nokia server setting be if i am in canada?

thanks!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

...or type in dialer :

1809#*990# (hidden menu)

not working. I have to phone?

when I phone to this number: IHM problem.... Only ma method work on my phone

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

how should my nokia server setting be if i am in canada?

thanks!

Just use the same settings. There isn't any setting in the GPS HiddenMenu that is based on which country you're in.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Of course, sorry - just wanted to make sure I retract what I did correctly so that the settings I have fiddled around to make it work actually do work and not cause any other problems.

What made me fiddle around with some of the options were this link that was posted in the FR15 kitchen topic, about the expired SSL certificate of supl.google.com:

http://www.google.com/support/forum/p/maps...9ae5d&hl=en

To get it to work as flawless as before upgrading to FR15, I have made the following adjustments that seem to work well:

1. Go into the LG hidden menu

2. Go into GPS Test

3. Go into System Settings

4. MOLR Protocol (is set to User-Plane)

5. SULP Setting -> SLP Server Setting, I created a new one for the nokia servers (slp address: supl.nokia.com, port: 7275, no cert and no TLS setting)

6. SLP Auto Provision is activated

I'm in Switzerland and with this settings (supl.nokia.com), the GPS fix is relatively quick and works consistently within about 10 seconds of starting Google-Maps.

Still not sure if this is indeed FR15 related or if the problem is purely SSL Certificate related. If it is SSL Certificate related wouldn't the problem be much more widespread and wouldn't google already have updated the certificate by now?

Anyway, hope the above works at least as a temporary workaround.

Wow! thank you so much! my gps was perfect in rom stock and fr12, but since fr 15 it doesn't work. No matter if i changed the gps.conf to a server in FR. But now with nokia's server it's ok, and i get a fix in less then 10s from the windows. And accuracy is ok too.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Paul, is it possible to use the Nokia SUPL server as default in future ROMs?

A few ROMs back you added the /system/etc/gps.conf... but that file is obsolete if a working SUPL server is set in the HiddenMenu.

Edited by Boergen
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

im still having the same problem! even with the nokia setting!

how do u change gps.conf??

help

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

I just deleted it in my FR16 using SuperManager's File Explorer. Like posted before... it's not needed, which is probably why LG didn't include it in the first place.

Edited by Boergen
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I've changed it to Nokia's SUPL and the pool NNTP for Fr16 Beta 1.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Seems like the Nokia SUPL is removed in Fr18 and google is again default? I just can't get a GPS lock with the google supl, but immediately after adding the nokia supl and taking it into use, I get a lock in a matter of seconds.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Seems like the Nokia SUPL is removed in Fr18 and google is again default? I just can't get a GPS lock with the google supl, but immediately after adding the nokia supl and taking it into use, I get a lock in a matter of seconds.

for me the nokia settings in hidden menu kept stored, gps was working after flashing fr18 flawless ...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.