• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

reg edit bricks my 8000-II, can it recover with older reg backup ?

2 posts in this topic

Posted (edited)

Hi folks,

hope somebody has some experience with this or can direct me to some resources/information on how to resolve my (? almost) bricked omnia 8000-II

i had recently installed a skin pack (kyro skin pack 4.3) for spb shell 3.5, but it corrupted some of my spb shell weather icons (and battery was draining faster). having made a reg backup before the install, i was using an sk-tools file manager to try and locate the backup registry file i had made so i could load it, but i made some type of error while browsing for the file and (i think) by mistake deleted some part of the current registry (which is the one i was trying to replace). i am normally happy doing those things on a desktop pc with xp/win7, but using the mini file manager on the small handheld device (with some unclear menu item labels) meant i clicked on one of the incorrect menu settings while i was hunting around in the file directories to locate the backup registry file i had made a little earlier

end result, phone crashes and turns itself off. big trouble, phone looked completely dead

the good news, after removing the battery and using the normal phone-off button to turn it on, at least the phone starts to boot to the "omnia II" screen, but that turns off a few sec later (as it should), but then just hangs with a black screen. at least its not completely dead. but using the usb cable from win7, my pc cant see the phone however, not even as a usb mass storage device

another glimmer of hope is that i can still get to the format screen with on/off/vol-up/lock-screen combo, so in theory o can at least reformat and start back from scratch to load a fresh RoM

- So is it safe for me to format ? right now my pc-usb connection cant see the phone, so i dont want to bugger things up further by doing another wrong step

- do i have any hope to recover my current install any other way and just reload my backup registry ? (prob not i guess)

- is there some type of safe mode i can boot into lie with a windows pc and work on things from there ?

- if i can format and reload a fresh rom, does anybody have a good url with the instructions of how to do that process ? i have installed 3 or 4 replacement roms since i got the phone, but try and avoid doing more then needed to reduce the risk

- anybody have similar experiences ? whats the safest way to proceed ?

Edited by nitrozen

Share this post

Link to post
Share on other sites


oks, partially answered my own question

did go ahead and use the "reformat" setting, couldnt find any further information on this with web searching, so took the gamble. thankfully the phone reset itself and was able to boot normally now

the reformat only affected the main storage area, and not "my storage", so whatever was on the 8gb storage was not affected. it boots now to some type of vanilla winmo where all my previous progs are gone.

i am running TWU's lite rom, but i have no idea if it now has only wiped the programs i had installed on that rom, or if it has gone to some type of windows default setting that overwites TWU's creation

anybody know ?

very happy the phone is alive again, even if it means i have to reinstall lots of things now


Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.