MoDaCo is undergoing planned maintenance. Site functionality may be reduced - follow @modaco or @paulobrien on Twitter for updates.

  • Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such software
      Nintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)


      CUSTOM ROMS

      You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not be hosted directly in topic via the MoDaCo attachment system
      ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)
      ROMs must give full credit to the original author
      This decision has been taken in light of the huge amount of interest in this area of device customisation within the community, and member feedback! Please note that custom ROM discussion should be kept in specific device sub-areas, (e.g. Kaiser.MoDaCo.com for Kaiser based devices). ISSUES If you have any issues with this policy, please contact me directly via PM. P
    • Support MoDaCo by signing up to a MoDaCo Silver or Gold membership

      To sign up to an annual MoDaCo Silver subscription which will eliminate all ads from the site (as well as giving you access to the MoDaCo Online Kitchens for Android) for only £9.99 using PayPal, Credit or Debit Card, ensure you are logged in to the site, and then click the link below, which will take you directly to the subscription store! You can also sign up to an annual MoDaCo Gold subscription for £29.99, which adds the benefits listed below! PURCHASE A MODACO SUBSCRIPTION - FREE Titanium Backup Mobile for Android worth $5.99! - FREE 1 year PrivateInternetAccess.com worth $39.95! - FREE 1 year LastPass Premium worth $12! - FREE CalcConvert for Pocket PC from Binaryfish worth $17.95! - FREE Calendar Bar for Pocket PC from OmegaOne worth $9.99! - FREE CamerAware for Pocket PC and Smartphone from MoDaCo worth £19.99 / $30! - FREE Chronos for Pocket PC from ActiveKitten worth $14.95! - FREE CodeWallet Pro for Smartphone and Pocket PC from DeveloperOne worth up to $24.95! - FREE Concentrix for Pocket PC from eSoft Interactive worth $9.95! - FREE FlexMail for Pocket PC and Smartphone from WebIS worth up to $59.90! - FREE FTouchSL for Pocket PC from Vekoff s.r.o. worth 10 euro / $12.50! - FREE Jewel Challenge for Pocket PC from eSoft Interactive worth $9.95! - FREE John Cody's Alerts Pro for Smartphone from Omnisoft worth $14.95! - FREE LingvoSoft Talking Dictionary 2008 English <-> Dutch for Pocket PC from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Talking Dictionary 2008 English <-> French for Pocket PC from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Talking Dictionary 2008 English <-> German for Pocket PC from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Talking Dictionary 2008 English <-> Italian for Pocket PC from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Talking Dictionary 2008 English <-> Spanish for Pocket PC from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Dictionary English <-> Dutch for Smartphone from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Dictionary English <-> French for Smartphone from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Dictionary English <-> German for Smartphone from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Dictionary English <-> Russian for Smartphone from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Dictionary English <-> Turkish for Smartphone from Lingvosoft worth $49.95! - FREE Note2Self for Pocket PC and Smartphone from WebIS worth up to $19.90! - FREE Opera 8.60 for Pocket PC and Smartphone from Opera Software worth up to $48! - FREE Pocket Informant for Pocket PC and Smartphone from WebIS worth up to $59.90! - FREE Pocket Launcher for Pocket PC and Smartphone from Conduits worth $9.95! - FREE PTab for Pocket PC and Smartphone from z4soft worth up to $60! - FREE Resco Explorer for Pocket PC and Smartphone from Resco worth up to $49.90! - FREE Safemode for Pocket PC from monocube worth $12.95 - FREE SplashPhoto for Pocket PC and Smartphone from SplashData worth up to $59.90! - FREE Sprite Backup for Pocket PC and Smartphone from Sprite Software worth $29.95! - FREE Teksoft Glyphs UI for Pocket PC and Smartphone from Teksoft €9.95! - FREE Teksoft HeadsetRemote for Pocket PC and Smartphone from Teksoft €4.95! - FREE Traffic Jam for Pocket PC from eSoft Interactive worth $9.95! - FREE unlock (1 per year) from imei-check.co.uk - DISCOUNT of 10% at MoDaCo FairDeal - DISCOUNT of 10% at Semsons.com - FORUM - AD FREE SITE - FORUM - custom rank / title - FORUM - double competition entries - FORUM - double post attachment space - FORUM - no search flood control - FORUM - priority event registration - FORUM - triple PM space
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspensions / ban.

ZTE Blade Semi-Bricked or Bricked PLZ HELP!!!

42 posts in this topic

Posted · Report post

I have a ZTE Blade gen2, I put inside the clockwork recovery 3.0.2.8 gen2 and the cynogenmod7.0.3 and it was working fine. I Work for ZTE and they put me the firmware (Windows) of china unicom and block the 3g band 900MHz, so I tried to get it back to the normal firmware using this http://android.modaco.com/content/zte-blad...ded-gen2-blade/ exactly the wbaw’s Gen2 v5. I put back the original recovery image, and the i got to the FTM menu and run this windows firmware update. Exactly at 98% its gives a message saying RESET in red and the phone wont start it gets into this boot loop where the green android just moves to the left and then reboots. The phone wont get into recovery only gets into fastboot and ihave tried to reflash the orignal recovery the clockwork even TPT this one http://android.modaco.com/content/zte-blad...n2-tpt-upgrade/ CM 7.0.3 TPT is here........... and nothing the same boot loop. Also i have made a nandropid backup from one the partners phone and i have flashed the file into the phone with fastboot and nothing works......... I'm out of ideas, PLZ HELP ME!!!! I Just Need to get this phone working. Thx in ADVANCE

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I have a ZTE Blade gen2, I put inside the clockwork recovery 3.0.2.8 gen2 and the cynogenmod7.0.3 and it was working fine. I Work for ZTE and they put me the firmware (Windows) of china unicom and block the 3g band 900MHz, so I tried to get it back to the normal firmware using this http://android.modaco.com/content/zte-blad...ded-gen2-blade/ exactly the wbaw’s Gen2 v5. I put back the original recovery image, and the i got to the FTM menu and run this windows firmware update. Exactly at 98% its gives a message saying RESET in red and the phone wont start it gets into this boot loop where the green android just moves to the left and then reboots. The phone wont get into recovery only gets into fastboot and ihave tried to reflash the orignal recovery the clockwork even TPT this one http://android.modaco.com/content/zte-blad...n2-tpt-upgrade/ CM 7.0.3 TPT is here........... and nothing the same boot loop. Also i have made a nandropid backup from one the partners phone and i have flashed the file into the phone with fastboot and nothing works......... I'm out of ideas, PLZ HELP ME!!!! I Just Need to get this phone working. Thx in ADVANCE

Flash the Unicom FW update, as the Chinese Unicom Blade is not the same as the usual European one. You shouldn't have flashed wbaw's TPT!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Flash the Unicom FW update, as the Chinese Unicom Blade is not the same as the usual European one. You shouldn't have flashed wbaw's TPT!

How can I Flash the Unicom FW update if I can't get into the FTM or recovery or DFU, I can only get into the fastboot mode.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

remove the battery and connect the usb cable

if you can get into fastboot have you tried flashing stock recovery using fastboot?

and you may have better luck with the v4

Edited by hecatae
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

remove the battery and connect the usb cable

if you can get into fastboot have you tried flashing stock recovery using fastboot?

and you may have better luck with the v4

Yes, i've got into the fastboot and i've flash the stock recovery image but i cant get into the recovery (FTM) switching on my phone holding the voldown it just go to the bootloop

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

you will need a gen2 stock recovery.img, fonix232 has asked if you can join us on irc to resolve this quickly

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

you will need a gen2 stock recovery.img, fonix232 has asked if you can join us on irc to resolve this quickly

Yeap i Just joined in¿, Im in the channel

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

This is SOLVED, I just needed the original file from China Unicom that wbaw gave me and with Cm 7 TPT got it back running, I loose my IMEI and i got it back with this thread http://android.modaco.com/content/zte-blad...-also-the-imei/

the TPT is here http://android.modaco.com/content/zte-blad...n2-tpt-upgrade/ (YOU NEED TO REPLACE amss.mbn, amsshd.mbn, appsboot.mbn, appsboothd.mbn and the partition_zte.mbn=

for replacing this files you need the application from fonix232 to dismantle this image.bin http://android.modaco.com/content/zte-blad...ate-5-may-2011/ an get the files in question

For the rest I'm really thankfull for the help that fonix232, wbaw and hecatae gave me.

Please donate to them they are the best.

Join them into the IRC Channel, Freenode , #zteblade

Best regards

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hi nzkiller, I'm glad you have fixed up your blade - sorry I didn't reply in time to help. I'm a little bit confused as to what you ended up doing - I want to be able to warn others in case they encounter the same problem. Did you end up making a modified version of wbaw's gen1 to Gen2 TPT by replacing some files with files from the China Unicom image.bin?

Does that mean that all of the Blade firmwares on this forum (apart from the China Unicom image.bin) are incompatible with Chinese Blades? Is it possible that something went wrong in the update process, purely out of bad luck?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

the hardware spec of blade sold in china are not the same at all.

not only with a smaller 256 system ram , but also the different radio.

the 3G connection is different from all around the world.

(they call it CDMA2000)

I believe ur upgrade program is fine for all the others except for the Chinese Blade.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

the hardware spec of blade sold in china are not the same at all.

not only with a smaller 256 system ram , but also the different radio.

the 3G connection is different from all around the world.

(they call it CDMA2000)

I believe ur upgrade program is fine for all the others except for the Chinese Blade.

Oh I see. Yes, if chinese ones use CDMA then that would make them quite incompatible - but I got the impression that the China Unicom network was gsm?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Oh I see. Yes, if chinese ones use CDMA then that would make them quite incompatible - but I got the impression that the China Unicom network was gsm?

yes, china unicom is GSM but they use 2100Mhz instead of 900Mhz or 800Mhz or 850Mhz.

What i did with the help pf fonix232 and wbaw.

With the windows flash I enabled TPT so I was able to do the TPT from CM 7 that comes ready with all the files......... but to get it restore wbaw gave the idea to replace the files that i got from the image.bin (I extracted them with the fonix232 tool) and then the phone boots into the cm7. Remember mine is the chinese version so the ram is 256MB and the partitions are different. Plz be advised and be very careful...... wbaw told me that he is going to warn you or something about a file, I really dont remember... you better talk to him...

If you want i can describe you what i did step by step and also i got my IMEI screwed up so I modified the channel1.nvm with the help of heticae and the tools of the thread. and after that I lost my signal too...... so i reflashed with TPT the amss.mbn and the amsshd.mbn files of the original stock rom or the orange, to be exact the european version of the files (idea of wbaw) and then i got the signal and 3g back on.

It was a loooooooong!!!! day but thanks to this guys the phone is now working like a charm.......

PM if you need anything

Edited by nzkller
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yes, china unicom is GSM but they use 2100Mhz instead of 900Mhz or 800Mhz or 850Mhz.

What i did with the help pf fonix232 and wbaw.

With the windows flash I enabled TPT so I was able to do the TPT from CM 7 that comes ready with all the files......... but to get it restore wbaw gave the idea to replace the files that i got from the image.bin (I extracted them with the fonix232 tool) and then the phone boots into the cm7. Remember mine is the chinese version so the ram is 256MB and the partitions are different. Plz be advised and be very careful...... wbaw told me that he is going to warn you or something about a file, I really dont remember... you better talk to him...

If you want i can describe you what i did step by step and also i got my IMEI screwed up so I modified the channel1.nvm with the help of heticae and the tools of the thread. and after that I lost my signal too...... so i reflashed with TPT the amss.mbn and the amsshd.mbn files of the original stock rom or the orange, to be exact the european version of the files (idea of wbaw) and then i got the signal and 3g back on.

It was a loooooooong!!!! day but thanks to this guys the phone is now working like a charm.......

PM if you need anything

congrats on fixing :P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

congrats on fixing :P

Thx Man was a hard thing for me at least xD

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi,

i think i have same exact problem, at least my upload resetted at 98% ending in looping boot.

But i have a ZTE-U V880, once flashed original Unicom tpt (from P020110505570587791564.zip) phone come back again, but with gsm disabled

Is there around an original ZTE-U V880 image.bin?

thx

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Hi,

i think i have same exact problem, at least my upload resetted at 98% ending in looping boot.

But i have a ZTE-U V880, once flashed original Unicom tpt (from P020110505570587791564.zip) phone come back again, but with gsm disabled

Is there around an original ZTE-U V880 image.bin?

thx

Here is the China Unicom image.bin, but you probably cant flash it via TPT for your current firmware. Which guide did you follow, where is your blade from, and which firmware did you flash?

Edited by hedgepigdaniel
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Just need the appsboot.mbn appsboothd.mbn & partition_zte.mbn from the Chinese image.bin. The European appsboot.mbn is incompatible with Chinese phones, makes them boot loop.

nzkller also had another problem, he used your guide, hedgepigdaniel, to flash my partition layout (including gen1 oesmsbl & partition.mbn) & corrupted his IMEI in the process. andresdroid, that might be what's causing your no gsm problem, look for the threads from burstlam about restoring your imei if that is the problem.

Edited by wbaw
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Just need the appsboot.mbn appsboothd.mbn & partition_zte.mbn from the Chinese image.bin. The European appsboot.mbn is incompatible with Chinese phones, makes them boot loop.

nzkller also had another problem, he used your guide, hedgepigdaniel, to flash my partition layout (including gen1 oesmsbl & partition.mbn) & corrupted his IMEI in the process. andresdroid, that might be what's causing your no gsm problem, look for the threads from burstlam about restoring your imei if that is the problem.

Sound good. If you still have the file channel1.nvm (which contains your IMEI, then you can probably restore that using the program in this thread.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

thx for all replies, doing the right mix almost fixed all, but radio is still off.

On phone info i read the correct imei, so the number is there, but i'm afraid i messed up with channel1.nvm.

I may have used a gen1 nvm file the first time, so i uploaded the right imei with wrong rf/bt /unlock info information, in fact also gps is not recognized.

Anyway, i used also a different way to upload the mix, the created image form mix tpt is not working with menu-vol+ power on, maybe this may lead to problems too.

So i replaced also recovery, to have ftm, in fact after download the image via windows flasher, starting up with vol+ - vol- (usin USDL_P726CV1.00.00 Checksum...) the phone boot directly in ftm, where i restore channel1.nvm.

After that system boot up correctly, but still no radio.

I think i need a channel1.nvm gen2 skeleton, could someone pls post...

thx again

ciao

Edited by andresdroid
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

thx for all replies, doing the right mix almost fixed all, but radio is still off.

On phone info i read the correct imei, so the number is there, but i'm afraid i messed up with channel1.nvm.

I may have used a gen1 nvm file the first time, so i uploaded the right imei with wrong rf/bt /unlock info information, in fact also gps is not recognized.

Anyway, i used also a different way to upload the mix, the created image form mix tpt is not working with menu-vol+ power on, maybe this may lead to problems too.

So i replaced also recovery, to have ftm, in fact after download the image via windows flasher, starting up with vol+ - vol- (usin USDL_P726CV1.00.00 Checksum...) the phone boot directly in ftm, where i restore channel1.nvm.

After that system boot up correctly, but still no radio.

I think i need a channel1.nvm gen2 skeleton, could someone pls post...

thx again

ciao

the tool pack of my imei repack pack contain the firmware image of unicom version v880

http://hotfile.com/dl/115367515/af3e2a7/v8...covery.zip.html

I suggest u try to flash it by the patched version of window update program in hedgepigdaniel post.

Edited by burstlam
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

the tool pack of my imei repack pack contain the firmware image of unicom version v880

http://hotfile.com/dl/115367515/af3e2a7/v8...covery.zip.html

I suggest u try to flash it by the patched version of window update program in hedgepigdaniel post.

If you want to restore it properly, then that would do it, But if the phone works now, then its an unnecessary risk. If you do want to do it, then you MUST do the following:

replace recovery.img in the firmware files with the correct (Gen1/Gen2) version of stock recovery for the Gen you are flashing to

either replace boot.img with the correct version of clockworkmod recovery, or put the stock China unicom boot.img and system.img and a blank userdata.img (if you are sure that it will boot)

If you don't do that, You will lose your IMEI or not be able to boot your phone

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nothing to do, radio still off, and imei number is there.

If i flash the entire unicom image, phone boot up without gsm radio, without mac address and bluetooth.

With CM7 (Unicom + replaced appsboot hd & partittion_zte), wireless network come back, but radio stay off, airplane mode ON by default.

The Channel1.nvm is, apart imei, the same for every phone?

Could plz someone upload a de imei zed version..thx

ciao

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nothing to do, radio still off, and imei number is there.

If i flash the entire unicom image, phone boot up without gsm radio, without mac address and bluetooth.

With CM7 (Unicom + replaced appsboot hd & partittion_zte), wireless network come back, but radio stay off, airplane mode ON by default.

The Channel1.nvm is, apart imei, the same for every phone?

Could plz someone upload a de imei zed version..thx

ciao

Channel1.nvm is probably not the same for every phone apart from the IMEI, but the IMEI is the only part I am familiar with. There is no difference between the format of channel1.nvm in Gen1/Gen2 phones - if you make a backup on gen1 you can restore it on Gen2 and vice versa. There is a base channel1.nvm in the thread I linked to before, but if you can use the original one that would have been created in the flasher folder the first time you flashed, then restore that, because that file contains the original information from your phone. If you restore that file, then we can discount channel1.nvm as the problem.

Your problem might related to the parts of your TPT that aren't original china unicom ones (It is impossible to flash the entire firmware using TPT). If you flash either of the two files below, you will restore the entire firmware to original China Unicom v880 firmware, which should be compatible with your China Unicom v880.

In summary, here is what I think you should do (in order, don't do all of it if the problem is solved):

  1. find your channel1.nvm that came from your phone originally, the first time you used the windows flasher, and restore it to your phone. Make sure that your IMEI is correct.
  2. Try flashing both of these sets of firmware using my guide, install a Unicom stock ROM, and see if either of them fixes your problem. I have made a package for each so that it preserves your IMEI:

I am not able to test those files, but they should work.

@burstlam: where did you get that China Unicom TPT?

trivia: cefs.mbn is the same on all Gen2/Gen1 firmware I have seen, apart from the one burstlam posted, which is different.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

DONE!!!!!

thx hedge, i used the first link in the above post, replacing boot, system & recovery with my originals backed up with clockworkmod.

Afer flash phone boot up with clockworkmod, there i replaced it with original stock recovery, then, at reboot, FTM showed up without pressing anything, there i uploaded Channel1.nvm and that's it....

About Channel1.nvm, i realized now that the flasher produce this file, i saw that imei is at address 1215, with mr.pigfish reporting a gen2 blade.

I think i understood also my mistakes:

- downloading in DFU mode (vol+/vol- boot), not in FTM

- skipping cefs.mbn (freaked out by chinese warning when ticking cefs checkbox)

- maybe difference between the two flasher?

Anyway, thx again, now i can do all damages i want, having that solid rock restore process.....

ciao

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thx for all replies, doing the right mix almost fixed all, but radio is still off.

On phone info i read the correct imei, so the number is there, but i'm afraid i messed up with channel1.nvm.

I may have used a gen1 nvm file the first time, so i uploaded the right imei with wrong rf/bt /unlock info information, in fact also gps is not recognized.

Anyway, i used also a different way to upload the mix, the created image form mix tpt is not working with menu-vol+ power on, maybe this may lead to problems too.

So i replaced also recovery, to have ftm, in fact after download the image via windows flasher, starting up with vol+ - vol- (usin USDL_P726CV1.00.00 Checksum...) the phone boot directly in ftm, where i restore channel1.nvm.

After that system boot up correctly, but still no radio.

I think i need a channel1.nvm gen2 skeleton, could someone pls post...

thx again

ciao

What I did to fix the no signal issue, was to do tpt again with the files of the image.bin that I mentioned before, but using the amss.mbn and the amsshd.mbn files from the european firmware and then I got the signal.

You should be able to do TPT if you flashed your Blade with the gen1 oemsbl.mbn and oemsblhd.mbn, maybe wbaw can correct me on this one.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.