• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[HOW TO] Rooting Unlocking and De-Branding your ZTE Crescent [Updated Now Complete]

445 posts in this topic

Posted · Report post

Download the latest CWM from sebs thread, and keep going up and down until you get 'back key enabled' then you the power button to select items.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Just wanted to say thanks to Bouncer5 for this tutorial, as I have managed to unlock and put the debranded firmware on my phone this afternoon.

Have a couple of questions, that hopefully the answers of which may help others.

In instruction set 3, it says "You will want to "Wipe Data/Factory" reset and also in advance "Wipe Dalvik" Cache then "Reboot Recovery" (Use the Home button to select)"

When I chose reboot recovery the phone went into a blue recovery menu system, which I think is stock recovery? This only had the "install update.zip" option. I couldn't choose the specific crescent.zip file. However, I pulled the battery and USB and rebooted the phone with volume down held and it went into Clockwork thankfully.

Also, if I was to download the latest R2a rom from here, I am assuming I would use this instead of the Crescent.zip in your tutorial. Would I also need to apply the kernel.zip again afterwards?

Once again, thanks Bouncer5.

Gareth

Edited by garethp
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Download the latest CWM from sebs thread, and keep going up and down until you get 'back key enabled' then you the power button to select items.

Thanks for responding to me. I do see the back key enabled text flash up but it didnt seem to make any difference. Without the back key enabled text it just makes the menu disappear. With the text I don't think it did anything. I can move up and down with the volume buttons though...

Also, if I wanted to update CWM how would I do so if I can't boot into another Rom?

Edited by BrideOfTheAtom
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks for responding to me. I do see the back key enabled text flash up but it didnt seem to make any difference. Without the back key enabled text it just makes the menu disappear. With the text I don't think it did anything. I can move up and down with the volume buttons though...

Also, if I wanted to update CWM how would I do so if I can't boot into another Rom?

I had a similar problem on the TMV - the capacitive buttons did not work first time, so I rebooted into CWM and then they worked. Volume buttons scrolled through options and the HOME key (not the power button unlike a lot of other phone) to select.

Once you have CWM you can flash any (device specific) ROM.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I had a similar problem on the TMV - the capacitive buttons did not work first time, so I rebooted into CWM and then they worked. Volume buttons scrolled through options and the HOME key (not the power button unlike a lot of other phone) to select.

Once you have CWM you can flash any (device specific) ROM.

I installed CWM as part of the unlock procedure. How would I reinstall CWM independently?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Why might adb not recognise the phone when I plug it into my Macbook? Tried an HTC Desire to check if I'd set adb up wrong, but no, that works just fine! Or is there another way to install clockworkmod?

Got it working. Lots of trying different cables, switching the phone off and on, starting and restarting the adb server. It worked eventually! Phone is now rooted and debranded. Although I'm not sure if it's unlocked. I've installed CWM, which I then used to install flibblesan's ROM, and then flashed the kernel. That doesn't sound to me as if I've unlocked it at any point. Going to go and find a SIM from another network just to check.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Before i start the process can somebody confirm that you put the "Recovery-clockwork -4.0.1.5-blade2.img"inside the ADB folder....cheers

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

No need to put the Clockwork recovery anywhere. If you unlock your device using the unlock.zip file, it automatically boots in CW!

After that just flash rom.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

No need to put the Clockwork recovery anywhere. If you unlock your device using the unlock.zip file, it automatically boots in CW!

After that just flash rom.

Cheers Enimaxi

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Many thanks for this guide.

I've successively unlocked, installed CWM etc but I now seem to have trouble getting CWM to boot. I've tried the Power + Vol- but I keep getting the FTM screen appear.

Any advice would be greatly appreciated

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks for these instructions. I have now managed to completely unlock and root the phone. My Vivacity now has so much more space for apps. I miss the CM7 features but am very happy with this version. :D My Tesco sim is chugging away nicely. :P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Many thanks for this guide.

I've successively unlocked, installed CWM etc but I now seem to have trouble getting CWM to boot. I've tried the Power + Vol- but I keep getting the FTM screen appear.

Any advice would be greatly appreciated

If you still see FTM, then that means CWM isn't installed properly. You'll need to try again.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Many thanks for this guide.

I've successively unlocked, installed CWM etc but I now seem to have trouble getting CWM to boot. I've tried the Power + Vol- but I keep getting the FTM screen appear.

Any advice would be greatly appreciated

I believe you flash the stock ROM there for wiping your CMW recovery.

If your flash the recommended ROM You should have been fine.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Many, Many thanks to Bouncer5, a great guy who spent lots of time unlocking and clockworking.With people like this on the forum anything is possable.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi Bouncer,

I had problems backing up the files part so could not do it.

I did note down my mac address though on some paper. Now realise this backup included the mac address backup too :(

Where can I manually restore this mac address then?

Athers

Bouncer or anyone else - any suggestions I could try to help resolve my issue above please?

Still can't use Wifi and need to get this sorted ASAP .and wrapped up as it's xmas present for my Nephew. So close, yet so far to a fully rooted, working San Fran 2

Phone's useless at the moment without wifi access.

Thanks

Athers

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Did you take a look here: http://android.modac...nlocked-now-up/ as I told you in the last reply?

That should solve your problem..

Edit:

Sorry, overlooked the part of the missing Mac address.. I've got no clue!

Edited by Enimaxi
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I belive I can give you a hand with that, Check your PMs

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

I believe you flash the stock ROM there for wiping your CMW recovery.

If your flash the recommended ROM You should have been fine.

I too have the same issue. I have succesfully flashed and unlocked phone. The phone then showed clockwork MOD from which I put on FLB2a ROM. I've noticed the battery drain is quite high so was going to clear my battery stats (like I did on the old Blade). Now I get the FLM when trying to boot to recovery.

I have tried to resolve, put on ROM Manager and have tried booting to Recovery, that worked but the capacitive buttons didn't work. Have tried upgrading CWM using ROM Manager but the phone choice doesn't show any ZTE phones.

So I'm hoping there is a simple way to install CWM. Any help appreciated.

Edited by t.reddings
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

done it!

Edited by ROMZERO
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Thanks to bouncer5 for this method, done both my phones now, just completed the wifes only problem is no wi fi, made a note of the mac No. Number is now different... .Number now is 11:22:33:44:55:66, originally 34:4B:50:E4:60:7F,

Follwed procedure to check for correct number, ie, Open your hex editor and open the *.qcn file that you saved with QPST<li>Search for "11 22 33 44 55 66" with your hex editor

Just checked with a hex editor in the *.qcn file and 11:22:33:44:55:66 is not in the file, but the correct one 34:4b:50:e4:60:7f is, any advice welcome.....im stuck now, can i go back to QPST and go back to software utility and click restore .qcn file again and restore a second time and hope?.

Cracked it .....checked the *.qcn files with hex editor ( i had 2 for some reason) i had 11:22:33:44:55:66 in one file and the other had the right one, went via QPST and restored the correct one and it fixed it.......

Edited by bryfly
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

I too have the same issue. I have succesfully flashed and unlocked phone. The phone then showed clockwork MOD from which I put on FLB2a ROM. I've noticed the battery drain is quite high so was going to clear my battery stats (like I did on the old Blade). Now I get the FLM when trying to boot to recovery.

I have tried to resolve, put on ROM Manager and have tried booting to Recovery, that worked but the capacitive buttons didn't work. Have tried upgrading CWM using ROM Manager but the phone choice doesn't show any ZTE phones.

So I'm hoping there is a simple way to install CWM. Any help appreciated.

That's exactly my issue too. I've also tried to install CWM via Fastboot but I keep getting "No device found" message.

The only error I saw during the unlock/root process was when restoring the QCN file. The phone rebooted to CWM ok but the "Software Download utility hung for about a minute with "Trying to connect to device" (or similar) (whilst the phone was still in CWM) then reported "Restore failed". However I have no issues with WiFi so not sure that's an issue. I tried ROM manager to reboot CWM but I just get the blue coloured default recovery menu.

Edited by drummer
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Can someone advise - I had flibbesan's rom on my (still locked) vivacity, so I re-flashed the stock rom (and kernel) but cannot get the FTM screen up?

Any help really appreciated :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks for the guide. Worked perfectly.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

"no device found" means fastboot drivers are not installed. With the phone in fastboot mode and connected by usb cable Windows should install the drivers automatically. If this doesn't happen then download and install the drivers from the first post.

If you need to install them manually for some reason:

1. Open up device manager and right click on the device with an exclamation symbol

2. Select Update Driver

3. When asked to search press NO and browse to the folder where you extracted the files. Select next and driver will be installed.

4. Repeat step 3 for the other HSUSB device with exclamation.

5. Reboot into bootloader, rinse and repeat.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Hi

Thanks for the great thread,

I modded the original san fran last year but am a little rusty as I have only done it the once and have got stuck at an early stage.

I am having trouble getting QPST to recognise my phone!! I have installed drivers again and still no go!

Can anyone point me in the right direction please, its probably a really easy fix, but i do tend to do things the hard way.

Thanks

Edited by craigmc
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.