Sign in to follow this  
Followers 0
Archer_cn

got my racer bricked,help!![Fixed]

20 posts in this topic

Hi all, I just unfortunately bricked my ZTE Racer (3uk version) by flashing an unknown TPT rom , maybe a zte-link one.

So now my phone is totally dead. Tried every keys combo but no luck to make it connect to PC, that means USB connection is no longer available.

I google around and found it may need a Jtag device for resurrection. But with proper Jtag pinouts and software tools , the hardware might not be necessary.

Any suggestion ? mellow.gif

Edit: I mailed it to a guy who have the Jtag deviece, and he revive my Racer. cheers!

Edited by Archer_cn
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

if your phone is being detected under DFU mode then this is what you need to do..

go to this link http://android.modaco.com/topic/337757-update-save-ur-bricked-v880-and-also-the-imei/

use the tpt provided in the link below...follow the procedure step by step...dont forget to backup your channel.nvm file(if you can do it, i certainly couldnt becaue my phone was really messed up)

All credits goes to Shadowtrance because of the tpt backup of Telstra 2.1 update 1 (http://www.megaupload.com/?d=44CYTSAK)

all the best!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

if your phone is being detected under DFU mode then this is what you need to do..

go to this link http://android.modac...-also-the-imei/

use the tpt provided in the link below...follow the procedure step by step...dont forget to backup your channel.nvm file(if you can do it, i certainly couldnt becaue my phone was really messed up)

All credits goes to Shadowtrance because of the tpt backup of Telstra 2.1 update 1 (http://www.megaupload.com/?d=44CYTSAK)

all the best!

Thank you for reply. But I think my phone "is really dead", no DFU detected when connected to pcsad.gif,,So this won't work...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for reply. But I think my phone "is really dead", no DFU detected when connected to pcsad.gif,,So this won't work...

so no fastboot, adb, dfu? do you have the recent zte usb drivers installed on your machine?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

so no fastboot, adb, dfu? do you have the recent zte usb drivers installed on your machine?

there's nothing to do with computer. I have both win7 and XP on my pc, and installed racer usb drivers.

I flashed couple of times on Win7 and xp. All work like charm.

just after I flashed a TPT format ROM named "P726GV1.0.0B11_REL.zip"...it's dead. NO notification sound when usb cable connected(press and hold vol+&vol-).sad.gifsad.gif

If there's a solution, it must be Jtag. and have to take my phone apart to do it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

there's nothing to do with computer. I have both win7 and XP on my pc, and installed racer usb drivers.

I flashed couple of times on Win7 and xp. All work like charm.

just after I flashed a TPT format ROM named "P726GV1.0.0B11_REL.zip"...it's dead. NO notification sound when usb cable connected(press and hold vol+&vol-).sad.gifsad.gif

If there's a solution, it must be Jtag. and have to take my phone apart to do it.

does the phone shows any sign of life when you switch it on? if it does then it is not bricked!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

does the phone shows any sign of life when you switch it on? if it does then it is not bricked!

Nothing shows when switch on or usb plug in. Totally dead...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nothing shows when switch on or usb plug in. Totally dead...

try taking the battery out plug in the wallwart and chk if you get power then..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

try taking the battery out plug in the wallwart and chk if you get power then..

and in addition to this, remove the battery, hold + and - buttons together and plug into usb..see if your phone gets detected then

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

try taking the battery out plug in the wallwart and chk if you get power then..

Already tried that, no work.,,, no power, no LED flash, no screen on.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

and in addition to this, remove the battery, hold + and - buttons together and plug into usb..see if your phone gets detected then

tried this trick many times, nothing gets detected...sad.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

wow..looks like the phone could really be bricked..android phones seldom go dead like this..i know its really going after a lost cause, but you can try getting your phone detected on another machine with a different usb cable..you never know..:-(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry here.......

Thanks, but this won't work for hard bricked phone.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

there's nothing to do with computer. I have both win7 and XP on my pc, and installed racer usb drivers.

I flashed couple of times on Win7 and xp. All work like charm.

just after I flashed a TPT format ROM named "P726GV1.0.0B11_REL.zip"...it's dead. NO notification sound when usb cable connected(press and hold vol+&vol-).sad.gifsad.gif

If there's a solution, it must be Jtag. and have to take my phone apart to do it.

Android OS version             : 1.6
Device : P726G
Model : ZTE-LINK
ROM Name : Donut.20100316
Rooted (Superuser.apk + su) : NO
Rooted (unsecured boot.img) : NO
BusyBox installed : YES
BusyBox run-parts support : NO
Apps2SD (Apps to EXT) enabled : NO
Wireless tethering installed : NO
/data/app enabled : NO
Custom boot animation allowed : NO
Nano text editor installed : NO
Bash shell support : NO
/system/framework is deodexed : YES
/system/app is deodexed : YES
radio.img found : NO
ROM will wipe all data : NO
[/code]

so you flashed a zte link donut rom to your racer?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Android OS version         	: 1.6

 Device                     	: P726G

 Model                          : ZTE-LINK

 ROM Name                   	: Donut.20100316

 Rooted (Superuser.apk + su)    : NO

 Rooted (unsecured boot.img)    : NO

 BusyBox installed              : YES

 BusyBox run-parts support      : NO

 Apps2SD (Apps to EXT) enabled  : NO

 Wireless tethering installed   : NO

 /data/app enabled              : NO

 Custom boot animation allowed  : NO

 Nano text editor installed 	: NO

 Bash shell support         	: NO

 /system/framework is deodexed  : YES

 /system/app is deodexed        : YES

 radio.img found                : NO

 ROM will wipe all data     	: NO

so you flashed a zte link donut rom to your racer?

Yes, I must have .sad.gif

Finally I found Jtag pinouts for ZTE Racer, but don't have the device.

Still I'm planning to give it a try without the jtag device.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally I have my racer back! yeah , have to pay some $. Can't do without the Jtag device.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally I have my racer back! yeah , have to pay some $. Can't do without the Jtag device.

welcome back mate :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.