• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

Black screen when calling

57 posts in this topic

Posted · Report post

thanks for that black screen fix mate,it seem to have worked great.:lol:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

By the end of the weekend hopefully we should have ad-hoc wifi. :)

By the end of the weekend hopefully we should have the kernel source too :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Try this - type this into dialer - *983*0#. Go to sensors and while not covering the sensor click calibrate.

WOW!

Cheers mate, thought that I'd have to put the stock rom back on, and go shout at orange (oh, that's something I'd like to do anyway tongue.gif)

Now, all we have to do is wait for the source code and see what fun things happen, and keep fingers, toes, legs, etc... crossed for an unlock solution.

And, once again, cheers!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I bought an OMC 4 days ago. My first Android so never done any rooting or ROM install. I have the same blank screen problem and am expecting a replacement from the Orange shop this week-end. But this may presumably have the same problem. So I might want to try the *983*0# fix beforehand. Can this be done without Rooting etc, on the standard ROM? I am happy to install the Elixir app if this is required.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

I bought an OMC 4 days ago. My first Android so never done any rooting or ROM install. I have the same blank screen problem and am expecting a replacement from the Orange shop this week-end. But this may presumably have the same problem. So I might want to try the *983*0# fix beforehand. Can this be done without Rooting etc, on the standard ROM? I am happy to install the Elixir app if this is required.

dont need root just try it will fix your problem biggrin.gif think tilal6991 has saved oranges arss here lol.

Edited by tillaz
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hello,

i've a zte skate sfr staraddict and i don't have the issue of black screen when calling

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hello,

i've a zte skate sfr staraddict and i don't have the issue of black screen when calling

Maybe SFR calibrated the proximity sensor before shipping, unlike the idiots at Orange.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

certainly... of course orange are very idiots than sfr

Maybe SFR calibrated the proximity sensor before shipping, unlike the idiots at Orange.

edit:

i've flashed my skate sfr with thr orange rom and i haven't the issue.

so it's an hardware problem,not the rom

Edited by magikstar29
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sold my OSF and put in another £25 and got the Monte Carlo.

Had my OMC for a week now and can report that I have had the black screen issue a few times. Noticed it first time on Wednesday when I dialed 453. I have only had it happen a couple of times but notice that, so far, it only occurs if I use the dial pad directly rather than dialing straight from contacts list or from messenger app. I have carried out the instructions given here and noticed that the proximity sensor was off and had fail written next to it. Pressed calibrate and it still says Fail next to it but the message popup says proximity sensor ok. Called Orange CS today and they advised to take off the back and press the hardware button. Done that too. Expected to see something different on restart but all apps there with all icons on screen as they were.

Orange offered to send a replacement set but I've told them to wait a week so I can observe if the hardware reset (*983*0#) fixed it since the problem was showing intermittently.

Monte Carlo great BTW but Orange 2.3.4 is lacking in some of the features I had got quite used to with CM7 2.3.4. Still cant be that important since none of them are coming to mind at this moment. So all good.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sold my OSF and put in another £25 and got the Monte Carlo.

Had my OMC for a week now and can report that I have had the black screen issue a few times. Noticed it first time on Wednesday when I dialed 453. I have only had it happen a couple of times but notice that, so far, it only occurs if I use the dial pad directly rather than dialing straight from contacts list or from messenger app. I have carried out the instructions given here and noticed that the proximity sensor was off and had fail written next to it. Pressed calibrate and it still says Fail next to it but the message popup says proximity sensor ok. Called Orange CS today and they advised to take off the back and press the hardware button. Done that too. Expected to see something different on restart but all apps there with all icons on screen as they were.

Orange offered to send a replacement set but I've told them to wait a week so I can observe if the hardware reset (*983*0#) fixed it since the problem was showing intermittently.

Monte Carlo great BTW but Orange 2.3.4 is lacking in some of the features I had got quite used to with CM7 2.3.4. Still cant be that important since none of them are coming to mind at this moment. So all good.

Even if it said fail if you press calibrate a few times it should sort itself out.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

please dial the number *983*0# ,the phone will into the engineering mode, the last two item is the sensor, press it and calibration the "Proximity sensor", and then press "OK" to exit!!

Enjoy it!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

seriously this thread NEED'S TO BE PINNED LOL unsure.gifunsure.gifunsure.gifunsure.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

This does not work when i dail *983*0# i see a box saying 'USSD code running...' Then it goes away and gives me the error 'Connection problem or invalid MMI code. This is when im using Bluemonte 2.3.4 1.8c

When i use CyanogenMOD and dail *983*0# i see the same box saying 'USSD code running...' But then i get the error 'UNKNOWN APPLICATION'.

Also would someone please answer these questions:

http://android.modac...93#entry1830893

Edited by Wacky.ddw
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

seriously this thread NEED'S TO BE PINNED LOL unsure.gifunsure.gifunsure.gifunsure.gif

Unlikely it will happen, this site is like a rudderless ship at the mo :huh:

Someone's been posting porn in the Hannspree forum for over a week, and nothing is being done about it :angry:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Unlikely it will happen, this site is like a rudderless ship at the mo :huh:

Someone's been posting porn in the Hannspree forum for over a week, and nothing is being done about it :angry:

hahahh laugh.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Flashing a rooted stockrom and calling *983*0# worked, but still could someone please answer my question :P how do i make a stock rom from my backup?

(posted by wacky)

Edited by Phizer
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Flashing a rooted stockrom and calling *983*0# worked, but still could someone please answer my question :P how do i make a stock rom from my backup?

(posted by wacky)

Please note: You're not calling *983*0#. These are engineering codes which the software internal to the phone recognises, and displays the appropriate test/engineering/calibration software screen. No connection is made, no call is attempted whatsoever. These codes DO NOT connect a call, they just happen to be initiated by the phone keypad, that's all.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

*983*0#

not working for me on cm7 rom ?

when i type this in nothing happens

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

This does not work when i dail *983*0# i see a box saying 'USSD code running...' Then it goes away and gives me the error 'Connection problem or invalid MMI code. This is when im using Bluemonte 2.3.4 1.8c

When i use CyanogenMOD and dail *983*0# i see the same box saying 'USSD code running...' But then i get the error 'UNKNOWN APPLICATION'.

Also would someone please answer these questions:

http://android.modac...93#entry1830893

I have the same problem running the newest CM after unlocking phone 'Connection problem or invalid MMI code' Help! This issue pisses me off

Edited by Unchange
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I have the same problem running the newest CM after unlocking phone 'Connection problem or invalid MMI code' Help! This issue pisses me off

In cyanogenmod there is a app called ZTE skatesettings there you can choose a option 'proximity sensor callibration' this should solve the problem.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi, i dont have this problem when i 1st bought my omc. the screen goes black when i calling but when i put away a bit it display the screen again for me to choose the option, and after i unlocked it it is still the same, just try the code and click calibrate, it say "proximity calibration is ok" and nothing happen. So my omc is ok?:huh:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

I have found this patch that it worked on my device with atomic rom

This is the file

http://blog.brightpointuk.co.uk/public/zte/skate/ProximeitySensorClib_signed.apk

More information how to install it

http://blog.brightpointuk.co.uk/installing-zte-skate-proximity-sensor-patch

Mod edit: This file is provided by Brightpoint who are the official UK distributor for ZTE. It is completely genuine and a legitimate fix for the proximity issues.

Edited by flibblesan
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Try this - type this into dialer - *983*0#. Go to sensors and while not covering the sensor click calibrate.

I have just tried this with an unlocked stock deorangeated rom and it seems to work

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

There is a function for andorid based smart phones called distance reaction, when we make phone calls, the screen will automatically go black to save power, and after the call, we can just lighten the screen by putting phone faw from ears. I am also using an android phone, i got the solution, aha, you may try

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.