jpminou

MIUI DATA FIX and WIFI SOLUTION

63 posts in this topic

Hello Guys i found a fix for data disconnection problem for Trip's and other MIUI roms

Just extract copy and replace the attached file to system/lib then set the permissions(check all).

If Wifi did not connect automatically than use the static ip method.

ip address :192.168.1.101

gateway: 192.168.1.1

netmask: 255.255.255.0

DNS1: 208.67.222.222

DNS2: 208.67.220.220

Cheers

JP :)

libnetutils.rar

Edited by jpminou
10

Share this post


Link to post
Share on other sites

How did you come across that j. Excellent work. :)

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

How did you come across that j. Excellent work. :)

been testing Trip's old roms and reading his older MIUI thread and finally i found which file was causing this bug :)

Edited by jpminou
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Absolute ledgend. :) +1000000 internets to you. Back to the glory of MIUI for me.

I was nearly about to build myself a 2.3.3 based MIUI Rom.

Edited by Rockstar239
1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehehe!! JP Kickn sum rom butt!!

Thanks man!! Testing now!!!!!!!!!!!

Best regards

Chris

Sent from my X10i using Tapatalk

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks you Guys :)

hopping that users test and report.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works with TripnMiui 103. Wifi must set to static ip.. can live with that.. thanks alot =)

about the static ip thing... are there some global settings or have i to set DNS etc everytime new when i connect to a Wifi (for example a network from a friend).. for now i have just my dns from my provider set..

Edited by basti2909
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works with TripnMiui 103. Wifi must set to static ip.. can live with that.. thanks alot =)

about the static ip thing... are there some global settings or have i to set DNS etc everytime new when i connect to a Wifi (for example a network from a friend).. for now i have just my dns from my provider set..

i did not tried on others wifi and i hope not :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works with TripnMiui 103. Wifi must set to static ip.. can live with that.. thanks alot =)

about the static ip thing... are there some global settings or have i to set DNS etc everytime new when i connect to a Wifi (for example a network from a friend).. for now i have just my dns from my provider set..

Thanks for the feedback.

JP - Which ROM did you extract the libnetutils file from? Just wondering what if we also use the wifi module from that ROM...? Perhaps that might get WIFI working too without having to set static ip.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

i did not tried on others wifi and i hope not :D

same for me.. but for now the data drops are gone.. thats the important thing for now xD

greets

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the feedback.

JP - Which ROM did you extract the libnetutils file from? Just wondering what if we also use the wifi module from that ROM...? Perhaps that might get WIFI working too without having to set static ip.

i did tried all what comes to your mind :)

the wifi did not give error that mean the module (wifi.ko) is correct.

the problem if u go back to libnetutils that come with the newer roms,wifi will be ok but data will drop.

anyway i use TripNMiui 1.3(from ver 100 start the data issue :) )

Edited by jpminou
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its working............ 140 miles of road tonight, no signal four times, came right back up!!!!!! Wooooooohhooooooo!!!

Thank you!!!

Chris

Sent from my X10i using Tapatalk

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its working............ 140 miles of road tonight, no signal four times, came right back up!!!!!! Wooooooohhooooooo!!!

Thank you!!!

Chris

Sent from my X10i using Tapatalk

I am so glad that its working, wifi work for you?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi jp. thanks alot for the fix. it works great. don't you know how to get wifi tether work as well?

1

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi jp. thanks alot for the fix. it works great. don't you know how to get wifi tether work as well?

Did you tried applications in market?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

great job, JP, mini is great and u just made it amazing.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don´t need to setup static ip. Just download the app "Wifi Static" from market. It will switch automatic between static and dynamic addressing dependent on the wireless network you connect to.

https://market.andro...e=search_result

Thanks will try it when i came home.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whooo. You are the man jp. Even Trip couldn't find a solution for this bug.

Great work buddy. Rock on!

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I said many rime on xda that you replace this file and i see that pfff

Chek my post and see that is notyou find the issue but Z this file is i n the dhcp fix BY Z but you ignore me and my suggest so you find nothing jp you do only what I'm saying :)so guy for wifi just ask me or go on xda miui data bug and i say the way for

Edited by kaosdroid
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I said many rime on xda that you replace this file and i see that pfff

Chek my post and see that is notyou find the issue but Z this file is i n the dhcp fix BY Z but you ignore me and my suggest so you find nothing jp you do only what I'm saying :)so guy for wifi just ask me or go on xda miui data bug and i say the way for

To clear up this lalalala

Z dhcp file is the same as the file included in all new miui 1.9.9 1.9.16 so go check before come here.

My file is different than his.

Even z in his rom has this data bug.

So u did not find nothing only wrong information.

i hope this has been cleared.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello guys

Did anyone found a solution for wifi ??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

was playing with some old libnet files from trip but most of them ended up with a wlod at rom boot..the static wifi app also dont work...

Edited by basti2909
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.