• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[HOW-TO][GUIDE]Unlock X10 Bootloader Permanently

72 posts in this topic

Posted · Report post

If I am on 2.1 and I only need to use the qsd8250_semc command file... how do I do it? Does the phone need to be on? Or I should connect it while off, pressing the back button, to enter flash mode? This isn's clearly specified nowhere.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

If I am on 2.1 and I only need to use the qsd8250_semc command file... how do I do it? Does the phone need to be on? Or I should connect it while off, pressing the back button, to enter flash mode? This isn's clearly specified nowhere.

As Seen in op

Turn your phone ON and right after the vibration connect your USB cable again to your PC.

4. Start the qsd8250_semc.cmd file from QSD8250 folder

5. WHEN flashtool recognizes your phone (root permitions and some other buttons can be pressed) CLOSE flashtool and press any key on qsd8250_semc window

6. If the process will succeed you´ll get something like this:

process requires standard 2.x android firmware.

Press any key to continue . . .

Getting ROOT rights.

1464 KB/s (585731 bytes in 0.390s)

error: protocol fault (no status)

Waiting ...

Removing NAND MPU restrictions via SEMC backdoor. Permanent. Require ROOT rights.

192 KB/s (3087 bytes in 0.015s)

success

Waiting ...

Getting ROOT rights.

Waiting ...

Writing patched semcboot. Two step process

First, we need get access to semcboot area

504 KB/s (8064 bytes in 0.015s)

Second, we need to write semcboot ;)

1531 KB/s (588236 bytes in 0.375s)

successfully wrote 0001ff80

Press any key to continue . . .

7. Now run Kernel Upgrade file on flashtool

8. Reboot and try to enter on xRecovery and Wipe Dalvik-Cache

9. Reboot your phone and copy/paste the dowloaded wifi modules from SDCARD to the correct places with root explorer (or something like that). On every pasted files long press, set permitions on every boxes

note: these files (both) should go to /system/lib/modules

10. Power OFF your phone and flash your kernel choice (Stock or Doom´s one) through flashtool
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks, but I am on 2.1. Don't need to do this, only what the_laser said in the original thread. But, I am not quite sure about the on/off.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I got a question!

After I flashed Kernel Downgrade pull off my usb cable and turned on my phone I pulled the usb cabel in my pc right after the vibration.

The Phone stucks at SE logo. But Flashtool isn't recognizing my phone sad.gif! Some ideas?

dude i have the same problem as yours,,,,can u tell me how u got it working?thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Refering to your step 5,,,flashtool is not recognising my phone,,wat to do?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Refering to your step 5,,,flashtool is not recognising my phone,,wat to do?

make sure you use 2.9 version of flashtool. i also had big issues like that on v3

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

make sure you use 2.9 version of flashtool. i also had big issues like that on v3

i am using 2.9 version only dude,,still no good

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

i am using 2.9 version only dude,,still no good

18/023/2011 13:23:27 - INFO - <- This level is successfully initialized

18/023/2011 13:23:37 - INFO - Connected device : X10

18/023/2011 13:23:38 - INFO - Installed version of busybox : BusyBox v1.19.0.git.adrynalyne (2010-12-21 22:03:30 MST) multi-call binary.

18/018/2011 14:18:40 - INFO - Preparing files for flashing

18/018/2011 14:18:43 - INFO - Searching Xperia....

18/018/2011 14:18:44 - ERROR - Please plug you device in flash mode

18/018/2011 14:18:45 - INFO - Searching Xperia....

18/018/2011 14:18:45 - ERROR - Please plug you device in flash mode

18/018/2011 14:18:46 - INFO - Searching Xperia....

18/018/2011 14:18:56 - INFO - Searching Xperia....

18/018/2011 14:18:56 - INFO - Found at USB\VID_0FCE&PID_ADDE\6&11B5CB24&0&3

18/018/2011 14:18:56 - INFO - Start Flashing

18/018/2011 14:18:56 - INFO - VER="R8A013";DATE="20100119";TIME="17:24:00";

18/018/2011 14:18:56 - INFO - Flashing loader

18/019/2011 14:19:00 - INFO - PROT_VER="02";DATE="20091222";TIME="15:39:00";VER="R4A024";CXC="1226-2250";TYPE="S1_LOADER";UNIQUE_DEV_ID="41E9043E8B4BC770432F45A8808516343543CFE4";SEC_LOCK_STATUS="LOCKED";OTP_DATA="4BBD77004714040209480430F9D81D70F0C32000";IMEI="35941903804363";AID_VERSION="0004";EROM_AID="0001";LOADER_AID="0001";SW_AID="0001";CUST_AID="0001";SIM_LOCK_AID="0001";HWCONF_AID="0001";PROD_AID="0000";ACTIVE_LOADER_AID="0001";MAN_ID="002C";DEV_ID="00B3";SIN_VER="0001";AID_TAMP="NOT_TAMPERED";MAX_PKT_SZ="00010000";AUTH_LEVEL="NONE";AUTH_MET="0001";CARD_PRESENT="YES";CARD_SIZE="8GB";CARD_DATA="";LOADER_ROOT="S1_Loader_Root_f851";EROM_ROOT="S1_EROM_Root_b15e";SW_ROOT="S1_SW_Root_ac12";CUST_ROOT="S1_Cust_Root_5789";SIM_LOCK_ROOT="S1_SL_Root_f20d";HW_CONF_ROOT="S1_HWConf_Root_ee5d";

18/019/2011 14:19:02 - INFO - Flashing kernel.sin

18/019/2011 14:19:07 - INFO - Flashing finished.

18/019/2011 14:19:07 - INFO - Now unplug the device and power it on

18/019/2011 14:19:07 - INFO - Then go to application settings

18/019/2011 14:19:07 - INFO - turn on Unknown Sources and Debugging

18/020/2011 14:20:10 - INFO - Connected device : X10

18/020/2011 14:20:12 - INFO - Installed version of busybox : BusyBox v1.19.0.git.adrynalyne (2010-12-21 22:03:30 MST) multi-call binary.

the process halts after this

i read somewhere that i should check my drivers in flashtool,,any one having any idea?

Edited by abhix10
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hey pple plz help me,,,i want to unlock the bootloader,,,

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

No there is nothing Flashtool is only showing the last line after flashing and i can't use the butttons.

And I'm using 3.0.0

i am using flashtool 2.9 ,,,after i ahve downgraded the phone and then reconnect and start the batch file,,,the flashtool says

connected x 10 and shows the busy box number,,,,but doesnt proceeds further

when i connect the phone for second time ie after downgrading,,i hear the sound of connecting (which one usually hears whenever a device is connected)my pc companion prompts me to connect the phone but suddenly i hear the sound of getting disconnected,....what is the problem?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

http://www.youtube.com/watch?v=-vVRiRCkzjw ,,hey guys this is a video of the above guide but i am using it to explain my problem

whats not happening with my x10 is at 3:10 u will see that the x10 is recognised as if a new device is connected,,,this is not happening with me,,,any suggestions?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

http://www.youtube.c...h?v=-vVRiRCkzjw ,,hey guys this is a video of the above guide but i am using it to explain my problem

whats not happening with my x10 is at 3:10 u will see that the x10 is recognised as if a new device is connected,,,this is not happening with me,,,any suggestions?

like i said in the OP.

Use flashtool 2.9

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

like i said in the OP.

Use flashtool 2.9

like i said the prob is coming while i am using 2.9

Edited by abhix10
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

like i said the prob is coming while i am using 2.9

ohhh i didn´t realize that, sorry;)

ok, try to remove ALL your SE apps from PC (SEUS, PCC and if you install usb drivers that came with flashtool remove that aswell).

then:

reboot your pc

reboot your phone

connect your phone to pc and see if usb drivers will install automatically.

install from SE web page thas version of PCC and SEUS

install usb drivers from flashtool

reboot both

see how it goes...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ohhh i didn´t realize that, sorry;)

ok, try to remove ALL your SE apps from PC (SEUS, PCC and if you install usb drivers that came with flashtool remove that aswell).

then:

reboot your pc

reboot your phone

connect your phone to pc and see if usb drivers will install automatically.

install from SE web page thas version of PCC and SEUS

install usb drivers from flashtool

reboot both

see how it goes...

what i have figured out is when i reconnect my phone after downgrading kernel,,my pc companion asks me to select connect phone option by dragging the notification bar(which normally happens whenever we connect x10 to pc),,but since i have used the downgrade kernel all i see on my x10 is SE logo (which normally happens after using the downgrade kernel,,,so how can i make the pc companion recognize my phone ?

in step 3 when i reconnect my phone,,the pc companion asks me to drag the notification bar and press connect phone ,,,but i have already downgraded as in step one,,all my phone shows is se logo(which normally happens if we use downgrade kernel) ,,so how can i connect the phone in pc companion,,

Edited by abhix10
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

what i have figured out is when i reconnect my phone after downgrading kernel,,my pc companion asks me to select connect phone option by dragging the notification bar(which normally happens whenever we connect x10 to pc),,but since i have used the downgrade kernel all i see on my x10 is SE logo (which normally happens after using the downgrade kernel,,,so how can i make the pc companion recognize my phone ?

in step 3 when i reconnect my phone,,the pc companion asks me to drag the notification bar and press connect phone ,,,but i have already downgraded as in step one,,all my phone shows is se logo(which normally happens if we use downgrade kernel) ,,so how can i connect the phone in pc companion,,

unlocked the bootlader by reverting back to 2.1

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi All.

I just tried this procedure and after flashing with flashtool for the first time.

I unplug the phone, turn it on and quickly plug it in but the phone remains in a blank state, no logo or nothing.

flashtool does not detect it.

Phone is new and unlocked with code.

I'd appreciate your help.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi All.

I just tried this procedure and after flashing with flashtool for the first time.

I unplug the phone, turn it on and quickly plug it in but the phone remains in a blank state, no logo or nothing.

flashtool does not detect it.

Phone is new and unlocked with code.

I'd appreciate your help.

first of all ,,did u check the status of your phone (whether the bootloader can be unlocked or not)using setools given in the first post?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nevermind.

Managed to do it.

had a problem with the drivers

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I get a 404 when trying to get any of the wifi modules?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I get a 404 when trying to get any of the wifi modules?

All wifi modules are from devs links. You'd better search over xda forums.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hi every body i have the same proplem about flashtool recognizing my x10i

and this is the thread to let you see a whole picture

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1697497

i tried all the suggestion in it and nothing is work

i hope you guys can help

thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.