• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Waiting for device

28 posts in this topic

Posted · Report post

Hey guys,

I've tried everything to connect to my device without any luck.

I'm running windows 7 x64 and have tried the drivers from the android-skd as well.

Tried the advice listed in these posts aswell:

after following those tips, It shows up in device manager as android phone but still ceases to connect to the phone in debug mode.

can someone also confirm if it is true that wi-fi does not work when rooted?

Thanks in advance

Mubs

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I had a similar problem with windows 7 x64 to.

I had to disable :/F drive on mobile device in the device manager.

I don't know why the SD card was still mounted even in debug mode but it actually work well after that for me.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks for the reply,

tried that but still no joy.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Can't help you more so, just what make you think that wifi does'nt work with rooted phone ? that's not true i assure you.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

no worries cheers pal.

Thanks for confirming that, i just read someting along those lines but didnt queit understand so i thought i'd ask.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

alright, so i went over to my neighbours and used his computer.

i ran the clockworkmod bat file for windows,

the phone reboots but gets stuck on the green android man upon startup.

the phone doesnt move further than that... :S

i have to take the battery out and put it in again to start the phone

any ideas guys?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ho, does the clockworkmod bat finished his job or does it stay frozen on "waiting for device" ?

What happen when you boot with pushing " - " in the same time ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

no, the batch process is unable to complete.

it says <waiting for device> in cmd while the phone is stuck on the green man. i have to pull the battery out to boot the phone.

When I start the phone normally and hold the volume down button i get something like FME (cant remember exactly now) written in the middle of the screen in a white box. a similar thread on here tells me that means clockworkmod has not installed correctly :S

Do i actually need to install clockworkmod? my phone is unrooted, so does that not mean i have to do the superboot first? eitherway i've tried that too and the exact same thing happens.

That was at my neighbours house...

dont think im gonna be able to go over any time soon, so will need some assistance in sorting out the connection to my phone on my x64 windows 7 laptop.

was wondering if there is anyway to do this over network or even transfer the image over and run a script or some sort of telnet command?

Thanks again,

Mubs

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Are you running the default Orange ROM that came with the phone?

Have you rooted it yet? You're going to need to do that before you can install Clockwork Mod.

Have you rebooted your machine after installing the drivers from the SDK?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yes. my phone is exactly as it is the way i bought it from orange.

haven't rooted it yet. but i did try running the superboot.

and the pc has been switched on and off several times since installing the drivers.

strange as the drivers appear to be perfectly fine.

i have a tree in my device manager saying android phone and two items under it - Android bootloader interface and Android Composite ADB interface.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Tried it all again but first uninstalled any drivers to do with the phone using usbdeview. restarted my computer and started afresh.

I'm at my whits end with this now. Somebody please help me

:(

Edited by Mub6
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

no, the batch process is unable to complete.

it says <waiting for device> in cmd while the phone is stuck on the green man. i have to pull the battery out to boot the phone.

When I start the phone normally and hold the volume down button i get something like FME (cant remember exactly now) written in the middle of the screen in a white box. a similar thread on here tells me that means clockworkmod has not installed correctly :S

Do i actually need to install clockworkmod? my phone is unrooted, so does that not mean i have to do the superboot first? eitherway i've tried that too and the exact same thing happens.

That was at my neighbours house...

dont think im gonna be able to go over any time soon, so will need some assistance in sorting out the connection to my phone on my x64 windows 7 laptop.

was wondering if there is anyway to do this over network or even transfer the image over and run a script or some sort of telnet command?

Thanks again,

Mubs

if your phone is stuck in ftm mode then use the tpt method to go back to stock then root againrolleyes.gif

http://android.modac...or-monte-carlo/ the top one orange monte carlo

Edited by philmein
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

if your phone is stuck in ftm mode then use the tpt method to go back to stock then root againrolleyes.gif

http://android.modac...or-monte-carlo/ the top one orange monte carlo

Hi,

my phone is not stuck at the ftm screen.

If i pull the battery out and restart, it boots normally.

its only stuck on the green android man after i run superboot.

i'm assuming thats because it needs to flash the new image on but it runs out of access to the phone...

this was at my neighbours pc. doubt i'll be able to go again any time soon.

so back to the original problem on win win 7 x64 :S

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

this might help you ,you can only try it.worth a go.

superboot and clockwork and rom installing

if you use win xp and win7 then you should be fine .

if you use windows vista you might get problems.

if you use a mac i have no idea please ask a dev for help.

this guide will help get you started .

1.before you do anything connect usb cable to mobile

2.then connect to pc

3.let it install drivers first

4.usb drivers can be got on the forum

5.the contents of the mobile should show up

6.in windows it should be assigned a drive letter

7.right click on the drive letter and eject the drive

8.now move on to the rooting part

Rooting the Orange Monte Carlo

1. first download the zip superboot

2. unzip it with 7zip

3. their will be 3 files you want to use .

4. first file -------------------adb-windows-------double click file.

5. second file----------------fastboot-windows--double click file.

6. third file-------install-superboot-windows---double click file.

7. mobile might reboot thats okay

8.move on to installing clockwork recovery

installing clockwork recovery for skate / monte carlo

their will be 3 files you want to use .double click file.

1. first file--------------- adb-windows-------------double click file.

2. second file----------- fastboot-windows---------double click file.

3. third file---------------install-recovery-windows--double click file.

4. it should show a black screen with text showing clockwork is installing

5. the mobile should reboot to clockwork

6. its a blue screen that should appear with the name clockwork

7. use the volume up and down keys to move about clockwork

8. the home key installs and back key for returning to main screen in clockwork

9. reboot your mobile back to pc and pick a rom to install

how to install a rom

1.first download the zipped rom that you want to pc

2.then copy to sdcard

3. you can now reboot to clockwork

4. keys for clockwork if you need to use them

press volume down and hold it with the power button hold them both

until clockwork appears

clockwork recovery

before installing any rom

backup first in backup and restore

always remember the wipe rule for installing any rom

1.wipe factory/data

2.wipe cache

3.go to advanced and wipe dalvick

only do 4th if you get stuck at android screen

4. mounts and storage format/sysytem

5. if you get stuck at android screen take battery out and then put it back in.

6. you should be okay to main screen of mobile enjoy

7.if you get ftm mode showing do the following leave the usb cable conneted to pc

8.run the superboot details above

9.then do the clockwork details above

10.it should vibrate and go to clockwork.

11.take battery out if stuck at android screen

12.put it back in and let it reboot

ps good luck

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks for the effort, but i'm stuck at the drivers bit.

the superboot install file just does not recognise my phone as being connected despite the fact that the drivers are installed and device manager shows this... :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

try following the guide then see what happens ,first delete handset drivers from program and features then reboot pc then plug in usb cable ,it should pop up the contents then right click the drive in my computer then run the guide.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Okay,

i tried it again and i'm stuck at the same place when trying to install superboot

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

can you see the drive letter ,right click on it look for eject then run superboot..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

yup did that too.

Edited by Mub6
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

the three files in superboot run them untillyou get passed it. it can sometimes be a pain just do it untill it happens.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

errr... sorry, dont mean to sound awkward but you want me to continuously keep on running all three files until my computer decides to just make it magically work?

here's what i see in cmd:

C:\Users\Mubeen\Desktop\r2-OUK_P743TV1.0.0B05-skate-superboot\r2-OUK_P743TV1.0.0

B05-skate-superboot>adb-windows.exe reboot bootloader

error: device not found

C:\Users\Mubeen\Desktop\r2-OUK_P743TV1.0.0B05-skate-superboot\r2-OUK_P743TV1.0.0

B05-skate-superboot>fastboot-windows.exe flash boot boot.superboot.img

< waiting for device >

when i first try it, i do get a message that says "starting daemon" or something along those lines.... the rest just look like this

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

okay can you power down and put it on ftm mode then connect usb cable and run superboot again.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

alright,

cheers for that.

so i plug in the USB cable at the FTM screen,

under device manager only one device appears (as opposed to the two which usually appear) under other devices, its called ZTE HSUSB device and it has a yellow exclamation mark there.

tried running all three files, same prob.

i then tried installing all three drivers from the sdk... Android ADB interface, Android bootloader interface, Android composite ADB interface.

ran the three files from the superboot folder and same prob.

Cheers.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

must be a 64bit thing as i used 32bit windows 7 and had no probs at all.have you tried tpt method yet?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cant say i know what the tpt method is.

is that not for flashing the stock zte firmware for messed up devices?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.